sanyu 10.09.06, 17:48 błagam jakie zioła na gradówkę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga12322 Re: Gradówka-pomocy. 12.09.06, 12:45 Na gradówkę może pomóc jedynie antybiotyk" Oxycort A".Ja wyhodowałam tak dużą że musiałam zlikwidować ją operacyjnie.Poproś lekarza o receptę na tę maść. Odpowiedz Link
lzak Re: Gradówka-pomocy. 12.09.06, 14:14 Mi tez powiedziano, ze przyszedlem troche za pozno do okulisty i ze teraz to juz tylko w gre wchodzi zabieg (byla dosc twarda, lekarz stwierdzil, ze sie otorbila). Ale zaczalem sobie robic na noc oklady z tzw.ziol szwedzkich (pamietajac, ze trzeba dobrze natluscic powieke - ja osobiscie uzywam oliwy z oliwek (!)) tzn. wylewalem troche ziol na chusteczke higieniczna, przykladalem do powieki i owijalem bandazem zeby sie trzymalo przez noc. Skutek? Oklady robie juz prawie 2 tygodnie noc w noc, ale mysle, ze do tygodnia gradowka powinna zupelnie zniknac. Juz jest prawie niewyczuwalna, przesunela sie prawie w sam kacic oka.. I znika, bo co rano mam zaklejone oko ropa... Tak wiec - polecam i powodzenia :) Odpowiedz Link