Dodaj do ulubionych

Garnki Berhoff Zeno

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 11:29
Zastanawiam się nad kupnem w/w garnków. Jak się w nich gotuje i czy uchwyty
się mocno nagrzwają? Czy trzeba je chwytać przez ręcznik lub rękawice?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gośka Re: Garnki Berhoff Zeno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:15
      interesuje mnie cena mam garnki zepter i chciałabym dokupić jeszcze jakiś
      komplet (duża rodzinka)na zeptera teraz mnie nie stać
      • berghoff Re: Garnki Berhoff Zeno 28.06.05, 19:25
        Zestaw Zeno jest w cenie 580 zł, lecz są również zestawy dość ciekawe w cenie
        440 zł lub 490, nie zawsze trzeba płacić dużo żeby mieć dobrą jakość.

pozdrawiam
        • Gość: Gośka Re: Garnki Berhoff Zeno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:00
          i jeszcze jedno ile lat takie garnki wytrzymują?oczywiście przy normalnym
          użytkowaniu
          • berghoff Re: Garnki Berhoff Zeno 29.06.05, 13:41
            Osobiście użytkuję swoje siódmy rok, codziennie korzystam właściwie ze
            wszystkich, obiady na czworo osób ;-) i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń.
            Akurat zestawy garnków są tą grupą w Berghoffie którą polecam (zastrzeżenia mam
            do noży i sztućców, dlatego też polecam inną firmę a mianowicie brazylijską
            Tramontinę, są drogie lecz naprawdę warto wydać te pieniądze).
            Przy garnkach z ebonitowym zabezpieczeniem czas użytkowania oznacza się w
            postaci matowego ebonitu (jednak wysoka temperatura suszenia w zmywarkach oraz
            środki myjące robią swoje). Poza tym garnki poza małymi ryskami wyglądają jak
            nowe. Myślę że przez następne 7 lat będę z nich korzystała, więc wydane
            pieniądze nie zostały wyrzucone, lecz kilkakrotnie zaoszczędziliśmy nie kupując
            emaliowanych czy też zwykłych garnków ze stali.
            Szczerze polecam :-)
            • vernalis1 Re: Garnki Berhoff Zeno 29.06.05, 13:48
              Jak rozróżnić oryginalne garnki Berghoff od nieoryginałów? Mam na myśli te
              Berghoff'y sprzedawane w sklepach "celnych", gdzie cena za ten sam
              garnek/zestaw jest znacznie niższa? np zamiast 158zł za B cosmo 24cm, żądają
              sobie max 60zł. I to mnie właśnie "męczy".
              Pozdrawiam. Dorota M
              • berghoff Re: Garnki Berhoff Zeno 29.06.05, 14:18
                Nie jest możliwością aby cena garnka Cosmo wynosiła 60 zł. Mogą sprzedawać
                Berghoffera lub podobny produkt, lecz nie jest to BergHOFF.
                Poza tym jeśli twierdzą że mają Berghoffa muszą udzielić Pani gwarancji oraz
                polską instrukcję użytkowania. Jeśli odmówią twierdząc że jest to skądś
                przejęte i nikt nie udziela im gwarancji śmiało można zaskarżyć ich o
                wyłudzanie pieniędzy, gdyż produkty firmy Berghoff nie są nigdzie przejmowane,
                nielegalnie przewożone i zabierane na granicyczy coś w tym rodzaju. Jest to
                stara dobra śpiewka działająca niestety na niektóre osoby.
                To co radzę to zwracać uwagę na nazwy gdyż jest ich całe mnóstwo, nie dać sobie
                wmówić że BergHOFF i Berghoffer to to samo, pytać o gwarancję i instrukcję
                użytkowania.
                pozdrawiam
    • Gość: Nana Re: Garnki Berhoff Zeno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:01
      Mam kuchenkę gazową. Który zestaw, tak szczerze mi Pani poleca, tak aby nadawał
      się bo zmywarki.
      • Gość: mąż Re: Garnki Berhoff Zeno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 11:21
        I gdzie je można obejrzeć przed ewentualnym zakupem. Żona mnie męczy od pewnego
        czasu o porządne garnki. Zastanawialiśmy się na niemieckim Silit'em (jest ich
        sklep w Arkadii), ale one są dużo droższe (ciekawe czy lepsze).
      • berghoff Re: Garnki Berhoff Zeno 29.06.05, 13:47
        Użytkownicy kuchni gazowych sami muszą zdecydować co dla nich lepsze, gdyż tak
        jak wszystko mają one swoje wady i zalety. Polecałabym dwa zestawy, Charm lub
        Cosmo.
        Zaletą zestawu Charm, który ma ebonitowe uchwyty jest to, że nie nagrzewają się
        podczas gotowania, jednak jeśli będzie zbyt duży płomień ebonit będzie się
        wręcz utapiał.
        Wadą zestawu Cosmo jest to że ma nagrzewające się uchwyty, jednak nie ma
        termometrów w uchwytach pokrywek (Charm posiada) więc można myć w zmywarkach.
        Różnią się również wyglądem, pytanie który potencjalnemu klientowi bardziej
        odpowiada, gusta są różne :-)
        Po udzieleniu sobie odpowiedzi na pytanie co nam odpowiada bardziej a co mniej
        wybierze Pani odpowiedni zestaw :-) Podstawą przynajmniej dla mnie jest to, aby
        zestaw miał jak największą ilość garnków, a w każdym z tych zestawów
        otrzymujecie Państwo 4 garnki różnej wielkości, patelnię i rondelek,
        ewentualnie w zestawie Charm wkładkę do gotowania na parze.
        pozdrawiam i czekam na pytania :-)
        • Gość: kaska Re: Garnki Berhoff Zeno IP: *.chello.pl 29.06.05, 18:23
          Ciekawe czemu Gośka i Nana mają to samo IP;)? Jak ładnie spreparowany wątek:)
          • berghoff Re: Garnki Berhoff Zeno 29.06.05, 21:18
            Czy ten dopisem przy loginie oznacza, czyli IP jakiegoś dostawcy usług oznacza
            że jest to ta sama osoba?
            Mój IP jest dostawcy JJS, czy to o czymś świadczy?
            pozdrawiam
            A odpowiedzi były szczere, noży Berghoffa ani sztućców nie polecam :-)
            • Gość: Gośka Re:do Kaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 09:04
              ha ha a skąd Ci to przyszło do głowy jak troche dłużej poczytasz to forum to
              się skapniesz ze dużo osób ma ten IP po prostu wszyscy ci co mają taki IP jak
              ja mają internet z neostrady i to wszystko i zapewniam Cię że z Naną nie mam
              nic wspólnego.A wracając do garnków gdybym gdyby mnie było teraz stać napewno
              kupiłabym drugi komplet garnków zeptera bo są rewelacyjne ale niestety ;-((((
        • vernalis1 Re: Garnki Berhoff Zeno 30.06.05, 11:43
          Jak rozróżnić na "pierwszy rzut oka" garnki lini Charm od Pride czy Privilege?
          czy są jakieś widoczne róznice? Czy zostaje mi wierzyc w uczciwość i rzetelność
          sprzedawcy. Prosze mi nie pisac tylko o opakowaniu kartonowym- bo to i reszte
          zobacze po zakupie, a myśle o kupnie w sklepie internetowym.
          Pozdrawiam.DM
          • berghoff Re: Garnki Berhoff Zeno 30.06.05, 17:15
            Garnki w zestawie Charm, Pride, Privilege, Profi de luxe Induction czy w końcu
            Mythe są identyczne, nazwy zestawów są różne, gdyż każdy zestaw zawiera coś
            innego. W jednym są same garnki, w innym mniej garnków za to dodatkowo miski,
            podstawki, koszyk do smażenia w głębokim tłuszczu, łyżki do sałatek, deska
            szklana itp. Klient powinien najpierw zapoznać się z informacjami jaka jest
            jakość poszczególnych naczyń w zestawach, a później porównać zawartość zestawu.
            Nie ma to nic do uczciwości czy rzetelności sprzedawcy, większość sprzedaje
            zestawy takimi jak odkupują od importera, rzadko którzy bawią się w
            sprzedawanie pojedynczo elementów z zestawu.
            Podsumowując porównujmy ilość elementów w zestawie i ich jakość.
            pozdrawiam
            • vernalis1 Re: Garnki Berhoff Zeno 30.06.05, 18:04
              dziekuje :) za wyjasnienie, pytałam dlatego,że znalazłam sklep www który
              sprzedaje garnki pojedynczo, nie w zestawach, min garnki z wygladu Charm
              • berghoff Re: Garnki Berhoff Zeno 30.06.05, 21:58
                Życzę udanych transakcji :-)
                pozdrawiam
    • Gość: mąż Re: Garnki Berhoff Zeno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:43
      Znależliśmy jeszcze garnki firmy Fissler. Cenowo to półka wyższa niż Berghoff,
      czy jakościowo także? Jaka jest pani opinia na ich temat.
      • Gość: Nana Re: Garnki Berhoff Zeno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:52
        Też się zastanawiam nad Berghoffer oraz fissler. Różnica w cenie jest i to
        spora, natomiast garnki fisslera mają dożywotnią gwarancję oraz w każdym
        zestawie nienagrzewające się uchwyty ze stali nierdzewnej, dłużej utrzymują
        ciepło do 8h. Sama już nie wiem co zrobić.
      • berghoff Re: Garnki Berhoff Zeno 29.06.05, 18:17
        Fissler jest lepszym pod względem praktycznym, nie wiem czy wart ceny którą
        proponują sprzedawcy. Jakość stali jest taka sama, tak samo walory użytkowe.
        Gdybym zajmowała się sprzedażą również produktów tamtej firmy łatwiej byłoby mi
        wyrazić opinie oraz wskazać różnice.
        Klient musi dokonać wyboru, każdy sprzedawca chwali swoje :-) a na podstawie
        informacji uzyskanych od każdej ze stron należy wybrać to co najlepsze
        jakościowo i cenowo.
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka