grzybnia 23.10.08, 18:35 Czy możliwe jest spotkanie orzechówki w lesie niedaleko Nowego Dworu Maz.? czytałam, że występuje raczej w górach i to rzadko!?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greenam Re: orzechówka ?? 24.10.08, 00:47 grzybnia napisała: > Czy możliwe jest spotkanie orzechówki w lesie niedaleko Nowego > Dworu Maz.? czytałam, że występuje raczej w górach i to rzadko!?? O tej porze roku to jak najbardziej. Orzechówki właśnie migrują. Odpowiedz Link
grzybnia Re: orzechówka ?? 24.10.08, 08:36 Dzięki za odpowiedź! Nie jestem jakimś znawcą ale lubię ptaki i zazwyczaj udaje mi sie zidentyfikować zaobserwowane gatunki (z grubsza przynajmniej). Tego ptaka natomiast widziałam pierwszy raz w życiu i dopiero po przejrzeniu zasobów internetowych doszłam do tego któż to. Ciekawe było to, że ptak ten (a właściwie para ptaków), praktycznie wogóle sie nie przestraszył grupy ludzi i dał się dokładnie obejrzeć z niewielkiej odległości Odpowiedz Link
mjot1 Re: orzechówka ?? 24.10.08, 09:22 > Ciekawe było to, że ptak ten (a właściwie para ptaków), praktycznie wogóle sie nie przestraszył grupy ludzi i dał się dokładnie obejrzeć z niewielkiej odległości Taki już widać ich (orzechówek) obyczaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12827&w=85647465 Najniższe ukłony! M.J. Odpowiedz Link
cereusfoto Re: orzechówka ?? 25.10.08, 14:19 A taką ( młodą ) kiedyś spotkałam w Sudetach. www.cereusfoto.republika.pl/zwierzeta/orzechowka.html Odpowiedz Link