Gość: Małgorzata IP: *.eranet.pl 10.06.08, 16:01 Powoli zaczynam mieć dosyć frytek z McDonald'sa które pachną starym olejem, możecie mi polecić dobrą frytkownicę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: Frytkownica IP: *.chello.pl 11.06.08, 09:20 generalnie odradzam posiadania frytownicy w domu ze względu na ilosc zuzywanego oleju- min 2 duże butelki. nie ma różnicy w smazeniu jak dobrze rozgrzejesz olej w normalnym garnku Odpowiedz Link Zgłoś
adanis Re: Frytkownica 11.06.08, 10:18 a ja to nawet wyrzucilam frytownice bo jakos mi frytki obrzydzila.Smakowaly jakbym je gotowala a nie smazyla w oleju. Ostatnio sama usmazylam na patelni i byly lepsze. Ale polecam frytki z piekarnika;pokroic ziemniaki w paski,skropic olejem i zapiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Frytkownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 20:20 może miała za małą moc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Frytkownica IP: 80.54.118.* 13.06.08, 10:59 poleca frytownicę Tefal ActiFry - zużywa tylko jedną łyżkę oleju!!! www.ceneo.pl/1382746 Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Frytkownica 11.06.08, 11:32 ja mam frytownicę, frytki sa dobre, do tego panieorwany Camembert dużo lepszy niz z patelni. Ja mam taką: www.ceneo.pl/58207 i z tym myciem mam problem. Poza tym ok. Przymierzam się do kupna nowej, takiej rozbieranej na części, żeby można było łatwiej myć. części z tej można myć w zmywarce: www.ceneo.pl/1382746 myślałam o tej: www.ceneo.pl/150911 albo o tej: www.ceneo.pl/916562 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizelle Re: Frytkownica IP: *.ksknet.pl 11.06.08, 13:14 A taki panierowany camembert nie jest wtedy taki ociekający olejem?? Lubię czasem dania z głębokiego oleju (jakieś sajgonki, oponki etc), ale sama nigdy nie zdecydowałam się ich robić bo właśnie się boję, że będą strasznie tłuste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Frytkownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 14:01 Ja lubie takie chrupiące i trochę jednak nasączone olejem, w każdym razie nie suche :/ wydawało mi się że frytkownica właśnie daje taki rezultat, czy może się mylę ? Wynajmujemy mieszkanie w 4 osoby i w sumie takie urządzenie (jezeli rzeczywiście się sprawdzi) byłoby dla nas bardzo pożyteczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Frytkownica 11.06.08, 14:45 camemebert chyba z frytownicy jest mniej cieknący olejem bo szybcierj to trwa i jest cały zanurzony a na pateli to musze obracać i do tego długo to trwa. a tłuste... to raczej jest... już sam ser jest tłusty :) Mozna zostawić w koszyku do odcieknięcia tłuszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizelle Re: Frytkownica IP: *.ksknet.pl 11.06.08, 15:41 ja przyznam szczerze nie jadłam niczego z frytkownicy (przynajmniej świadomie) i dlatego mam tylko wyobrażenia, jak to wygląda :) ale jak już chyba pisałam lubie rzeczy z głębokiego tłuszczu i się chyba zastanowię nad tym sprzętem. może sobie na urodziny taki prezent zrobię :) a oponki można we frytkownicy robić?? albo panierowane udka z kurczaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixa Re: Frytkownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 12:29 Teoretycznie mozna, ale ja bym niczego panierowanego nie robiła we frytkownicy. Cześc panierki opada na dół i "zaśmieca" olej, a nie wyrzuczasz przeciez kilku litrów oleju po jednym smażeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Frytkownica 12.06.08, 13:06 Tak, panierka odpada czy raczej bułka z niej, dlatego po smażeniu sera wymieniałam olej. Oponek nie robiłam to nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Frytkownica IP: *.infinity.net.pl 12.06.08, 13:59 mam frytkownicę i zadna rewelacja , wystarczy dobry garnek i specjalne sitko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Frytkownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 14:05 A jaką firmę produkującą frytkownicę polecacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka88 Re: Frytkownica 12.06.08, 14:21 polecam takie z demontowalnymi częściami - inaczej będziesz miała straszne problemy z domyciem. poszukaj po sklepach internetowych, napewno znajdziesz cos odpowiedniego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Frytkownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 20:24 to Tefal FA 7003. Tak wygląda www.nokaut.pl/frytownice/frytownica-tefal-fa-7003.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinka Re: Frytkownica IP: *.retsat1.com.pl 13.06.08, 14:22 a ja mam taka chyba ze 2 lata i sobie chwalę: www.ceneo.pl/259178. robie frytki i nuggetsy. jeżeli dobrze rozgrzeje się olej to nic nim nie nasiąka. a jeśli odpadnie nam panierka to przelewam olej po skończeniu smażenia przez ręcznik papierowy kuchenny i olej jest jak nowy. poza tym najlepiej czyścić frytkownice po każdym użyciu(jeśli planujemy przerwę w użytkowaniu), bo inaczej ciężko domyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Frytkownica IP: *.eranet.pl 14.06.08, 00:43 Prosiłabym o linki do frytkownic, które wg was są dobre i ew jakieś porady czym mam się kierować oprócz ilości części :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Frytkownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 10:37 ja widziałam kidyś na Allegro frytkownicę Tefala, która w konstrukcji przypomina czjnik bezprzewodowy. Możesz wszystko wrzucić do zlewu lub zmywarki z wyjątkiem część grzejnej. Zwykłą frytkownicę, żebyś nie wiem jak umyła, to po jakimś czasie z zakamarków będzie ci wypływał lepki olej. Moja z tego powodu stoi w piwnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizelle Re: Frytkownica IP: *.ksknet.pl 16.06.08, 11:00 chodzi o tefal FF 1006 - w opisie przeczytalam, że ma system ułatwiający czyszczenie Magicclean???? ten model jest bestsellerem na agito to znaczy, że chyba warto go brać pod uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Frytkownica 16.06.08, 12:23 chyba raczej nie bo w zmywarce można myć tylko koszyk i pokrywę. Żadne "ajwaj". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Frytkownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 16:25 Na agito ? właśnie coś czytałam o tym sklepie, kupowałyście tam ? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka88 Re: Frytkownica 17.06.08, 19:35 ja kupowalam w agito i było ok, szybko i bezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Frytkownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 12:48 A możesz polecić mi jakiś konkretny model frytkownicy ? Ew jaki Ty masz i czy się sprawdza ? Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Frytkownica 19.06.08, 10:13 N ainnym forum wyczytałam, że ta Tefala: www.ceneo.pl/916562 jest rozbieralna na zasadzie czajnika, wszystko wkładasz do zmywarki, zostaje tylko podstawa. Ja się chyba decyduję na nią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Frytkownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 12:47 Wygląda całkiem przyzwoicie, tylko jak dla mnie jest jednak troszkę za droga, myślę że nasz wspólny studencki budżet na tą frytkownicę to jakieś 300 zł będzie :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochanica_krola Re: Frytkownica IP: *.centertel.pl 20.06.08, 13:26 Ja mam frytkownice Boscha TFB 1620, szczerze mowiac nie zastanawialam sie dlugo nad zakupem, weszlam na stronie agito i ten model byl najtanszy, na dodtek jest bestsellerem wiec zaufalam innym kupujacym. I w sumie jestem zadowolona, dziala jak trzeba, z myciem nie mam problemow. Nie mam za duzego porownania, ale polecam tego boscha bo jest niedrogi i naprawde dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Frytkownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 14:44 Brzmi ciekawie, a możesz mi podać linka do Twojej frytkownicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Frytkownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 16:35 A co myślicie o Princess Classic 18.2611 ? Zna ktoś ten sprzęt ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizelle Re: Frytkownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 14:53 frytkownicy nie, ale mam opiekacz do kanapek-gorfrownice tej firmy i jest super! cena byla korzystna, a produkt bardzo dobrej jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Frytkownica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 15:57 No to chyba jednak się skusze na tą frytkownice, jest tania, więc nie będziemy mieć problemu ze składką pieniężną :)dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś