Dodaj do ulubionych

Wyciskarka do soków

26.02.13, 14:42
Jak w temacie:
Czy macie w domu?
Korzystaliście, macie jakieś doświadczenia?
Czy polecacie, stosujecie?
Ze względów zdrowotnych (i poprawa i podtrzymanie zdrowia) mam pomysł na zakupienie takiego sprzętu do robienia soków/koktajli.
W Internecie znalazłam różne informacje, które mnie bardziej skołowały niż coś wyjaśniły, poszukuję teraz doświadczeń praktyków.

Pytanie bardzo serio, bo konkretnych informacji od użytkowników nie namierzyłam, a na czterech forach nikt nie napisał w tym wątku ani słowa (ewntualnie skasowano wątek, na który ktoś ogólnie odpisał :().
Nie wiem, jak to interpretować, więc proszę nawet o jasny wpis, że nie obchodzi Was taki sprzęt
Dziękuję!
Obserwuj wątek
    • kuchareczka_80 Re: Wyciskarka do soków 26.02.13, 18:58
      Mój błąd, że nie wyraziłam się precyzyjnie, ale dziękuję za propozycje ;)
      Z pewnych względów powinnam prawdopodobnie wprowadzić do mojej diety sok z warzyw kapustnych. Niestety sokowirówka nie da rady (tylko owoce lub warzywa, ale nie zioła i np. wapomniane już warzywa kapustne). Podobno takie rzeczy robią wyciskarki, .nie tyle do cytrusów, co do soków. Ale one kosztują konkretną kasę, mają niby super trwałe, ale PLASTIKOWE sita i jakoś ni jestem przekonana, czy taki zakup jest dobrą inwestycją.
      Znalazłam na innych forach (poza gw) informacje, ale nieliczne i np. Z 2009 roku...
      :(
    • kuchareczka_80 Re: Wyciskarka do soków 27.02.13, 14:11
      Dzięki za info.
      Przy zgłębianiu tematu okazało się, że są:
      - wyciskarki do cytrusów,
      - sokowirówki,
      - wyciskarki do soków.
      Te ostatnie najdroższe, ale też b wszechstronne.
      Zastanawiam się, czy nie zatrzymać się na blenderze, który mam w domu.
      Pytam na różnych forach i dopiero tutaj mam jakikolwiek odzew, bo na innych jestem traktowana jako dystrybutor powyższego sprzętu :(.
      Z drugiej strony - jeśli tyle ludzi daje radę bez drogiej wyciskarki, bo nie ma nawału wpisów od potencjalnych użytkowników, to może z tego powinnam wysnuć właściwy wniosek i ucałować mój blender ;)
      (sokowirówka jest koszmarnie razy tańsza - nawet wypasiona ;))
      Dziękuję za informację! :)
      • izka7790 Re: Wyciskarka do soków 01.03.13, 08:08
        Kiedys posiadałam sokowirówkę Zelmer, przez 15 lat ale ona wyciskała sok tylko z twardych warzyw i owoców. Obecnie jestem posiadaczką sokowirówki BIFINETT KH 450, która radzi sobie świetnie i z twardymi i z miękkimi owocami. Wyciskam z niej sok zarówno z marchwi, jak i z pomarańcz. Niestety z kapustnych nie próbowałam ale sądzę, że i z nimi by sobie poradziła.
        • kuchareczka_80 Re: Wyciskarka do soków 01.03.13, 19:26
          Nie znam firmy BIFINETT, ale poczytam o nich i o Zelmerze,
          dzięki
    • kuchareczka_80 Re: Wyciskarka do soków 01.03.13, 19:27
      A warzywa ;)?
    • izza6789 Re: Wyciskarka do soków 30.03.15, 14:35
      Ja mam świetną wyciskarkę do soków? można wrzucać całe owoce, działa błyskawicznie i daje przepyszne, zdrowe soki. W życiu nie zjadłabym tyle owoców i warzyw, ile mieści się w takim zrobionym przeze mnie soku, same naturalne cukry, to zdecydowanie bomba witaminowa. Polecam, kupujcie wyciskarki, a nie pożałujecie :D

• agnieszkaslow Re: Wyciskarka do soków 17.04.15, 09:48
      Ja to bym się na Twoim miejscu rozejrzała za taką wyciskarką która zostawia też trochę miąższu.
    • lotus_g Re: Wyciskarka do soków 30.04.15, 13:28
      A gdzie kupiłaś bo ja szukam w Krakowie i nie wiem chyba będę musiała gdzies przez internet zamówić a tego nie lubię robic ? Bo to nigdy nie wiadomo, a z tego co się orientowałam to takie sprzęty profesjonalne nie są tanie więc wolałabym to zobaczyć na żywo.
    • izabellle84 Re: Wyciskarka do soków 05.05.15, 09:59
      Od dawna używam wyciskarki do soków i jak najbardziej polecam każdemu taki zakup. Staram się codziennie robić soki, urozmaicam je, łącze warzywa i smaki.
    • frenchie1 Re: Wyciskarka do soków 18.04.16, 21:42
      kilka sitek, dodatek do lodów, masła orzechowego,smoothies , wszytsko ok ,owszem ale do tego dobra jakość, design, i marka bardziej znana niz nieznana
      • megis_1312 Re: Wyciskarka do soków 29.04.16, 16:00
        Ja lodów nie przewidywałam, wtedy pewnie bym wzięła kuvingsa, ale zależało mi na dobrym sicie przecierowym. To kuvingsowe do gęstych soków nie ma wylotu pulpy, więc musiałabym co chwilę czyścić sitko i przerywać pracę, tak mi powiedziała pani w sklepie w krakowie. A że ja robię porcje na zimę w stylu 30 kilo pomidorów jednego dnia, to by mnie chyba roztrzepało. Z tego powodu wybrałam Zebrę - bo ona ma nie dość że duży wlot, to dodatkowo to sitko przecierowe z otworkiem na pulpę wychodzącą, więc praca latem będzie ciągła. :) I mega szybko wyciska! Luuubię ją :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka