Dodaj do ulubionych

Łożysko na bliźnie

08.10.10, 08:37
Witam wszystkie mamy. Jestem w 3 ciąży i czeka mnie 3 cc. Lekarz podczas usg zobaczył, że łożysko umiejscowiło się na bliźnie po poprzednich cięciach. Nie chciał mnie za bardzo poinformować o konsekwencjach i niestety szukałam odpowiedzi w internecie. Piszę niestety, bo tam są same czarne scenariusze. Czy któraś z Was spotkała się z taką sytuacją i wszystko dobrze się skończyło- tzn. nie przyrosło ani nie wrosło łożysko?
Obserwuj wątek
    • tebacha Re: Łożysko na bliźnie 08.10.10, 13:33
      W którym tygdoniu jestes? Lekarz nie mówił, że jeszcze się może podniesc? Moja doktor mnie uspokajała (bo mam mieć czwrate cięcie i różne obawy przychodzą mi do głowy), że miała pacjentkę do 5 cc z łożyskiem na bliźnie. Spodziewano się trudniejszej operacji, wzieto dwóch najlepszych lekarzy w szpiatlu, a operacja okazała się mniej krwawa niż przecietne cc, a spodziewano się komplikacji.
      • kasiaso22 Re: Łożysko na bliźnie 08.10.10, 13:52
        Dziękuję za odzew. Jestem w 30-tym tygodniu i od 10 tygodni łożysko ani drgnie. Lekarz nie daje wiele szans żeby poszło do góry. Ogólnie tylko mówi że dokładnej oceny czy jest wrośnięte czy nie dokonają przed porodem i to też może nie być widać. Szczerze mówiąc jestem zdenerwowana i zaniepokojona tą sytuacją.
        • tebacha Re: Łożysko na bliźnie 08.10.10, 17:31
          W jakim szpitalu masz rodzić? Jakiś czas przed terminem będą Cię cięli? Na pewno sposoby postepowania w takich przypadkach są sprecyzowane i z tego co mówiła moja lekarz na takie operacje oddają kobietę w ręce bardziej doświadczone. Nie są to przypadki unikalne, bo łożysko lubi przyczepiać się do nierównych powierzchni. Słaba pociecha pewnie, ale myslę, że potraktują Cię ze szczególną uwagą po prostu na tym niezbyt wygodnym stolewink
          Sama jestem ciekawa, gdzie u mnie się łożysko przylepi... Póki co 16tc.
          • kasiaso22 Re: Łożysko na bliźnie 08.10.10, 18:49
            Ciąć mają w 38 tc w Lublinie. U Ciebie jeszcze sporo czasu na swobodne wędrówki łożyska, ale oczywiście życzę z całego serca na tylnej ścianie w bezpiecznym miejscu.
    • 1ewok Re: Łożysko na bliźnie 10.11.10, 20:34
      U mnie łożysko podniosło się pod koniec 36tcm a cięcie miałam tydzień później. Więc rzeczy "niemożliwe" się zdarzają smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka