Dodaj do ulubionych

Sok z noni?????

16.12.06, 23:05
Syn koleżnaki jest leczony onkologicznie, dostala ona od jednej z mam
informacje o tym soku, który podobno bardzo dobrze dziła na organizm i zwalcza
komórki nowotworowe. Czy ktoś coś słyszał na ten temat? Koleżanka zbiear
wszelkie możliwe informacje na ten temat, musi też porozmawiac o tym z
lekarzem prowadzacym, obawia się jednak, jego sceptycznego nastawienia do
metod naturalnych pomocy choremu, dlatego też szuka dostępnych informacji o
tym specyfiku.
Obserwuj wątek
    • euforja12 Re: Sok z noni????? 07.06.13, 10:12
      Witam moja córka trzy lata temu zachrowała,rak ziarnica zlośliwa i jak każda mama szukałam w internecie informacji o tej chorobie, i kiedy przeczytałam na forum o dziewczynie która też chorowała na to samo co moja córka, z tego co opisywała jej mama że była to bardzo zawansowana choroba bez szans na dalsze życie i gdy dowiedziała się o tym soku... zaczeła podawać go chorej.Aze była to ostatnia deska ratunku zaczela podawać wieksze dawki jak bylo zalecane nawed robila okłady niepamiętam chyba na brzuchu bo byly już rany i odziwo po kilku dniach zaczeła nastąpywać poprawa,tak i ja zrobiłam to samo dla mojej córki. Do dziś ma co poł roku robione badania wszystko jest ok. kturegoś razu uslyszała ze jej koleżanki znajoma jest poważnie chora,też rak niewiem czego ale też bez szans na dalsze zycie,corka dała jej połowe butelki soku i powiedziala żeby go piła i potem kontak się jakos urwał bo wsumie nie znała tej osoby tylko podała przez znajomą od kturej się dowiedziała.Kturegos razu jej chłopak na stacji benzynowej bedącw sklepie podszedł do niego mąż tej chorej i ze lzami w oczach dziękował bo jego żona wróciła do zdrowia a po guzach ani śladu tak że chyba coś jest w tym soku myślę ze tak jak o nim piszą dobrze wspulpracuje z lekami zaleczonymi przez lekarza czy z chemio terapią .Ja też za miesiac zaczynam leczenie mam wirusa typu C i też zaczne go pić ach kiedy kupowałam ten sok niewiedzialam ktory wybrać,ślepo postawiłam na sok noni orginalny w szklanej butelce,a czy inne są gorsze czy leprze tródno tu oceniac ja tylko opisuje swoje zetknięcie z tym sokiem ini może używali w inym opakowaniu i napewno im pomogł niechcę oceniać który jest lepszy oczywiście kupię ten w szklanej dla siebie,i szczerze powiem sama się boje tego leczenia bo wiele się naczytalam na jej temat i te wypowiedzi inych jakie są skutki uboczne dlatego mam nadzieję że i mi ten sok pomoże w zwalczeniu mej choroby.... pozdrawiam
    • komanchu Wielka ściema i wyłudzanie kasy 22.06.13, 16:00
      Zabierałam już głos na ten temat wielokrotnie na różnych forach, bo przypadki oszustw i wyłudzeń ze strony osób zajmujących się dystrybucją soku stają się coraz bardziej powszechne.
      Świeży sok z noni ma sporo witamin i przeciwutleniaczy. I to wszystko. NIE LECZY ŻADNEJ DOLEGLIWOŚCI. W sokach konserwowanych i przechowywanych przez kilka miesięcy zawartość przeciwutleniaczy i witamin jest znacznie mniejsza. Ten sam efekt prozdrowotny uzyskamy pijąc sok z czarnej porzeczki albo z aronii. Tańsze i bogatsze w antocyjany oraz witaminę C, zwłaszcza aronia. Poza tym sok z noni pity regularnie przez dłuższy okres czasu może uszkadzać wątrobę. Zwłaszcza, gdy jest zażywany równolegle z innymi lekami, np. przeciwzapalnymi, przeciwbólowymi.
      Ostatnio krąży po sieci mnóstwo oszustów wmawiających sok noni jako cudowne panaceum na wszelkie dolegliwości. Jedna wielka ściema. Znajomy chorujący na reumatyzm dostał ten sam list co koleżanka borykająca się z cukrzycą i nadciśnieniem. Treść identyczna - zmieniła się tylko nazwa choroby, którą soczek miał leczyć. Oszuści najczęściej wyszukują swoje ofiary wśród ludzi cierpiących na nieuleczalne choroby lub dolegliwości, zdesperowanych, a następnie wysyłają maila/prywatną wiadomość na forum, w której piszą, że chorują na to samo i sugerują picie soku noni, który rzekomo wyleczył ich z wszelkich dolegliwości związanych z chorobą. Na końcu link do strony, gdzie można kupić po wywindowanych niebotycznie w górę cenach sok 150-200 PLN (w zwykłej aptece i w sklepach z zdrową żywnością kosztuje ok. 20-30 PLN) i proszą, by dzwoniąc do hurtowni przy zakupie powołać się na nich. Tak w skrócie przedstawia się mechanizm oszustwa.
      • amityr Re: Wielka ściema i wyłudzanie kasy 24.06.13, 18:46
        Fakt ,że ściema. Spróbuj SELOL!
        • kasiaasa Sok z noni ma działanie wysoko lecznicze. 17.01.14, 18:03
          Sok z owocu noni - ma działanie wysoko lecznicze oraz bardzo dobrze wpływa na organizm człowieka. Wykazuje działanie hamujące rozwój guzów i nowotworów. Sok z owoców noni działa na poziomie komórek organizmu przez co jest tak bardzo skutecznym w wielu schorzeniach.
          Działanie: Owoc noni to źródło serotoniny nazywanej również hormonem szczęścia i melatoniny, których prawidłowy poziom odpowiada za dobre samopoczucie. Jest też gwarantem spokojnego snu i utrzymania dobowego rytmu pracy organizmu. Zwykle wysoki poziom serotoniny może mieć wpływ na libido. Dlatego przez niektórych owoc ten nazywany jest owocem miłości. Aktywne składniki zawarte w noni pobudzają wydzielanie soków trawiennych i wzmagają apetyt.

www.vita-ko.pl/?477,pl_sok-z-noni-100-ekamedica-500-ml
          • martaa855 Re: Sok z noni ma działanie wysoko lecznicze. 21.01.14, 14:34
            Moim zdaniem taki sok bardziej działa na podświadomość, która ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie :)
            • komanchu Pierdu, pierdu, pierdu 22.01.14, 11:05
              Pierdu, pierdu, pierdu
              www.livescience.com/4219-noni-nonsense-miracle-juice-scam-bottle.html
              • vita-ko.pl Re: Pierdu, pierdu, pierdu 17.03.14, 12:09
                Sok z wocu noni - ma działanie wysoko lecznicze oraz bardzo dobrze wpływa na organizm człowieka. Wykazuje działanie hamujące rozwój guzów i nowotworów. Sok z owoców noni działa na poziomie komórek organizmu przez co jest tak bardzo skutecznym w wielu schorzeniach.
                Owoc noni to źródło serotoniny nazywanej również hormonem szczęścia i melatoniny, których prawidłowy poziom odpowiada za dobre samopoczucie. Jest też gwarantem spokojnego snu i utrzymania dobowego rytmu pracy organizmu. Zwykle wysoki poziom serotoniny może mieć wpływ na libido. Dlatego przez niektórych owoc ten nazywany jest owocem miłości. Aktywne składniki zawarte w noni pobudzają wydzielanie soków trawiennych i wzmagają apetyt. Przy wyborze soku z noni warto pamiętać aby był on bez konserwantów i sztucznych dodatków.
                • tobi-sz5 Re: Pierdu, pierdu, pierdu 28.10.14, 14:55
                  Jest wiele dowodów naukowych, opracowań i badań, które opisują zawartość i właściwości poszczególnych składników owocu NONI. Jest znany na całym świecie, ale nie wiele się o nim mówi publicznie i medialnie z wiadomych powodów. On nie leczy, ale na pewno mocno wzmacnia organizm w walce z nowotworami i innymi chorobami, które współczesna medycyna nie jest wstanie leczyć skutecznie. Posiadam skany opracowań na ten temat. To badania naukowe pani prof.dr n.med. Valerii Sedlak-Vadoc. Osoby zainteresowane proszę pisać na adres e-mail: tobiasz.duda@cali.pl
                  • margolcia_63 Re: Pierdu, pierdu, pierdu 24.11.14, 22:00
                    Ludzie, przeczytajcie skład soku Noni, ile tam jest soku z Noni. Ja swego czasu kupowałam owoce noni. No wydobyć z tego litr soku, to trzeba by z kilkaset kilo. To ma o ile pamiętam 4 działki białego miąższu, mniejsze niż gałka oczna i do tego w większości wypełnione pestką. Są smaczne w przeciwieństwie do tego soku Noni. Jeśli zaś o ten zachwalany sok chodzi to w większości ten mój składał się z soku z porzeczek i cukru. Oszustwo! Ja swój oddałam.
                    • margolcia_63 Re: Pierdu, pierdu, pierdu 24.11.14, 22:04
                      Zapomniałam dodać, owoce w żaden sposób mi nie pomogły, a sok wręcz zaszkodził.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka