Dodaj do ulubionych

Do ziemniaków

IP: *.centertel.pl 05.04.07, 23:05
Czy wiecie, gdzie mogę dostać taką specjalną maszynkę do robienia puree z
ziemniaków, która ma rączkę i po wrzuceniu ziemniaka kręci się nią jak
młynkiem,a spod spodu wylatuje miazga-wiórki. Wiem, że są różne praski,
ugniatacze itd., ale szukam tej maszynki-młynka. Pomożcie....
Obserwuj wątek
    • orchid11 Re: Do ziemniaków 06.04.07, 10:09
      www.domik.com.pl/produkt.asp?lang=pl
      www.domik.com.pl/produkt.asp?lang=pl
      o to ci chodzi? można kupić w pierwszym lepszym sklepie z agd na rysnku. w necie też są, wpisz w google
      • Gość: Shiraz Re: Do ziemniaków IP: *.polskieradio.pl 06.04.07, 10:16
        Właśnie nie o to mi chodzi. dziekuje za informacje, te strone znalazlam w
        necie, ale nie ma tu tego urzadzenia, o ktorym mysle.
        Chodzi mi o urzadzonko (nie elektryczne) z reguly wykonane ze stali
        nierdzewnej, a korbka kreci sie w pozycji horyzontalnej (tak jak w suszarce do
        sałaty). tylko, ze to nie jest zamykane jakas pokrywka; od gory widac dziurki-
        siatke, i od gory, miedzy kolejnymi obrotami korbki wklada sie ziemniaki.
        troche tez to wyglada od spodu jak durszlak....
        • momas Re: Do ziemniaków 06.04.07, 11:31
          Jakiś czas temu widziałam taki przecierak w Kafurze.
          • momas Re: Do ziemniaków 06.04.07, 11:36
            No nie wiem, czemu mój post ukazał się z takim opóżnieniem. Przed Twoim go
            wysyłałam! Ja widziałam takie sitko, którego Ty nie chcesz.... Na stronie
            Domik - 12 od góry, między drylownicą do śliwek, a krajaczem do cebuli....
            Czyli nie to co Ty chcesz, choć czytając opis, dałabym głowę, że o to chodzi....
        • Gość: ses moze nie na temat IP: *.3.cust.bredband2.com 06.04.07, 12:54
          ale takie urzadzenie musi byc strasznie nieergonomiczne: z opisu wynika, ze
          bedzie mnostwo zmywania, rozbierania, skladania..czy gra jest warta swieczki?
          Mnie wychodzi bardzo dobre i puszyste puree wylacznie przy uzyciu tluczka (z
          dziurkami, nie zawijany pret). Dodaje troche mleka, masla i ugniatam, po chwili
          mam puszyste puree. malo strat ziemniakow (nie zostaje przeciez wiele na
          tluczku), szybkie zmywanie (najchetniej w zmywarce) i gotowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka