pannda 14.04.04, 17:46 Dokąd najlepiej się wybrać, żeby podglądać i fotografować flamingi w naturze? Im bardziej różowe tym lepiej )) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abstrakt2003 Może palnę bzdurę... 14.04.04, 18:51 ale wydaje mi się ze mozna je zobaczyć w delcie Rodanu. Odpowiedz Link
cereusfoto Re: Może palnę bzdurę... 15.04.04, 07:54 Nie ma jak nasze polskie flamingi........... żartowałam Odpowiedz Link
koszysta Re: Flamingi 14.04.04, 22:08 Również w południowej Hiszpanii i środkowej Turcji-może chodzi o jezioro Tuz? Odpowiedz Link
g_shark Re: Flamingi 15.04.04, 21:20 Bacia Martini na swojej stronie napisali: "W drodze powrotnej, przejeżdżając ponownie przez Turcję, zatrzymaliśmy się w sercu Anatolii w miejscowości Kulu, aby odwiedzić jedno z licznych słonych jezior. To co ujrzały nasze oczy, było powalające. Na jeziorze wielkości Zbiornika Mietkowskiego siedziało około tysiąc flamingów Phoenicopterus ruber." Więcej: republika.pl/bracia_martini/TURCJA_SYRIA.htm Pozdrawiam Odpowiedz Link
starzec_z_gor Re: Flamingi 16.04.04, 19:51 pannda napisała: > Dokąd najlepiej się wybrać, żeby podglądać i fotografować flamingi w naturze? > Im bardziej różowe tym lepiej )) Chyba najlepsze miejsce na podgladanie flamingow w Europie, to slone bagna Camargue we Francji, okolo 100 km na zachod od Marsylii. Starzec Odpowiedz Link
anikl Re: Flamingi 16.04.04, 21:24 Tak, tak, dziś akurat miałam w rękach folder zachwalający rejon Langwedocja- Roussillon i na zdjęciu był piękny, różowy flaming. Podpis podawał, że można je spotkać na przybrzeżnych jeziorkach. A propos flamingów przypomniała mi się taka rzecz: w książce "W pustyni i w puszczy", na początku, jest mowa o stadach "czerwonaków" nad budowanym kanałem sueskim. Czy czerwonaki to flamingi? Odpowiedz Link
eustachia Re: Flamingi 19.04.04, 15:17 Czerwonak to inna nazwa tego gatunku flaminga, który gnieździ się w płd Francji, Hiszpnii czy Turcji Odpowiedz Link
ralston Re: Flamingi 17.04.04, 13:56 Polecam jezioro Nakuru w Kenii. Są ich tam tysiące. Do tego pelikany, marabuty, ibisy, sekretarze, żurawie koroniaste i wiele, wiele innych... Odpowiedz Link