yojo 05.03.04, 12:04 Witam wszystkich !! mam pytanie ? posiadam VW Polo z 1997 r. z plastikowym kolektorem, noszę się z zamiarem montażu LPG, jaki mam więc zalożyć i jaki to może być koszt instalacji, z góry dziękuję za pozytywne komentarze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaziarz Re: Gaz w VW Polo 05.03.04, 13:43 moja propozycja, to II generacja, wymiana kolektora. Ceny od 1800 do 2200, zalezy od silnika (ktorego nie opisales) i wersji instalacji, ktora wybierzesz. Cennik i dokladne opisy dostepne na forum i stronie www Odpowiedz Link
yojo Re: Gaz w VW Polo 05.03.04, 16:40 Bardzo dziękuję za ten komentarz. Dodaję, że posiadam silnik poj. 1.4 i wtrysk wielopunktowy. Co do instalacji to sam się na tym nie znam, i nie wiem którą wybrać. "propozycję II generacji" uważam, że jako specjalista należy wybrać, co do kolektora to sądze że z pewnością należy go wymienić, jaki jest koszt takiego kolektora i czy silnik na tym nic nie straci. Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link
gaziarz Re: Gaz w VW Polo 05.03.04, 22:08 w takim razie moze byc najlepiej instalacja za 1700zl + 500zl za wymiane kolektora. (butla w kolo). To jest instalacja i pelna elektronika Landi. Z polska elektronika (tez mozliwe) bedzie 400zl taniej. Wymiana kolektora pociaga za soba odrobine glosniejsza prace silnika i ewentualna (bardzo rzadko) nierowna prace na benzynie. Daje za to komfort bezpieczenstwa calosci tego kolektora. pzdr Odpowiedz Link
lopi1 Re: Gaz w VW Polo 06.03.04, 00:08 Na twoim miejscu zasiegnalbym opini ludzi ktorzy wymieniali kolektory. O ile mnie pamiec nie myli rzadko kiedy byly to pozytywne opinie. Odpowiedz Link
yojo Re: Gaz w VW Polo 06.03.04, 14:07 Bardzo dziękuję za posty, pozdrawiam przy okazji. Odpowiedz Link