Gość: Asa IP: *.zax.pl 16.07.08, 13:21 czy ktos ma i moze wyrazic opinie? faktycznie ulatwia otwieranie i zamykanie szuflad? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haha30 Re: servo-drive BLUM 16.07.08, 18:57 Najlepszy komentarz ktory czytalam na ten temat to : "...Servo-Drive firmy Blum - pierwsze calkowicie automatycznie otwierane szuflady ktorych nikt nie potrzebuje a mimo to FAJNE jest!.." Dla tych ktorzy takiego cudu techniki (w kuchni)jeszcze nie widzieli filmik: www.blum.at/popup/video/servodrive_tomparents/servodrive_tomparents_de.php?up_site=at&up_lang=de&pmod=slm&pmod=slm jak to dziala ale juz bez marktingowgo "picu": de.sevenload.com/videos/4aeuPOB-Premiere-Servodrive-von-Blum instrukcja montazu: de.sevenload.com/videos/4aeuPOB-Premiere-Servodrive-von-Blum Na tym forum gdzie m/w polowa wpisow dotyczy sprzetow i urzadzen tanich a lepiej: jeszcze tanszych (!) - sam system wzbudzi na pewno powszechny entuzjazm!. Koszty?- drobiazg! Wiekszosc (z nas) i tak ma juz WSZYSTKO! - tylko servo-drive do szuflad kuchennych nam jeszcze(!) koniecznie potrzebne! :) pozdrawiam,- Odpowiedz Link Zgłoś
haha30 Re: servo-drive BLUM 16.07.08, 19:13 przepraszam, pomylilam link :( montaz jest tutaj: www.blum.at/popup/video/assembly_servodrive/servodrive_de.php?up_site=at&up_lang=de&pmod=slm&pmod=slm www.blum.at/popup/slideshow/servo_drive/servo_assembly_de.php?up_site=at&up_lang=de&pmod=slm&pmod=slm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamalo Re: servo-drive BLUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 17:30 To jest trochę tak jak z samochodem z automatyczną skrzynią biegów. Dopóki nie masz tego w swoim aucie, uważasz że to niepotrzebny zbytek. Jak raz bedziesz miała taki samochód nigdy nie będziesz chciała innego. Podobnie z servo-drive. Mam w swojej kuchni i jest super wygodnie - zwłaszcza przy szufladzie gdzie mam sortownik na śmieci. Nie muszę mokrymi czy brudnymi łapkami chwytać za uchwyt przy szufladzie, tylko naciskam na nią kolanem, a szufladka sama wyjeżdża:) Jedyny minus jest tak że jak jestem u mojej mamy która ma zwykłe szuflady za każdym razem naciskam nogą na szuflady a tu... nic;) Odpowiedz Link Zgłoś
trustmeble Re: servo-drive BLUM 05.03.09, 10:36 a co z szufladami o wysokosci 28,3 cm....dolnymi..???czy górną 14...??tez kolanem??? krótko i na temat bajer dla ludzi z kasą...oczywiscie my producenci takie bajerki lubimy zakladac...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klim Re: servo-drive BLUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 01:06 trustmeble napisał: >my producenci takie bajerki lubimy zakladac... Pamiętam jak moja babcia mówiła,automatyczna pralka?Tez coś.Bajer dla bogatych ludzi.Moja Mama fukała na zmywarki i mówiła:Bajer dla bogatych ludzi.Wujek na kolorowy telewizor mówił:Bajer dla bogatych. itd.itp. System otwierania poprzez nacisk na front szafki to nowoczesny system pozwalający unikać dotykania szafek kiedy mamy zajęte lub brudne ręce.Nie ma uchwytów.Mniej się brudzą fronty,a jeśli już to bardzo łatwo je wytrzeć bo nic nie sterczy na gładkiej płaszczyźnie.Modne dziś błyszczące fronty aż się proszą o taki system.O wiele łatwiej zachować ich nieskazitelny połysk.Szczególnie jak są ciemne.System może być instalowany do każdej szafki z drzwiami i do każdej szuflady.Jest drogi to fakt,ale bardzo wygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: servo-drive BLUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 08:55 Do szafy z lodówką,do zmywarki,szafki z cargo i szafek wiszących tego systemu nie da się zamontować i uchwyty będą konieczne czyli idea gładkiej powierzchni nie jest całkowicie zrealizowana.Nie jestem przekonany,że warto na to wydać kupę forsy,ale rzecz godna przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy meblarz Re: servo-drive BLUM IP: *.dream.net.pl 15.03.09, 20:09 za servo-drive BLUM płacą klienci za markę i niby nowoczesne rozwiązania lepiej pójsc w firmę Grass tipmatic , działa podobnie a cena jak za normalne szuflady , no chyba , że wykonawca naciągacz i próbuje dodać swoją extra marżę Czasem ze zanjomością innych rozwiązań u wykonowców jest słabo a może nie jest im a na rękę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezawodny Re: servo-drive BLUM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 10:27 Oj, panie nowy meblarz - z wiedzą u Pana nietęgo... Porównywanie systemu Tipmatic do Servo-drive, to tak jakby porównywać rower do samochodu i mówić że ten pierwszy jest lepszy. Od dobrych kilku lat standardem w dobrych kuchniach są szuflady z hamulcem - bez dwóch zdań ułatwia to pracę w kuchni, bo wystarczy popchnąć szufladę, a ona delikatnie i bez hałasu się domknie. Tymczasem system który tak chwalisz NIE MA systemu hamowania szuflady!!! Każdą szufladę trzeba domykać ręcznie, dociskając ją do korpusu. Czyli - mamy otwieranie bez uchwytu, ale w zamian znacznie utrudnione zamykanie szuflady. A tymczasem servo-drive, które tak Ci się nie podoba umożliwia zarówno otwieranie bez uchwytów, jak i normalne zamykanie szuflady (hamulec przy szufladzie działa normalnie). No więc które rozwiązanie jest wygodniejsze i jak to piszesz "niby nowocześniejsze"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stolarz Re: servo-drive BLUM IP: 79.139.97.* 21.08.09, 23:13 a montowałeś ,może któryś z tych systemów i wyceniałeś ? J porównał bym to tak : Lexus z pełna elektronika , nic manualnie i PaSSAT to co ważne automatyka inne manualnie i w cenie znajdzie się różnica dla snobów - Lexus dla praktycznych PASSAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morchunn Re: servo-drive BLUM IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.14, 16:25 Mylisz się do szafek górnych można, a kosze cargo też bywają wyposażone w taki system Odpowiedz Link Zgłoś