Dodaj do ulubionych

patelnia ceramiczna

13.06.11, 20:48
mam taką i nie jestem do końca zadowolona - dość ciężko się myje. boję się używać ostrych zmywaków, a zmywarka nie radzi sobie. moja ma dno o fakturze plastra miodu, ale widziałam też gładkie. może takie są lepsze? poradźcie, czy warto szukać następnej?
Obserwuj wątek
    • amica11 Re: patelnia ceramiczna 13.06.11, 21:15
      Patelnie ceramiczne mam dwie: białą gładką i czarną z białymi kropkami. Biała super, dobrze się smaży, nie przywiera, dobrze widać jak wygląda mięso, ale do pierwszego smażenia. Pozostały po nim wsmażone drobiny tłuszczu, wygląda okropnie a wyczyścić można tylko CIF-em. Nie robię tak, bo nie wiem jak to się ma do tej ceramicznej powłoki i naszego zdrowia więc patelnia jest coraz bardziej zażółcona.
      Z kolei czarna w kropeczki - walory dot. smażenia takie same. Możliwe, że tłuszcz też zostawia żółte ślady, tylko ich nie widać i to mnie w ogóle nie denerwuje. W każdym razie już nie chcę kolejnej białej patelni. Mimo, że na początku była zachwycona. Możliwe, że jest to związane z ceną, moja jest ze średniej półki i zapłaciłam 110 zł, może Moneta nie ma takich przypadłości.
      • linn_linn Re: patelnia ceramiczna 14.06.11, 06:24
        A na czym gotujecie? Moze to ma znaczenie...
        Ja mam Aeternum / 3 sztuki / i jeste bardzo zadowolona. Mysje sie bardzo latwo, zadnych zmain nie ma / mam je od zeszlego roku /. Chcialam nawet dokupic ze 2 garnki, ale wciaz licze na promocje / patelnie byly dla zachety, a teraz ceny sa wyzsze: okolo 24 euro za duza patelnie: ja kupowalam po 14,0 /.
        • ka_thy Re: patelnia ceramiczna 14.06.11, 13:26
          Ja mam patelnię ceramiczną z Biedronki. Kosztowała niecałe 30 złotych. Świetnie się na niej smaży i równie świetnie myje. Właściwie po smażeniu wystarczy przetrzeć ją papierowym ręcznikiem. Jest biała.
    • kosmopolitesiorbut Nie to forum. 14.06.11, 06:36
      Leź na wyposażenie kuchni.
    • linn_linn Re: patelnia ceramiczna 27.01.12, 11:29
      Po prostu patelnia ceramiczna / nie tylko zreszta / musi byc bardzo dobrej jakosci. Warto przyjrzec sie roznym markom: juz na tzw. oko widac, ze roznia sie jakoscia.
    • e-ness Re: patelnia ceramiczna- opinie 19.04.12, 18:30
      Ja ma mam ceramiczną Moneta i Tescoma, pierwsza rewelacja jeszcze nigdy mi się tak dobrze nie smarzyło, ciężka solidna, dopracowana wizualnie. Powłoka ceramiczna gładka jak tafla lodu, pomimo iż jest bardzo droga, warto wydac kaskę na taki gadzet. Praktycznie mozna smażyć bez tłuszczu, a miesko jest fajnie rumiane i ma chrupiacą skórkę ( nigdy mi taka nie wychodziłą na teflonowej Tefala)
      Tescoma po poł roku wygląda jak staroć, przywieraja do niej panieraki, mimo iz bardzo o nią dbałam ( myta ręcznie delikatkąszmatką, łopatki do przewracania miesa silikonowe, bądz drewniane) nie była warta wydać 130 zł
      • Gość: she33bb Re: patelnia ceramiczna- opinie IP: *.echostar.pl 08.10.12, 08:36
        Mam patelnię Moneta od około roku. Na początku może i byłam zadowolona ale teraz to już absolutnie NIE!!! Wszystko przywiera: kiedy wrzuciłam ugotowany makaron do warzyw smażonych na patelni zrobiła się papka,nie mogłam doskrobać przywartego makaronu... Za taką kasę powinna lepiej sobie radzić. Kolejnym razem wrzuciłam makaron na patelnię teflonową Tefala i bez problemu najmniejszego wszystko się usmażyło. Wcześniej miałam patelnię ceramiczną z Biedronki - jakość bardzo porównywalna tyle że 10 razy tańsza niż Moneta!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka