pzl8 23.08.06, 10:14 polecacie? zastanawiam się nad stolnicą,ale może warto zaopatrzyć się w coś jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Izabella Re: naczynia Tupperware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 23:42 Bardzo polecam stolnicę i wałek, a także inne produkty tej firmy. Proponuję zajrzeć na stronę: www.tupperware.pl. Mogę też udzielić więcej informacji! Moj adres:szamburskaizabella@poczta.onet.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_11 Re: naczynia Tupperware 13.10.06, 08:04 pzl8 napisała: > polecacie? > zastanawiam się nad stolnicą,ale może warto zaopatrzyć się w coś jeszcze A masz cokolwiek tej firmy, jakieś miski, pojemniki? Ja powiem tyle, że mam mnóstwo produktów tupperware i na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie kuchni bez nich. Wiem, są drogie, ale te rzeczy zbieram od lat, co jakiś czas kupię coś nowego i nie doprowadzam rodzinnego budżetu do ruiny:-) pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
orchid11 Re: naczynia Tupperware 13.10.06, 10:44 no sam posiadam co niektóre rzeczy. jestem zadowolony. ale jest wiele przereklamowanych rzeczy, a przede wszystkim drogich! za głupi rozdrabniacz 150zł?! wciskanli mi to, ale wolałemm sobie elektrycznego robota kupić. a już największym przereklamowaniem jest miska do robienia ciasta. jak można zrobić porządne ciasto drożdżowe nie używajac ręki czy robota kuchenego?! produkty w misce sie tylko mieszają, ale co z wyrobieniem?! generalnie z tupperware jestem na tak: pojemniki do zamrażania są super, miseczki, pojemniki, młynareczka (taki młyneczek do przeciewania cukru pudru), obieraczki sa świetne inne badziewia. jednyny droższy zakup mój z tej firmy to wirówka do sałaty. dałem 125zł. czy jestem zadowolony? no generalnie tak, bo sałata, pietruszka czy inne rzeczy znakomicie sie wirują. wada: ciężko się kręci, głośno chodzi i jak źle się rozłorzy żywność to wpada w wibracje i nijak wywirować. kupuj-ale zależy co! Odpowiedz Link Zgłoś
basia_11 Re: naczynia Tupperware 13.10.06, 11:09 Zgadzam się, że przereklamowane są rzeczy mniej lub barziej mechaniczne a przede wszystkim stanowczo za drogie, ale wszelkie miseczki są świetne. Co do miski do drożdżowego to probowałeś kiedykolwiek robić w nim ciasto, że tak ostro oceniasz? Ciasto z tej miski jak najbardziej wychodzi, wystarczy wrzucić wszystkie składniki, plastikową łyżką czy silikonową łopatką dobrze zbierającą ze ścianek trochę zamieszać, zamknąć pojemnik i odstawić w ciepłe miejsce, dać 2-3 razy wyrosnąć i przełożyć do pieczenia. Wielokrotnie tak robiłam i ja i moje koleżanki i żadna z nas nie krytykuje. Co do wirówki do sałaty czy innych drogich rzeczy - nie warto kupować za te ceny, które są w katalogu, wystarczy odrobina cierpliwości, śledzenie aktualnych ofert promocyjnych, aukcji na allegro i można kupić dużo taniej. Ja nie tak dawno temu kupiłam na allegro nową wirówkę za 49 zł. pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
andzia84 Re: naczynia Tupperware 13.10.06, 11:42 a czy ktoś z was ma pojemnik do przecowywania pieczywa? Z taką siateczką, jak tosię sprawdza? Odpowiedz Link Zgłoś
basia_11 Re: naczynia Tupperware 13.10.06, 12:05 Mówisz o tym najnowszym dziecku Tupperware, z taką siateczką jak mają pojemniki do przechowywania sera? Niestety, tego nie mam, to nowość, droga nowość... Ma go dealerka u której się zaopatruję i chwali go bardzo. Ja do przechowywania chleba używam szkatuły - po ok. 60,70 zł oferowana jest teraz na allegro, w katalogu jej nie ma. Tą szkatułą jestem zachwycona, odkąd ją mam dużo niej chleba zostaje i z powodzeniem zjadany jest 3-dniowy chleb, którego wcześniej nikt z domowników tknąć nie chciał, bo był czerstwy. Ta szkatuła jest bardzo fajna, ma dwa poziomy, pod spód wkładam nowy bochenek a na tacy układam kromki ze starszego. Nie trzeba zawijać w folię, chleb wcale nie obsycha. Czasem na tę tacę kładę pokrojone ciasto. pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
andzia84 Re: naczynia Tupperware 13.10.06, 12:10 o tym cudzie mówie, a ile kosztuje? Bo na stronie nie znalazłam ceny? A ta szkatułam to tez może byc niezła, bo mnie właśnie irytuje to że do chlebaka muszę wkładać pieczywo w folii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orchid11 Re: naczynia Tupperware IP: 213.17.223.* 13.10.06, 12:16 osceniam ostro bo robiłem. wg mnie ciasto drożdzowe powinno być wyrabiane tak długo aż się bąble zrobią :D oczywiście miski używam...ale do przechowywania ciasteczek już upiecoznych -zachowują długo świerzość. aha-świetnie sprawdzają się pojemniki do mikrofalówki. piękę w nich jabłka. wydrążamy środeczek, w środek wlewamy pyszny sosik, zamykamy pojemnik i do mikrofalówki-REWELA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
basia_11 Re: naczynia Tupperware 13.10.06, 13:21 > ługo aż się bąble zrobią :D Czyli jak ze wszystkim - kwestia gustu. Ja nie widzę jakiejś szczególnej różnicy w smaku ciast wyrobionego ręcznie i robionego w B11 a oszczędność czasu i sił widzę bardzo dobrze, więc wolę w misce:-) pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
basia_11 Re: naczynia Tupperware 13.10.06, 13:08 Ten chlebak nazywa się bretsmart i w PL w sprzedaży ma się pojawić po nowym roku.Jeśli czasem ktoś wystawia na allegro ten chlebak to albo dostał go jako prezent za dobrą sprzedaż albo przywiózł zza granicy. Co do ceny, do 'moja' dealerka nie jaka ona będzie, ale z pewnością sporo ponad 100 zł. W każdym razie ja polecam szkatułę, przypuszczam, że jest pojemniejsza od tego chlebaka a bardzo dobrze spełnia swoje zadanie. Znajomi skarżą się, że przy tej inwazji muszk owocówek te paskudy włażą im do chlebaków a szkatuła jest bardzo szczelna, żadnej muszki w niej nie znalazłam. pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzurga Re: naczynia Tupperware IP: *.milczanska.net 17.10.06, 19:48 Bardzo fajne chociaz drogie sa silikonowe formy do ciasta. Ciasto nie przywiera, latwo wyjac je z formy, nie trzeba smarowac tluszczem, mozna myc w zmywarce... Stolnica i walek do ciasta sa ok, super jest tez miska do robienia ciasta drozdzowego. Mam tez miske do kiszenia ogorkow i naprawde jest swietna - juz nastepnego dnia po zakiszeniu mam ogoki malosolne. Z bajerow b. fajna jest liliana - slicznie wyglada zrobiona w niej galaretka albo sernik na zimno. Odpowiedz Link Zgłoś