Dodaj do ulubionych

Robot kuchenny

05.09.10, 21:20
Jakie macie opinie na temat robotów?.
Ostatnio zepsuł mi się mikser i zstanawiam sie nad zakupem robota Clatronic KM3118. Czy jest wam
znany taki model?.Chciałabym,żeby robotem ugnieśc ciasto,wymieszać skladniki,ale tez utrzec
masło...ubic piane z białek??. Mam jednak wartpliwości czy mieszadła maja dostęp do całości masy
czy mieszadła nie zostawiają nieruszonej masy przy samej misie.
Bedę wdzięcczna za podpowiedzi:)
Obserwuj wątek
    • adresnieprawidlowy Re: Robot kuchenny 06.09.10, 10:45
      Nie znam tego modelu, więc się nie wypowiem na jego temat. Ale kupując taki sprzęt moim zdaniem warto jednak zwrócić na markę produktu. jest kilka, które można kupować niemal w ciemno (moja opinia) m.in. bosch, zelmer, philips, czy electrolux. Łatwiej byłoby doradzić jakiś konkretny model, gdybyś podała kwotę jaką możesz wydać na nowego robota. Przykładowo: zestaw BOSCH MUM 4675 o mocy 550W (posiada m.in misę ze stali szlachetnej z pokrywą chroniącą przed rozpryskiwaniem, końcówkę do ubijania, końcówkę do mieszania, tarcza do drobnego tarcia) kosztuje 520 złotych (cena z electro.pl)
      Zelmer 880.5 Expressive Fenomen z sokowirówką o mocy 1000W (funkcja malaksera, mieszacza ciast, kubka miksującego, czy sokowirówki. W wyposażeniu: Nóż metalowy, tarcza do plasterków tarcza do ścierania, tarcza do przecierania ziemniaków, trzepaczka do ubijania) kosztuje prawie 600 złotych.
      Zelmer Prymus Mix 878 moc 600W jeden z prostszych modeli, ale do domowych prac jak najbardziej wystarczy. Za 200 złotych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka