Dodaj do ulubionych

Chiller Safe w lodówce Bosch KGN49A71

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 23:18
Jaka jest różnica między komorą świeżości ChillerSafe a komorą 0?
Jestem na etapie wyboru lodówki, po lekturze forum szukam takiej z
komorą zerową i no frost - spodobała mi się Bosch KGN 49A71, tylko
nie jestem pewna co do komory świeżości...
Może ktoś jest szczęśliwym posiadaczem tego modelu i wypowie się na
jej temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: elo Re: Chiller Safe w lodówce Bosch KGN49A71 IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.10.07, 06:43
      Mamy bliźniaczy model KGN 39A71. Komora ChillerSafe jest to szuflada na dole chłodziarki w której panuje obniżona temperatura nawet do -1st C. Jest to właśnie komora 0st do przechowywania szybko psujących się produktów. Lodówka posiada ponadto specjalną szufladę która działa jak strefa 0 podwieszaną na jednej z pólek do przechowywania sera i wędlin, które naprawdę pozostają świeże 2x dłużej niż normalnie. Ponadto lodówka ma wbudowany filtr węglowy który pochłania zapachy i tak stawiając czosnek obok mleka każde z nich ma swój naturalny zapach i jednocześnie nie pochłania zapachu sąsiada. Naprawdę lodówka jest extra. Pięknie się prezentuje i co najważniejsze jest praktycznie niesłyszalna, no i co było ważne dla żony nie ma tego zapachu plastiku w środku.
      • Gość: goska Re: Chiller Safe w lodówce Bosch KGN49A71 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 21:33
        pytanie do ELO:
        powaznie zastanawiam się nad modelem KGN 39A71, powiedz proszę czy rzeczywiście nie widac na lodówce odcisków palców, jak podaje producent ten model posiada Powłoke Antifingerprint, dzięki której na urządzeniu nie zostają odciski palców, prawda??

tylko ta niepewność hamuje mnie od zakupu, poza tym lodówka spełnia moje wszystkie oczekiwania. Niestety nie obejrzę jej w sklepie, mieszkam w małej mieścinie, w której nie ma dużego wyoru lodówek :(
        • Gość: Elo Re: Chiller Safe w lodówce Bosch KGN49A71 IP: *.multimo.gtsenergis.pl 25.10.07, 22:13
          Sprawa wygląda tak. W odróżnieniu od innych marek cała lodówka jest wykonana ze stali szlachetnej. Przednie drzwi mają powłokę zabezpieczającą przed odciskami palców i to naprawdę działa. Nie widać żadnych śladów nawet po przyłożeniu całej ręki. Natomiast boki nie mają tej powłoki i tu widać niestety już ślady rąk. Jednak o dziwo bardzo łatwo się je czyści w przeciwieństwie np. do płyty gazowej. Lodówka ma bardzo wygodny i zarazem elegancki panel sterowania na przednich drzwiach. Przyciski są dotykowe a wskaźniki mają kolor pomarańczowy natomiast napis alarm wyświetla się na czerwono. Swoją też kupiliśmy jakgdyby w ciemno gdyż jest to nowy model i w skepach nawet tych największych próżno go szukać. Chociaż trzeba przyznać, iż do tej pory nie było osoby której by się nie podobała. Zdjęcia w necie mają się nijak do rzeczywistości tzn. naprawdę lodówka nie jest taka płaska i kanciata jak to wygląda na zdjęciach. Jedyną uciążliwą rzeczą z jaką się spotkaliśmy jest przekładanie drzwi. Instrukcja słabo obrazuje poszczególne czynności, a ponadto zawiera błędy. Sama operacja jest dostyć skomplikowana i czasochłonna, a przez niedostateczny opis można łatwo coś przeoczyć i wszystko trzeba zaczynać od nowa. Więcej informacji voodogt@op.pl
          • Gość: goska Re: Chiller Safe w lodówce Bosch KGN49A71 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 22:29
            bardzo Ci dziękuję ELO i pozdrawiam :)
            • Gość: kasial Re: Chiller Safe w lodówce Bosch KGN49A71 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 11:36
              Witam. Poszukuję uzytkowników w/w lodówki. Ponieważ nie jest ona do
              zabudowy chcę ją ładnie wkomponować w ciag meblowy, dlatego muszę
              wiedzieć jak wygląda ona z tyłu/ z boku. Może ktoś dysponuje
              zdjęciem. Sprawa bardzo pilna i z góry dziękuję
              • Gość: gosia Re: Chiller Safe w lodówce Bosch KGN49A71 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 00:03
                podaj maila, podeślę Ci zdjęcie, lodówka jest piękna, zdjęcia w internecie nie oddają jej rzeczywistego wyglądu
                Na www.bosch.de możesz zobaczyć zdjęcia takich lodówek w powiększeniu
                • kasial70 Re: Chiller Safe w lodówce Bosch KGN49A71 08.11.07, 10:36
                  kasial70@gazeta.pl z góry dziękuję
                  • Gość: Edit Re: Chiller Safe w lodówce Bosch KGN49A71 IP: *.resetnet.pl 08.11.07, 11:29
                    Witam,
                    mam pytanie do Elo,czy lodówkę KGN 39A71 zamówiłeś w sklepie
                    internetowym?Pytam ponieważ prawdopodobnie zechcę ją kupić i nie
                    wiem czy decydować się na zakup w sklepie internetowym jeśli tak to
                    w którym,jaki polecasz?
                    Pytanie kieruję również do osób które robiły zakupy w slepach
                    internetowych,które polecacie,pytam ponieważ jeszcze nic nie
                    zamówiłam przez taki sklep.pzdr.
                    • kasial70 Re: Chiller Safe w lodówce Bosch KGN49A71 08.11.07, 11:42
                      Ja zamówiłam KGN49A71 w internetowym sklepie MixMedia. Tak sie
                      szcześliwie złożyło że mają siedzibę blisko mojej miejscowości więc
                      mogłam osobiście sprawdzić czy to nie sklep-widmo, porozmawiać ze
                      sprzedawcą i osobiscie ponegocjować. Mój zestaw AGD okazał sie być
                      tam zdecdowanie najtanszy. Co do reszty wypowiem sie po realizacji
                      zamówienia, za ok. 2 tyg.
                      • kasial70 Re: Chiller Safe w lodówce Bosch KGN49A71 10.11.07, 00:06
                        Prośba o zdjęcia nadal aktualna.... ewentualnie słowny opis dot.
                        paru szczegółów gg 8022052
                    • Gość: gosia Re: Chiller Safe w lodówce Bosch KGN49A71 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 11:17
                      ja kupiłam lodówkę KGN 36A91 w sklepie internetowym Electrohome cena łącznie z transportem najniższa, ale powyżej 2 m odmawiają transportu, no chyba że już się coś zmieniło...
                      Transport szybki, stały i szybki kontakt,gwarancja podbita, dowód zakupu dołączony.

Oprócz lodówki kupowałam przez internet pralkę i zmywarkę- w Maximedia, również przebiegło wszystko szybko i bez problemów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka