Dodaj do ulubionych

Homoseksualizm

26.06.13, 12:59
W poszukiwaniu "wiedzy" trafiłem na artykuły dotyczące legalizacji związków homoseksualnych,a ponieważ moje zdanie w tej materii nie jest jasno określone wnikliwie przypatrywałem się tym co są "za" i tym co są "przeciw".Tak się zastanawiam nad tym,czy moja tolerancja i zrozumienie są na tyle silne by akceptować odruchy stanów odmiennych?,czy cały ten świat zmierza we właściwym kierunku?no bo adopcja dzieci przez pary homoseksualne sięga chyba lekkiej przesady,my dorośli jeszcze odnajdziemy w sobie resztki empatii ale rówieśnicy takiego własnie dziecka wcale nie muszą tego rozumieć a tym bardziej akceptować a wiadomo do czego to może prowadzić....Czy Wy jesteście za legalizacją par homoseksualnych oraz ich praw do adopcji???
Obserwuj wątek
    • lemonniada Re: Homoseksualizm 26.06.13, 13:19
      wyszeptany-o-zmroku napisał(a):

> W poszukiwaniu "wiedzy" trafiłem na artykuły dotyczące legalizacji związków hom
      > oseksualnych,a ponieważ moje zdanie w tej materii nie jest jasno określone wnik
      > liwie przypatrywałem się tym co są "za" i tym co są "przeciw".Tak się zastanawi
      > am nad tym,czy moja tolerancja i zrozumienie są na tyle silne by akceptować odr
      > uchy stanów odmiennych?,czy cały ten świat zmierza we właściwym kierunku?no bo
      > adopcja dzieci przez pary homoseksualne sięga chyba lekkiej przesady,my dorośli
      > jeszcze odnajdziemy w sobie resztki empatii ale rówieśnicy takiego własnie dzi
      > ecka wcale nie muszą tego rozumieć a tym bardziej akceptować a wiadomo do czego
      > to może prowadzić....Czy Wy jesteście za legalizacją par homoseksualnych oraz
      > ich praw do adopcji???

Co do samych par okej,mnie to nie dotyczy więc mogą spokojnie egzystować.
      Nie przeszkadzają mi.
      Ale jeżeli chodzi o dzieci-skoro "zwykłe" pary same sie o nie starają,to niech rownież sami sprowadzą je na swiatsmile proste!
      I tutaj jest myślę rozwiazanie sporu.
      • wyszeptany-o-zmroku Re: Homoseksualizm 26.06.13, 13:28
        Ale wiesz jak to jest??dasz palec a wezmą ręke...ktoś zalegalizuje związki homoseksualne a potem te właśnie pary będą walczyły o wiecej,bo jeśli dostali jedno to mogą dostać i drugie.
        Jak mam rozumieć nie będą Ci przeszkadzały pary gejowskie które bedą się obmacywać np w pubach?
        • witamina_b12 Re: Homoseksualizm 26.06.13, 13:33

> Jak mam rozumieć nie będą Ci przeszkadzały pary gejowskie które bedą się obmacy
          > wać np w pubach?

a teraz mają formalny zakaz?? big_grin
        • lemonniada Re: Homoseksualizm 26.06.13, 13:33

> Ale wiesz jak to jest??dasz palec a wezmą ręke...ktoś zalegalizuje związki homo
          > seksualne a potem te właśnie pary będą walczyły o wiecej,bo jeśli dostali jedno
          > to mogą dostać i drugie.
          > Jak mam rozumieć nie będą Ci przeszkadzały pary gejowskie które bedą się obmacy
          > wać np w pubach?

Dlatego piszę: sporo w zwiazkach,które tworzą kobieta i mezczyzna trzeba niejako samemu bobaska zmajstrować-niech uczynią to rowniez i onismile

Hmm jak się w to wejdzie głębiej...szkoda tracić potencjalnego partnera wink
          Popatrzeć zawsze mozna....
          No nie mów mi,że nie lubisz widoku dajmy na to dwóch czule dotykających się Pań
          • wyszeptany-o-zmroku Re: Homoseksualizm 26.06.13, 13:57
            Czy lubie???ujme to tak,nie przeszkadza mi towink
            • lemonniada Re: Homoseksualizm 26.06.13, 14:07

> Czy lubie???ujme to tak,nie przeszkadza mi towink
              No widzisz?
              I znów Jesteś krok do przodu w pojeciu swej własnej tolerancji....
              Łatwo Cię złagodzić widzę smile
              • wyszeptany-o-zmroku Re: Homoseksualizm 26.06.13, 14:22
                Jeszcze nie wiem gdzie jest jej granica,ale się dowiemwinkJest parę czynników za ale i wiele przeciw,by być obiektywnym muszę znać zdanie obu stronwink

Łatwo???hmm,też tak myslęwink
          • szymon_gw Re: Homoseksualizm 26.06.13, 14:44
            lemonniada napisał(a):

> Dlatego piszę: sporo w zwiazkach,które tworzą kobieta i mezczyzna trzeba niejak
            > o samemu bobaska zmajstrować-niech uczynią to rowniez i onismile

Czyli gdyby bezpłodna para heteroseksualna zgłosiła chęć adopcji dziecka, to należałoby im odpowiedzieć z uśmiechem, że bobaska to trzeba sobie zmajstrować - niech uczynią to również oni smile
        • finka9 Re: Homoseksualizm 26.06.13, 13:33

> Ale wiesz jak to jest??dasz palec a wezmą ręke...ktoś zalegalizuje związki homo
          > seksualne a potem te właśnie pary będą walczyły o wiecej,bo jeśli dostali jedno
          > to mogą dostać i drugie.
          > wać np w pubach?
          Mnie to nie przeszkadza . Obmacujące się pary gejowskie w miejscu publicznym drażnią mnie tak samo jak pary hetero.
          • ame_belge34 Re: Homoseksualizm 26.06.13, 21:15
            żyjące obok mnie pary homoseksualne nie przeszkadzają mi w żadnym stopniu, ale masz rację Dawid, ze legalizacja spowodowałaby większe roszczenia, co do adopcji, a według mnie nie byłoby to z korzyscia dla dzieci wychowywanych w takiej rodzinie. Tych maluchow nikt o zdanie nie zapyta, czy chciałyby miec dwie mamy czy tatusiów.

Ps. a obmacujące się po pubach pary - jest to niesmaczne czy to w wykonaniu hetero czy homo.
        • puch_atek Re: Homoseksualizm 26.06.13, 13:46

> Ale wiesz jak to jest??dasz palec a wezmą ręke...

to jest jeden z najbardziej wkurzajacych argumentow uzywanych przez konserwatystow i prawicowcow, pretekst zeby calosc dyskusji uwalic i zachowac status quo, jakby tych ludzi nie bylo.
          zyj i daj zyc innym
          • szymon_gw Re: Homoseksualizm 26.06.13, 15:11
            puch_atek napisał:

> wyszeptany-o-zmroku napisał(a):
            >
            > > Ale wiesz jak to jest??dasz palec a wezmą ręke...

> to jest jeden z najbardziej wkurzajacych argumentow uzywanych przez konserwatys
            > tow i prawicowcow, pretekst zeby calosc dyskusji uwalic i zachowac status quo,
            > jakby tych ludzi nie bylo.
            > zyj i daj zyc innym
            >
            >
      • witamina_b12 Re: Homoseksualizm 26.06.13, 13:40
        a możesz wytłumaczyć jak "zwykłe" pary same się starają o dziecko podczas adopcji??

Imho można wprowadzić coś co się będzie nazywało związek partnerski - i tu płeć partnerów nie będzie miała znaczenia (homo, hetero). Żeby łatwiej to było rozwiązać niż małżeństwo ale, żeby były ułatwienia (dostęp do informacji medycznych sposób rozliczenia z US itp)

Natomiast zostawić adopcję - wyłącznie małżeństwom - które z definicji niech będą heteroseksualne.

Największe zagrożenie w przypadku par homoseksualnych moim zdaniem to nie brak akceptacji rówieśników tylko ew. patologiczne zachowania wewnątrz takiej rodziny (wykorzystywanie seksualne itp). Nie twierdze, że to by było zawsze ale moim zdaniem ryzyko jest większe. A w naszym kraju nadzór nad rodzinami zastępczymi /adopcyjnymi czy też biologicznymi jest na tyle kiepski (patrz doniesienia z gazet), że przy większym ryzyku wystąpienia niewłaściwych zachowań byłoby to niebezpieczne.
        • zakochana_jane Re: Homoseksualizm 26.06.13, 14:03
          witamina_b12 napisała:

ew. patologiczne zachowania wewnątrz takiej rodzin
          > y (wykorzystywanie seksualne itp). Nie twierdze, że to by było zawsze ale moim
          > zdaniem ryzyko jest większe.

A dlaczego twierdzisz, że ryzyko wystąpienia pedofilii jest wyższe w związku homoseksualnym niż heteroseksualnym?
          • wyszeptany-o-zmroku Re: Homoseksualizm 26.06.13, 14:23
            Słuszne pytanie..bo chyba w tej kwestii orientacja seksualna nie ma znaczenia..
            • witamina_b12 Re: Homoseksualizm 26.06.13, 20:08
              nieprecyzyjnie się wyraziłam. nie chodzi mi o związek orientacji z pedofilią tylko o to, że dwóch pedofili zechce sobie adoptować dziecko, twierdząc, że są parą homoseksualną. obawiałabym się, że nie uda się wyłapac takich przypadków.
              zpodobnych powodów byłabym przeciwna adpopcji przez osoby samotne lub księży.
    • robert.83 Re: Homoseksualizm 26.06.13, 13:39

Krótka odp.:
      Za legalizacją związków partnerskich, za dziedziczeniem, obowiązkiem i prawem opieki, nieopodatkowaną darowizną itp itd.

Przeciw adopcji dzieci.

Długa odp.:
      To pytanie o "normę". Teraz jest redefiniowane to co jest normalne. Na pytanie o to co w tym złego, że kobieta kocha inną kobietę (seksualnie) niekórzy odpowiadają "to nienormalne, nienaturalne". Ale niektórzy już mówią inaczej.
      Być może za jakiś czas będzie przyzwolenie na związki wieloosobowe. Poligamia, poliandria, poli-polismile... w końcu co w tym złego... niby?

Być może w jakimś 23 wieku na pytanie co złego w tym, że ktoś chce się wiązać z 13-latką.

Stąpamy po kruchym lodzie, a klimat się ociepla i lód topnieje.

Z jednej strony:
      Kto ma mówić co jest normalne? Poligamia była normalna a nie jest, małżeństwa aranżowane były normalne a nie są, homoseksualizm był później przestał a teraz znów jest. Małżeństwa z dziećmi też były a zdecydowanie nie są.
      Skoro w długim okresie to wszystko jest płynne, to może zostawić ludzi w spokoju i niech robią co chcą. (Tu oczywiście wyłączam pedofilię, bo nie mogę sobie wyobrazić świadomej decyzji tego rodzaju podejmowanej przez dziecko. Ono nie jest gotowe i musi być chronione).

Z drugiej:
      To już pozwolić na wszystko? Czy nie grozi nam wtedy upadek norm, a przez to zagubienie jednostek, a przez to nieszczęścia i rozpad cywilizacyjny (bo cywilizacje mimo wszystko opierają się na pewnych normach i wzorcach).

Być może kiedyś rodzice homo będą tak samo nie-wyśmiewani jak dziś rodzice po rozwodach. To będzie normalna sprawa i w każdej klasie będzie część dzieci z taką rodziną. Bo przecież kiedyś rozwód to był wstyd na całą wieś! A teraz wstydem jest raczej tkwienie w czymś bez sensu.
      • wyszeptany-o-zmroku Re: Homoseksualizm 26.06.13, 14:00
        Własnie o prawa do adopcji tu się rozchodzi...Chcą być razem-ich sprawa ale nie róbmy krzywdy dzieciom.
        • robert.83 Re: Homoseksualizm 26.06.13, 15:27

Wiesz... jakiś czas temu mężczyźni w ten sposób kwestionowali prawa kobiet do pracy.
          Mówili "niech sobie mają zainteresowania ale kobieta lekarz?! ktoś mógłby na tym ucierpieć".

I nie wiadomo czy to się tak samo nie poprzesuwa.
    • zakochana_jane Re: Homoseksualizm 26.06.13, 13:43
      Poski standard: oczywiście, że jestem tolerancyjny, ale ... smile
      Moja odpowiedź TAK
    • najall Re: Homoseksualizm 26.06.13, 14:17
      Zastanawiam się, co 'nakazuje' Wam być za legalizacją par homoseksualnych, a co przeciw adopcji przez nich dzieci.
      W końcu nie wolno nam uznawać tych związków za patologiczne, czy inne 'be', w końcu obecni homoseksualiści na chwilę obecną pochodzą z rodzin 'mieszanych' płciowo, prawda? Więc obawa, że dzieci przez homoseksualistów wychowywane będą miały tendencję do takiego jednostronnego upodobania płci jest mylne. Jeśli chodzi o ewentualny 'wstyd' latorośli, to uważam, że gorzej byłoby przyznać się dziecku do patologii, alkoholizmy, przemocy w domu, niż do 2 mamuś, czy tatusiów. Z drugiej strony, dzieci nie mają 'wstydu' to my, dorośli wprowadzamy je w ten świat uprzedzeń.
      • wyszeptany-o-zmroku Re: Homoseksualizm 26.06.13, 14:29
        Ale w świecie którym role są od dawna podzielone dziecko nie musi rozumieć ani też akceptować dwóch mam,dwóch ojców..obu rodziców tej samej płci.Pytanie czy ludzie są przygotowani na takie wychowywanie adoptowanych dzieci???moim zdaniem nie i jeszcze długo nie będą..to nie czas na eksperymenty.
        • najall Re: Homoseksualizm 26.06.13, 14:44
          Rozumiem, Wyszeptany, tylko powiedz mi czy jesteś w 100% przekonany, że rodzice d lat przydzieleni do tych ról są przygotowani na wychowywanie tych dzieci, które posiadają? Dla zbyt wielu tradycyjnych rodzin to nadal zwykły eksperyment takie posiadanie i wychowywanie.
          • margott70 Re: Homoseksualizm 26.06.13, 14:55
            No właśnie. Żeby wykonywać najprostszą pracę trzeba mieć przynajmniej przeszkolenie. Rodzicem zostaje czasami, przepraszam-byle dureń.
          • wyszeptany-o-zmroku Re: Homoseksualizm 26.06.13, 15:13
            No widzisz,skoro spora część ''NAS" ma problem z wychowywaniem dzieci to tym bardziej będą je miały pary homo...zbudujmy jakieś przekonanie,upewnijmy się we własnych słusznościach,popracujmy nad mentalnością i akceptacją a dopiero potem podejmijmy kolejne kroki,bo mam wrażenie że to wszystko dzieje się zbyt szybko i pochopnie.
            • najall Re: Homoseksualizm 26.06.13, 15:52
              Ja nie mam problemu z wychowywaniem choć w/g niektórych nie jestem 'naturalnym' środowiskiem dla dziecka. Komu oceniać kto się nadaje na rodzica, a kto nie? A zmiany, no cóż, nawet jeśli są powolne to i tak często zbyt szybkie dla niektórych. I tu wcale nie chodzi o to, czy sama jestem za, ale to, że tak wielu z nas jest zawsze przeciw.
              • duza_madzia Re: Homoseksualizm 26.06.13, 17:30
                Źle mnie zrozumiałaś . Daleka jestem od krytykowania osób , które mając dzieci borykają się z ich wychowywaniem w samotności , ale zupełnie czym innym jest dać przyzwolenie na adoptowanie dziecka każdemu kto ma na to ochotę . Mimo wszystko uważam ,że powinniśmy zadbać najlepiej jak to tylko możliwe o dobro dzieci , które czekają na rodziców adopcyjnych . Nie uciekajmy się do skrajności w postaci patologii .Poszukajmy normalności , bo zazwyczaj to jest najlepsze ...
                • wyszeptany-o-zmroku Re: Homoseksualizm 26.06.13, 17:44
                  Bo tu jest potrzebne referendum,niech głos narodu zwycięży a wtedy nikt do nikogo nie bedzie miał pretensjiwink
                  • duza_madzia Re: Homoseksualizm 26.06.13, 17:48
                    hehehehe odezwał się kierownik zamieszania wink tongue_out
                    • wyszeptany-o-zmroku Re: Homoseksualizm 26.06.13, 17:50
                      Ja tylko pociągnął nacisnął i tak się potoczyłowink
                      • duza_madzia Re: Homoseksualizm 26.06.13, 17:58
                        Czy kolega nie sądzi ,że "w takim wątku" to niebezpiecznie używać niektórych zwrotów ?? tongue_out smile
                        • czarny.onyks Re: Homoseksualizm 26.06.13, 17:59
                          może to podświadomość ...ciągnie...znaczy daje sygnały...wink
                        • wyszeptany-o-zmroku Re: Homoseksualizm 26.06.13, 18:01
                          Im niebezpieczniej tym ciekawiejwink....podobnowink
                      • torado Re: Homoseksualizm 26.06.13, 20:14

> Ja tylko pociągnął nacisnął i tak się potoczyłowink

to jeszcze dawaj jakiś temat o eutanazji, a może i o karze śmierci. Rozkręcisz towarzystwo big_grin big_grin
                  • najall Re: Homoseksualizm 26.06.13, 18:20
                    głos narodu co kilka lat ma szansę zmian i co z tego wychodzi? Wiemy wszyscy ;p
                • najall Re: Homoseksualizm 26.06.13, 18:22
                  Madziu, rzeczywiście może przekombinowałam z tym moim 'normalnym środowiskiem,' ale chodzi o to, że skąd my możemy wiedzieć co to normalność, sami sobie stworzyliśmy kanony jakie nam odpowiadały, czy słuszne? Kto to wie.
      • duza_madzia Re: Homoseksualizm 26.06.13, 14:52

I tak już natura rozdała nam karty ,że potrzebujemy partnera odmiennej płci by mieć szansę na rozmnożenie smile z założenia lepiej jest jak rodzice są dobrzy ,mądrzy i kochają swoje potomstwo - patologia to coś złego, chorego i niestety trafia się za często w tzw"normalnych rodzinach .Dziecko potrzebuje dobrego wzorca , by mogło się rozwijać prawidłowo.
        Nie zaliczam homoseksualizmu do patologii,ale postrzegam ten rodzaj zachowań jako odmienność
        Zapłodnienie pozaustrojowe też powinno być zarezerwowane dla "pary heteroseksualnej "
        • najall Re: Homoseksualizm 26.06.13, 14:53
          Niestety z założenia wszystko jest proste, a potem zaczyna się rzeczywistość smile
    • duza_madzia Re: Homoseksualizm 26.06.13, 14:36
      Legalizacja związków partnerskich (niezależnie od płci) - TAK
      Adopcja - uważam ,że to "nienaturalne środowisko" dla dziecka - tak samo jak jeden rodzic .
      A samotna osoba, para homoseksualna , czy para o nieuregulowanym statusie - nie powinny mieć prawa do adopcji - NIE

Niezależnie od płci - obmacywanie , obściskiwanie się w miejscach publicznych jest dla mnie nie do przyjęcia - nie mówię o parach trzymających się za rączki, przytulonych czy całujących się dyskretnie .
      • najall Re: Homoseksualizm 26.06.13, 14:49
        Najpierw odniosę się do drugiej części postu, jak najbardziej odrzuca mnie kiedy zauważę parę niezależnie od jej płci zjadającą się na forum publicznym. Nie chcę, żeby mi ktoś wchodził do łóżka i nie chcę oglądać na ulicy co robią inni.

Co do pierwszej części postu, podtrzymam swoje zdanie z powyższego, jesteś pewna, że dzieci w patologiach, a i takie zdarzają się wśród rodzin adopcyjnych, t naturalne środowisko dla małego człowieka?
        A co jeśli para homoseksualna sama postara się o swoje własne dziecko, czy wtedy mogą je wychowywać? Czy też nie mogą?
        • duza_madzia Re: Homoseksualizm 26.06.13, 14:53
          raczej para się nie postara smile tylko jeden " element "tej pary ...
          • najall Re: Homoseksualizm 26.06.13, 14:55
            zwał jak zwał, ale mogą mieć naturalnie swoje potomstwo, może nie z własnym partnerem, ale matek surogatek, czy dawców nasienia, jest wbrew pozorom naprawdę sporo smile
    • czarny.onyks Re: Homoseksualizm 26.06.13, 17:54
      za prawem do adopcji...nie...
      i nie chodzi o rówieśników...a raczej o dorastanie, o powielanie pewnych wzorców, zachowań...
      bo czym skorupka za młodu nasiąknie....

a za legalizacją tak...raczej tak...na pewno za dostępem do informacji o partnerze w sytuacjach szczególnych, w szpitalu, za prawem do dziedziczenia, do decydowania....itd...
      • finka9 Re: Homoseksualizm 26.06.13, 22:06
        czarny.onyks napisała:

> za prawem do adopcji...nie...
        > i nie chodzi o rówieśników...a raczej o dorastanie, o powielanie pewnych wzorcó
        > w, zachowań...
        > bo czym skorupka za młodu nasiąknie....

Czyli homoseksualizm jest zjawiskiem negatywnym ?

• czarny.onyks Re: Homoseksualizm 26.06.13, 22:45
          hmmm...trudne pytanie...

negatywne zjawiska to narkomania, prostytucja, gangsterka na ulicach, przemoc w domach...

nie wrzuciłabym tutaj homoseksualistów.....ale do pozytywnych zjawisk też nie zaliczam....
      • nerw_rdzeniowy Re: Homoseksualizm 26.06.13, 22:56
        > za prawem do adopcji...nie...
        > i nie chodzi o rówieśników...a raczej o dorastanie, o powielanie pewnych wzorcó
        > w, zachowań...
        > bo czym skorupka za młodu nasiąknie....
        >
        prawda.
        Dzieci powielają w jakims stopniu zachowania rodziców.
        NIe chodzi o to ze jestem nietolerancyjny czy cos ale im wiecej osób homo tym mniejsze szanse na przetrwanie naszego gatunku bo jak sie beda rozmnazac?
    • zielonooka38 Re: Homoseksualizm 26.06.13, 20:09
      Wyszeptany znam wiele parę homoseksualnych które wychowują dzieci razem od lat - często są to dzieci jednego z partnerów - nie zauważyłam nienormalności czy skrzywienia u dzieci, mało tego wiele z tych dziec już dorosłych jest hetero wink więc orientacja rodzica nie miała wpływy na jego "normalność" - tu chodzi o uregulowanie w świetle prawa - wiesz para wychowuje dzieci - jedno umiera i co drugie musi te dzieci z którymi jest emocjonalnie związana nagle "oddać" obcym w imię normalności. To my jako społeczeństwo powielamy stereotypy i od nas zależy jak będą postrzegane dzieci wychowany w rodzinach jednopłciowych

uważam, że należy uregulować sprawę związków partnerskich w końcu dotyczą one też parę hetero
      jest tyle niekochanych i niechcianych dzieci - jeśli ktoś chce im stworzyć naprawdę kochający dom to ja nie mam nic przeciwko - patologię trafiają się jakoś częściej w rodzinach hetero - więc orientacja seksualna nie ma tu nic do rzeczy
      • najall Re: Homoseksualizm 26.06.13, 20:17
        o to to właśnie, ja wprawdzie znam tylko jedną taką parę, a 1 jaskółka wiosny nie czyni, dlatego usiłowałam swoimi postami przekonać, dać do myślenia, że 'normalne' w sensie heteroseksualne pary wcale niekoniecznie muszą się nadawać do wychowywania dzieci
        • torado Re: Homoseksualizm 26.06.13, 21:09
          najall i zielona właśnie tak samo myślę. Cieszę się, że nie ja jedyna smile
      • zakochana_jane Re: Homoseksualizm 26.06.13, 21:23
        Trudno się nie zgodzić.
        Poza tym odwracając kota ogonem wink
        Skoro większość twierdzi, że wychowanie dziecka w związku homo może doprowadzić do skłonności tegoż dziecka homoseksualnych w przyszłości i jakieś w tym kierunku "skrzywienie" (?), to jak wytłumaczyć fakt, że dzieci wychowane w związkach hetero jednak gdy stają się dorosłymi ludźmi wybierają związek homo. uncertain Myślę, że nie ma się wpływu na popęd seksualny, z tym człowiek się po prostu rodzi smile
      • nerw_rdzeniowy Re: Homoseksualizm 26.06.13, 22:47
        > Wyszeptany znam wiele parę homoseksualnych które wychowują dzieci razem od lat
        szczerze mówiac to trudno w to uwierzyc.
        • najall Re: Homoseksualizm 27.06.13, 07:34
          E tam zależy w jakich stronach się mieszka wink
          Ja mieszkam w dziurze, więc tylko jedną taką parę znam i w dodatku dość blisko, jak ktoś mieszka w większym to i takich par więcej wink
          Wbrew pozorom takich sytuacji wcale nie jest mało, tyle, że mało się o nich mówi.
          • witamina_b12 Re: Homoseksualizm 27.06.13, 08:06
            Ale te pary wychowują chyba dzieci jednego z nich, a nie adoptowane? Bo nie miałby możliwości adopcji. To jest moim zdaniem pewna różnica.
            • duza_madzia Re: Homoseksualizm 27.06.13, 08:23
              Jak dla mnie - ZASADNICZA !!!
        • zielonooka38 Re: Homoseksualizm 27.06.13, 09:14
          ależ nie musisz - moja przyjaciółka a jest sporo po 50 swego czasu bardzo prężnie działała w organizacji skupiającej właśnie takich rodziców wink
          • nerw_rdzeniowy Re: Homoseksualizm 27.06.13, 22:35
            ależ chciałbym, chociaz mało przekonywujaca odpowiadasz. A jak się nazywa ta organizacja? bo w Polsce jakos trudno mi to sobie wyobrazic.
            • zielonooka38 Re: Homoseksualizm 28.06.13, 09:04
              ależ ja nie zamierzam Cię przekonywać i udowadniać z posiadania takich a nie innych znajomychwink
              w naszym kraju jest to nieformalna formacja i nie ukrywam, że się raczej ukrywają niż afiszują - właśnie przez brak tolerancji - poczytaj sobie o tęczowych rodzicach wink
    • tygrysgreen Re: Homoseksualizm 28.06.13, 06:46
      jestem za z zachowaniem tych samych kryteriów co dla par hetero

"rówieśnicy takiego własnie dziecka wcale nie muszą tego rozumieć a tym bardziej akceptować a wiadomo do czego to może prowadzić...

to tylko kwestia tego, czego nauczą ich dorośli. dlatego w naszym pipidówie lepiej a tą adopcją zaczekać jeszcze wiele lat.
    • tygrysgreen Re: Homoseksualizm 28.06.13, 06:47
      zresztą pary homo i tak od lat już wychowują dzieci tylko wszyscy udają że nikt tego nie widzi.
      • duza_madzia Re: Homoseksualizm 28.06.13, 08:44
        Tygrysie, własne potomstwo a nie adoptowane

To trochę jak z dziećmi z ubogich rodzin - rodzice są niezaradni życiowo albo mają jakieś inne problemy , ale kochają swoje pociechy i dbają o nie tak jak potrafią .Nie ma powodu by zabrać maluchy i "uszczęśliwić na siłę " . Można pomóc rodzinie. Jednak uważam ,że tacy rodzice nie powinni mieć "zdolności adopcyjnej" tylko przez sam fakt ,że kochają dzieci...
        Powierzamy komuś opiekę nad dziećmi i ważne by były jakieś konkretne kryteria .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka