Dodaj do ulubionych

Lodówki z systemem antyszronowym, czy to działa?

19.11.07, 17:45
Chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej na temat tego własnie systemu, o którym
pisze w tytułowym pytaniu. Ciągle nie mam na nic czasu bo jestem tzw yuppie
(lubię tą nazwe). Większość czasu zajmuje mi praca, ewentualnie kreatywny
relaks poza domem. Jakoś nie miałem czasu dbać o porządek w lodówce i miałem
ciągłe problemy z mnóstwem szronu. Pomyślałem, że wymienie mój zabytek na coś
nowszego, no i usłyszałem o tej „cudownej” technologii, ale że jestem ateistą
proszę o jakieś empiryczne dowody.
Obserwuj wątek
    • laska212 Re: Lodówki z systemem antyszronowym, czy to dzia 20.11.07, 15:38
      nawet nie wiedziałam ze można tak pisać o agd jak o sensie życia :D no i te
      empiryczne dowody :P
    • zayzayer Re: Lodówki z systemem antyszronowym, czy to dzia 20.11.07, 16:40
      Nie ma lodówek bezszronowych. W tych "bezszronowych" zwanych: No-
      Frost" szron jak najbardziej jest, ale jest on schowany, żeby
      użytkownik go nie widział. Nie jestem zwolennikiem
      lodówek "bezszronowych"
    • baraka99 Re: Lodówki z systemem antyszronowym, czy to dzia 20.11.07, 17:57
      może nie będzie to informacja z pierwszej ręki, ale moi rodzice mają boscha
      właśnie z takim systemem frost free i nie zauważyłem u nich ani grama szronu,
      przez cały ostatni tydzień, który u nich spędziłem
    • Gość: ania Re: Lodówki z systemem antyszronowym, czy to dzia IP: 213.17.202.* 21.11.07, 12:12
      Hmmmmm a gdzie ten szron w lodówce???? Na żywności, półkach....Jak
      szron wygląda to ja wiem, jakby się ktoś pytał ale w lodówce....Moze
      ktoś mnie oświeci.
      • black.eagle Re: Lodówki z systemem antyszronowym, czy to dzia 22.11.07, 11:09
        No pewnie jednak chodzi o lód, który osadza się w zamrażalniku, i jak w
        przypadku naszej starej pralki czasem dostaje się do komory lodówki, czy jak tam
        to zwać. Dla przykładu żoną kupiliśmy miesąc temu lodówke Beko z zachwalaną
        przez pana sprzedawce funkcją No Frost, no i faktycznie działa bez zarzutow. W
        zamrażalniku można zauważyć różnicę, także mogę śmiało polecić taką opcję.
        • marysia345 Re: Lodówki z systemem antyszronowym, czy to dzia 24.11.07, 16:43
          Ja tam nie wierze w takie technologie. Moim zdaniem kolejny chwyt reklamowy bez
          pokrycia. Tak jak niby te ekologiczne pralki. Kilka osob z ekologicznym
          zacieciem pewnie sie zlapie na haczyk. A moja siostra wogole nie zauważyła zmian
          w rachunkach za wode i prad.
          • Gość: gość Re: Lodówki z systemem antyszronowym, czy to dzia IP: *.chello.pl 24.11.07, 18:34
            Dlaczego nie wierzysz. Ja mam taką lodówkę i jestem bardzo
            zadowolona.
        • damiano_pl Beko, jaki model? 25.11.07, 22:34
          To bardzo fajnie, że jednak taka opcja działa. Tylko jest jeszcze kolejny
          problem bo sprzęt chce zamówić przez Internet, ostatnio zresztą tylko tak robię
          zakupy, no może oprócz garnituru i bułeczek. To by mi bardzo ułatwiło sprawę.
          Także potrzebowałbym dokładnego modelu lodówki Beko. Będę bardzo wdzięczny.
          • black.eagle Re: Beko, jaki model? 26.11.07, 14:26
            Musiałem poszukać dokumentów. Ale znalazłem model: Beko CSA 34002. Życzę
            owocnych zakupów
            • freakk Re: Beko, jaki model? 26.11.07, 16:56
              łatwo można ogarnąć poszukiwany sprzęt na porównywarkach, ja sobie chwalę
              stronke ceneo.pl, są opisy to nie powinno być problemu z namiarem
              • Gość: zróbtosama Re: Beko, jaki model? IP: *.as.kn.pl 26.11.07, 21:00
                Właśnie zaoszczędziłam 530zł na szperaniu po sieci. Porównałam ceny
                w różnych sklepach internetowych i wrzuciłam do pierwszego
                najtańszego koszyka zamówienie na zmywarkę, której już nie było we
                Wrocławiu. Whirpool produkuje we Wrocławiu, a zmywarkę dopadłam na
                prowincji...
                Rewelacja. Wczoraj wieczorem zamówiłam, dzisiaj mam potwierdzenie,
                że jutro przywiezie kurier. Nie znam jeszcze tego sklepu, zatem
                wybrałam zapłatę gotówka przy odbiorze. Jak nabiorę zaufania, to
                może polecę kiedyś przelewem.
                Teraz przeszukuję lodówki no frost. Mam chęć na Samsunga. Dosyć
                uciążliwego rozmrażania, siedzenia w nocy, czuwania, żeby lodówka
                się nie zalała. Koszmar.
                Pozdrawiam zakupowiczów internetowych.
                Mogę wam polecić wrocławski sklep Megamedia.pl z Wrocławia. Solidni
                ale to własnie u nich moja zmywarka była najdroższa.
                • Gość: hela Ja polecam Samsunga. IP: *.aster.pl 26.11.07, 23:23

Ja mam lodówkę Samsunga i jest naprawdę świetna.
                  Też ma system non Frost i nie ma żadnego szronu. Do tego ma jeszcze system Silver Nano który zabija paskudne zarazki.
                  • Gość: grażyna Re: Ja polecam Samsunga. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 16:03
                    hela a jak działa ten system który zabija zarazki?
                    • Gość: hela Re: Ja polecam Samsunga. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 11:52
                      Wejdź sobie tutaj www.samsung.com/pl/products/vacuumcleaner/news/vacuumcleaner_20060130_0000297620.htm i poczytaj o silver nano w lodówkach. Wszystko tu wyjaśniają.
    • adamos.a Re: Lodówki z systemem antyszronowym, czy to dzia 27.11.07, 16:41
      jak bym miał coś polecac to moim zdaniem kupiona przeze mnie właśnie w
      internecie na hoopla, swoją drogą sklep jest mistrzem w swojej klasie bo
      kupowałem już w nim 2 razy i za każdym razem wszystko było dopieszczone, a sama
      lodówka electrolux jest świetnym wyborem oprócz frost free które się sprawdza
      ma jeszcze powłokę przeciw bakteriom i jedzenie się tak szybko nie psuje i to
      też działa całkiem dobrze
    • iwoiwo65 Re: Lodówki z systemem antyszronowym, czy to dzia 28.11.07, 10:22
      We wrześniu kupiłam lodówkę firmy Bosch, model KGN36V00. Jestem z
      niej bardzo zadowolona. System o który pytasz - działa bez zarzutu,
      w chłodzierce jest zawsze sucho, nie ma żanych kropelek wody na
      ścinkach, po każdym otworzeniu i zamknęciu lodówki włącza się w niej
      wentylator, posiada ona również powłokę antybakteryjną AntiBacteria,
      automatyczne odszranianie w chłodziarce i zamrażarce, multi airflow -
      system zapewniający równą temperaturę w każdym punkcie, strefę
      ChillerSafe z osobna regulacją temperatury (to taka szuflada, która
      jest najzimniejszym miejsce w chłodziarce, trzymam w niej
      wędliny).
      • vgrin Re: Lodówki z systemem antyszronowym, czy to dzia 29.11.07, 14:57
        A ja mam lodówkę Samsunga, RSJ1KERS i ona ma Deli Box to jest specjalna półka na produkty delikatesowe (czyli kawior, oliwki, ser.
        Utrzymuje odpowiednią temperaturę, inną niż w pozostałej części lodówki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka