Gość: Nana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 11:29 Zastanawiam się nad kupnem w/w garnków. Jak się w nich gotuje i czy uchwyty się mocno nagrzwają? Czy trzeba je chwytać przez ręcznik lub rękawice? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gośka Re: Garnki Berhoff Zeno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:15 interesuje mnie cena mam garnki zepter i chciałabym dokupić jeszcze jakiś komplet (duża rodzinka)na zeptera teraz mnie nie stać Odpowiedz Link Zgłoś
berghoff Re: Garnki Berhoff Zeno 28.06.05, 19:25 Zestaw Zeno jest w cenie 580 zł, lecz są również zestawy dość ciekawe w cenie 440 zł lub 490, nie zawsze trzeba płacić dużo żeby mieć dobrą jakość. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Garnki Berhoff Zeno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:00 i jeszcze jedno ile lat takie garnki wytrzymują?oczywiście przy normalnym użytkowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
berghoff Re: Garnki Berhoff Zeno 29.06.05, 13:41 Osobiście użytkuję swoje siódmy rok, codziennie korzystam właściwie ze wszystkich, obiady na czworo osób ;-) i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń. Akurat zestawy garnków są tą grupą w Berghoffie którą polecam (zastrzeżenia mam do noży i sztućców, dlatego też polecam inną firmę a mianowicie brazylijską Tramontinę, są drogie lecz naprawdę warto wydać te pieniądze). Przy garnkach z ebonitowym zabezpieczeniem czas użytkowania oznacza się w postaci matowego ebonitu (jednak wysoka temperatura suszenia w zmywarkach oraz środki myjące robią swoje). Poza tym garnki poza małymi ryskami wyglądają jak nowe. Myślę że przez następne 7 lat będę z nich korzystała, więc wydane pieniądze nie zostały wyrzucone, lecz kilkakrotnie zaoszczędziliśmy nie kupując emaliowanych czy też zwykłych garnków ze stali. Szczerze polecam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
vernalis1 Re: Garnki Berhoff Zeno 29.06.05, 13:48 Jak rozróżnić oryginalne garnki Berghoff od nieoryginałów? Mam na myśli te Berghoff'y sprzedawane w sklepach "celnych", gdzie cena za ten sam garnek/zestaw jest znacznie niższa? np zamiast 158zł za B cosmo 24cm, żądają sobie max 60zł. I to mnie właśnie "męczy". Pozdrawiam. Dorota M Odpowiedz Link Zgłoś
berghoff Re: Garnki Berhoff Zeno 29.06.05, 14:18 Nie jest możliwością aby cena garnka Cosmo wynosiła 60 zł. Mogą sprzedawać Berghoffera lub podobny produkt, lecz nie jest to BergHOFF. Poza tym jeśli twierdzą że mają Berghoffa muszą udzielić Pani gwarancji oraz polską instrukcję użytkowania. Jeśli odmówią twierdząc że jest to skądś przejęte i nikt nie udziela im gwarancji śmiało można zaskarżyć ich o wyłudzanie pieniędzy, gdyż produkty firmy Berghoff nie są nigdzie przejmowane, nielegalnie przewożone i zabierane na granicyczy coś w tym rodzaju. Jest to stara dobra śpiewka działająca niestety na niektóre osoby. To co radzę to zwracać uwagę na nazwy gdyż jest ich całe mnóstwo, nie dać sobie wmówić że BergHOFF i Berghoffer to to samo, pytać o gwarancję i instrukcję użytkowania. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nana Re: Garnki Berhoff Zeno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:01 Mam kuchenkę gazową. Który zestaw, tak szczerze mi Pani poleca, tak aby nadawał się bo zmywarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż Re: Garnki Berhoff Zeno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 11:21 I gdzie je można obejrzeć przed ewentualnym zakupem. Żona mnie męczy od pewnego czasu o porządne garnki. Zastanawialiśmy się na niemieckim Silit'em (jest ich sklep w Arkadii), ale one są dużo droższe (ciekawe czy lepsze). Odpowiedz Link Zgłoś
berghoff Re: Garnki Berhoff Zeno 29.06.05, 13:47 Użytkownicy kuchni gazowych sami muszą zdecydować co dla nich lepsze, gdyż tak jak wszystko mają one swoje wady i zalety. Polecałabym dwa zestawy, Charm lub Cosmo. Zaletą zestawu Charm, który ma ebonitowe uchwyty jest to, że nie nagrzewają się podczas gotowania, jednak jeśli będzie zbyt duży płomień ebonit będzie się wręcz utapiał. Wadą zestawu Cosmo jest to że ma nagrzewające się uchwyty, jednak nie ma termometrów w uchwytach pokrywek (Charm posiada) więc można myć w zmywarkach. Różnią się również wyglądem, pytanie który potencjalnemu klientowi bardziej odpowiada, gusta są różne :-) Po udzieleniu sobie odpowiedzi na pytanie co nam odpowiada bardziej a co mniej wybierze Pani odpowiedni zestaw :-) Podstawą przynajmniej dla mnie jest to, aby zestaw miał jak największą ilość garnków, a w każdym z tych zestawów otrzymujecie Państwo 4 garnki różnej wielkości, patelnię i rondelek, ewentualnie w zestawie Charm wkładkę do gotowania na parze. pozdrawiam i czekam na pytania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Garnki Berhoff Zeno IP: *.chello.pl 29.06.05, 18:23 Ciekawe czemu Gośka i Nana mają to samo IP;)? Jak ładnie spreparowany wątek:) Odpowiedz Link Zgłoś
berghoff Re: Garnki Berhoff Zeno 29.06.05, 21:18 Czy ten dopisem przy loginie oznacza, czyli IP jakiegoś dostawcy usług oznacza że jest to ta sama osoba? Mój IP jest dostawcy JJS, czy to o czymś świadczy? pozdrawiam A odpowiedzi były szczere, noży Berghoffa ani sztućców nie polecam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re:do Kaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 09:04 ha ha a skąd Ci to przyszło do głowy jak troche dłużej poczytasz to forum to się skapniesz ze dużo osób ma ten IP po prostu wszyscy ci co mają taki IP jak ja mają internet z neostrady i to wszystko i zapewniam Cię że z Naną nie mam nic wspólnego.A wracając do garnków gdybym gdyby mnie było teraz stać napewno kupiłabym drugi komplet garnków zeptera bo są rewelacyjne ale niestety ;-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
vernalis1 Re: Garnki Berhoff Zeno 30.06.05, 11:43 Jak rozróżnić na "pierwszy rzut oka" garnki lini Charm od Pride czy Privilege? czy są jakieś widoczne róznice? Czy zostaje mi wierzyc w uczciwość i rzetelność sprzedawcy. Prosze mi nie pisac tylko o opakowaniu kartonowym- bo to i reszte zobacze po zakupie, a myśle o kupnie w sklepie internetowym. Pozdrawiam.DM Odpowiedz Link Zgłoś
berghoff Re: Garnki Berhoff Zeno 30.06.05, 17:15 Garnki w zestawie Charm, Pride, Privilege, Profi de luxe Induction czy w końcu Mythe są identyczne, nazwy zestawów są różne, gdyż każdy zestaw zawiera coś innego. W jednym są same garnki, w innym mniej garnków za to dodatkowo miski, podstawki, koszyk do smażenia w głębokim tłuszczu, łyżki do sałatek, deska szklana itp. Klient powinien najpierw zapoznać się z informacjami jaka jest jakość poszczególnych naczyń w zestawach, a później porównać zawartość zestawu. Nie ma to nic do uczciwości czy rzetelności sprzedawcy, większość sprzedaje zestawy takimi jak odkupują od importera, rzadko którzy bawią się w sprzedawanie pojedynczo elementów z zestawu. Podsumowując porównujmy ilość elementów w zestawie i ich jakość. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vernalis1 Re: Garnki Berhoff Zeno 30.06.05, 18:04 dziekuje :) za wyjasnienie, pytałam dlatego,że znalazłam sklep www który sprzedaje garnki pojedynczo, nie w zestawach, min garnki z wygladu Charm Odpowiedz Link Zgłoś
berghoff Re: Garnki Berhoff Zeno 30.06.05, 21:58 Życzę udanych transakcji :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mąż Re: Garnki Berhoff Zeno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:43 Znależliśmy jeszcze garnki firmy Fissler. Cenowo to półka wyższa niż Berghoff, czy jakościowo także? Jaka jest pani opinia na ich temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nana Re: Garnki Berhoff Zeno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:52 Też się zastanawiam nad Berghoffer oraz fissler. Różnica w cenie jest i to spora, natomiast garnki fisslera mają dożywotnią gwarancję oraz w każdym zestawie nienagrzewające się uchwyty ze stali nierdzewnej, dłużej utrzymują ciepło do 8h. Sama już nie wiem co zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
berghoff Re: Garnki Berhoff Zeno 29.06.05, 18:17 Fissler jest lepszym pod względem praktycznym, nie wiem czy wart ceny którą proponują sprzedawcy. Jakość stali jest taka sama, tak samo walory użytkowe. Gdybym zajmowała się sprzedażą również produktów tamtej firmy łatwiej byłoby mi wyrazić opinie oraz wskazać różnice. Klient musi dokonać wyboru, każdy sprzedawca chwali swoje :-) a na podstawie informacji uzyskanych od każdej ze stron należy wybrać to co najlepsze jakościowo i cenowo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś