Dodaj do ulubionych

Płyta indukcyjna [trochę OT]

21.09.11, 13:19
Wybaczcie, że pytanie jest trochę poza wątkiem (dotyczy raczej kuchni jako warsztatu niż kuchni jako czynności), ale noszę się z zamiarem zanabycia płyty indukcyjnej i chciałem zasięgnąć opinii praktyków a nie marketingowców ;) Jakie są wasze opinie? Dobre to, czy przereklamowane; sprawdza się czy niebardzo.
Obserwuj wątek
    • remo29 Ooops... 21.09.11, 15:00
      Hehe, admin przeniósł moje pytanie z innego forum i widzę kilka postów niżej dyskusję-gigant na ten temat ;) Znaczy sam sobie już mogę odpowiedzieć - Mastercook, potem długo nic i Mastercook ;))
    • Gość: jaro Re: Płyta indukcyjna [trochę OT] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 19:43
      Jasne ,że lepsza od zwykłej ceramicznej.
      teraz Neonet ma indukcję za 799,00 chyba MPM.
    • princesswhitewolf Re: Płyta indukcyjna [trochę OT] 23.09.11, 11:44
      jesli chodzi o dzialanie to da sie ja tylko porownac z gazowa plyta bo zwykle elektrycznekuchnie ceramiczne czy nie sie nie umywaja.
      Gaz vs Indukcja - plusy i minusy

Indukcja jest bezpieczniejsza ( nie zagazujesz sie)
      W indukcji garnek sie rownomiernie nagrzewa zwlaszcza z continuum zones
      Plaska powierzchnie latwo sie myje.

Indukcja jest nie wiadomo czemu taka droga jakby to Bog-Wie-Co skomplikowanego bylo.
      Indukcja jest wykluczona dla kogos kto ma rozrusznik serca
      Do poki sie nie przyzwyczaisz to trudno wykoncypowac jak ustawic pokretlo by bylo tak a nie bardziej goraco. W gazie widzisz jaki jest duzy gaz.
      Musisz wywalic swoje garnki do jakich sie nie przykleja magnes - no niestety tak to dziala...
      Jak to z niektorymi plytami szklanymi bywa- nie wylej czasem na nia cukru zwlaszcza goracego lukru bo niszczy plyte
      • Gość: Jacek Re: Płyta indukcyjna [trochę OT] IP: *.home.aster.pl 26.09.11, 22:10
        moja płyta nie ma żadnyc pokręteł, jest dotykowa, ma skalę od 1 do 9 + booster, dziecinnie prosta w obsłudze, wczesniej miałam gaz, ale juz bym nie wróciła, gotowanie na indukcji to czysta przyjemność w przeności i dosłownie
        • princesswhitewolf Re: Płyta indukcyjna [trochę OT] 27.09.11, 12:05
          no ale musialas sie przyzwyczaic do tego czego mozna oczekiwac po danym numerku. Znam ludzi ze jak "nie widza" plomyka to wiecznie "nie wiedza" czego sie spodziewac. Serio : )))) Moim zdaniem kwestia przyzwyczajenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka