ksiezna_pani1 14.04.12, 13:13 Zastanawiam się czy Marianna może stać się drugą Zosią. Jej popularność rośnie, ale czy ma szanse stać się imieniem popularnym lub bardzo popularnym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Los Marianny. 14.04.12, 14:08 Myślę, że Maria ją trwale zdominowała, a szkoda, bo mało jest bardziej tradycyjnych w Polsce imion (ze wskazaną Marią włącznie). Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Los Marianny. 14.04.12, 14:20 Zgadzam się z Gaudencją. Drugą Zosią jest/będzie Marysia. Ale Marianna może być drugą Antoniną Wszystkie imiona, które mi się podobają robią się popularne.... Tak było z Antonim i Antoniną, teraz tak dzieje się z Leonem, padnie pewnie i na Mariannę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 do Mossiam IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 14.04.12, 14:59 Z Twoich ulubionych Idalia nadal bezpieczna-rzadko nadawana. Co do Marianny-nie przewiduję dużej popularności,raczej tak jak np. Aniela-pojawiać się będzie,ale nie strasznie często. Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: do Mossiam 14.04.12, 15:42 To prawda. A już za niecały tydzień powinniśmy się dowiedzieć, czy bardziej Idalka, czy bardziej Leoś ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: do Mossiam IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 14.04.12, 17:27 To jednak dla córki Idalka Dawaj znać jak się dowiecie! Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: do Mossiam 14.04.12, 21:23 Raczej tak, mąż w każdym razie jest zdecydowanie przekonany, bliska rodzina się przekonuje powoli. Może dlatego, że alternatywna Marianna w rodzinie kojarzy się z nie do końca lubianą ciotką ; ) (która notabene ma na imię Maria). Ale ostateczna decyzja podejmie się: 1) jeśli będzie dziewczynka, 2) kiedy spojrzymy jej w oczka ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Los Marianny. 14.04.12, 17:01 mossiam napisała: > Zgadzam się z Gaudencją. Drugą Zosią jest/będzie Marysia. Ale Marianna może być > drugą Antoniną > Wszystkie imiona, które mi się podobają robią się popularne.... Tak było z Anto > nim i Antoniną, teraz tak dzieje się z Leonem, padnie pewnie i na Mariannę Też tak mam. Jak chodziłam do podstawówki (czyli dawno temu) mówiłam, ze moje córki będą miały na imię Wiktoria i Antonina. Wiecie jak potoczyły się losy tych imion. Wiktoria była i jest nadal bardzo, bardzo popularna, a Antonina jest "na prostej drodze" do ogromnej popularności. Kilka lat później zakochałam się w Konstancji, której wprawdzie daleko do popularności, ale coraz częściej słyszę/czytam o tym imieniu. Była jeszcze Helena... A najbardziej obawiam się o los Klary... Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Los Marianny. 14.04.12, 17:26 mossiam napisała: > Zgadzam się z Gaudencją. Drugą Zosią jest/będzie Marysia. Ale Marianna może być > drugą Antoniną > Wszystkie imiona, które mi się podobają robią się popularne.... Tak było z Anto > nim i Antoniną, teraz tak dzieje się z Leonem, padnie pewnie i na Mariannę Nie pocieszyłaś mnie, bo zapewne za kilka lat Antonina znajdzie się tam, gdzie obecnie jest Zosia. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Los Marianny. 14.04.12, 15:22 Czyli pierwsza 20., 10. raczej jej nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Los Marianny. 14.04.12, 15:51 aneladgam napisała: > moim zdaniem ma bardzo duże szanse Szkoda, bo ostatnio na nowo zakochałam się w Mariannie. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Los Marianny. 14.04.12, 16:07 dookoła nas mieszkają trzy małe Marianny i jedna Marcjanna, także na naszym osiedlu moda na nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Los Marianny. 14.04.12, 17:07 domi_33 napisała: > dookoła nas mieszkają trzy małe Marianny i jedna Marcjanna, także na naszym osi > edlu moda na nie jest. Mam nadzieje, że to tylko lokalna moda (mówię o Marcjannie, która też bardzo mi się podoba.) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Los Marianny. 14.04.12, 18:58 A ja myślę, że ona już miała szanse się spopularyzować. Pamiętam taki czas, że ze 2 Marianny urodziły się wśród znajomych moich znajomych, a także u różnych "gwiazdek szoł-bizu", ale potem jakby przycichła. Wydaje mi się, że ona od dłuższego czasu jest nadawana na podobnym poziomie, choć może się mylę. Swoją drogą, uwielbiam Mariannę - moja mama także, to był nasz typ dla mojej ewentualnej siostry Siostry nie mam, ale myślałam, że może chociaż córkę Mariankę uda mi się spłodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Los Marianny. 14.04.12, 21:02 dalenia napisała: > A ja myślę, że ona już miała szanse się spopularyzować. Pamiętam taki czas, że > ze 2 Marianny urodziły się wśród znajomych moich znajomych, a także u różnych " > gwiazdek szoł-bizu", ale potem jakby przycichła. Wydaje mi się, że ona od dłużs > zego czasu jest nadawana na podobnym poziomie, choć może się mylę. > Coś w tym jest. Pamiętam, że 3 - 4 lata temu co rusz słyszałam o nowo narodzonych Mariannach, a teraz ucichło. Podobnie było z Melanią, o której także było głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Korzystając z okazji zapytam się o Florentynę. 14.04.12, 21:04 Jak wygląda jej sytuacja? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Korzystając z okazji zapytam się o Florentynę 14.04.12, 21:19 Cały czas jest bardzo rzadka. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A Klementyna? 14.04.12, 22:37 Ludzie są nieprzewidywalni. Na razie nic nie wskazuje na możliwość wystąpienia szału na Klementynę w najbliższym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Korzystając z okazji zapytam się o Florentynę 14.04.12, 21:29 to ja mam nietypowe osiedle, bo u mnie dwie. jedna Florka około 4 latek ma, może mniej a druga kilkanaście. no i moja prababcia też była Florcią. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Korzystając z okazji zapytam się o Florentynę 14.04.12, 21:33 domi_33 napisała: > to ja mam nietypowe osiedle, bo u mnie dwie. jedna Florka około 4 latek ma, > może mniej a druga kilkanaście. no i moja prababcia też była Florcią. A jak na Twoim osiedlu wygląda sytuacja Klary? Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Korzystając z okazji zapytam się o Florentynę 14.04.12, 21:53 korzystnie. z jedna się przewinęła, ale ze dwa razy ją widziałam tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.swiss Re: Los Marianny. 15.04.12, 18:03 Mam podobne odczucia jak Dalenia. z tym że wśród moich znajomych wysyp Mariann nastąpił jakieś 10 lat temu. Bardzo lubię to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Los Marianny. 15.04.12, 09:09 ksiezna_pani1 napisała: > Zastanawiam się czy Marianna może stać się drugą Zosią. Nie sądzę, że aż tak. Bardzo popularna Maria odbiera jej bowiem część kontyngentu. Jest to jednak na chwilę obecną jedno z niewielu imion, które nadałabym bez mrugnięcia okiem, byleby mąż się zgodził. Więc wcale bym się nie zdziwiła, gdyby moi rówieśnicy w wieku rozrodczym mieli podobne podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A Gustaw? 17.04.12, 18:35 Wiesz, myślę, ze nie ma co wróżyć z fusów. Gustaw wschodzi IMO, ale jest w bardzo początkowej fazie tego procesu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: A Gustaw? 17.04.12, 18:47 gaudencja napisała: > Wiesz, myślę, ze nie ma co wróżyć z fusów. Gustaw wschodzi IMO, ale jest w bard > zo początkowej fazie tego procesu. > Wiem, że nie przewidzi się, ale powiedz mi czy widzisz Gustawa w pierwszej 30.? Jeśli tak, to czy ten proces może trwać długo czy raczej wręcz przeciwnie? Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: A Gustaw? 17.04.12, 19:10 spotkałam jednego osobiście a koleżanka ma znajomego z małym Gutkiem. także dwóch około czteroletnich jest na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Los Józefiny. 19.04.12, 15:34 A jak "widzicie" losy Józefiny? Czy jest wg Was "bezpieczna"? Odpowiedz Link Zgłoś
tadea Re: Los Józefiny. 19.04.12, 16:18 Będzie cieszyć się powodzeniem, lecz nie na tyle by móc mówić o "niebezpieczeństwie". Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Los Józefiny. 19.04.12, 16:27 tadea napisała: > Będzie cieszyć się powodzeniem, lecz nie na tyle by móc mówić o "niebezpieczeńs > twie". A są już pierwsze jaskółki, że się tak wyrażę? Odpowiedz Link Zgłoś
corianna Re: Los Marianny. 18.04.13, 12:58 Los Marianny wydaje sie niezagrozony nagla popularnością. Imię wzbudza dośc umiarkowany entuzjazm na tzw placu mamusiowym, więc zapewne nie trafia w gust szerokiego odbiorcy. Raczej pod strzechy zstępuje i Antonina, i Klara, więc ich losy chyba bedą przesądzone. Odpowiedz Link Zgłoś