Dodaj do ulubionych

po cesarce - odczucia

16.06.04, 19:42
Czy czujecie dyskonfort w wałku nad raną. coraz bardziej mnie boli,
szczególnie na zmiane pogody albo jak mnie Młody skopie. Czy macie podobne
odczucia/ czy moze cos sie zle dzieje? tylko kiedy mam znalezc czas na
pojscie do lekarza?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • antonina_74 Re: po cesarce - odczucia 16.06.04, 20:45
      Nie piszesz jak dużo czasu minęło od cesarki - 2,3,4 tygodnie po to normalne
      taki dyskomfort ale później to już chyba znak że robią się zrosty, w każdym
      razie chyba warto pogadać z lekarzem.
      Pozdrawiam,
      Antonina
      • bogibogi Re: po cesarce - odczucia 16.06.04, 22:48
        sorki, zapomniałam.
        jestem 3 tygodnie po cesarce. a jak wygladać powinna rana po takim czasie? czy
        moze byc jeszcze zaczerwienione? czy można przyspieszyc gojenie? stosuje tylko
        mycie szarym mydłem.
        • antonina_74 Re: po cesarce - odczucia 16.06.04, 23:31
          U mnie na tym etapie było jeszcze zaczerwienione, ale ja mam skłonność do
          bliznowców więc nie wiem czy tak "powinno" być czy to moje indywidualne
          skłonności. Mycie szarym mydłem jest OK, co do maści - Cepan i Contractubex
          można stosować dopiero na całkowicie wygojoną ranę czyli po ok. 4-6 tygodniach.
          • bogibogi Re: po cesarce - odczucia 17.06.04, 09:42
            Wielkie dzięki, w takim razie jeszcze poczekam...
        • monikabaziak Re: po cesarce - odczucia 17.06.04, 15:12
          Wiesz co, ja jestem już 2 lata po cesarce rana jest jeszcze różowa, dopiero jej
          końce znikają, ale nic nie boli, ciągnie, no ewentualnie łupnie jak coś
          ciężkiego podpiosę i potrzymam np. córkę. Myślę, że ważne jest czy cięcie było
          powyżej czy poniżej linii włosów. Ja niestety mam poniżej i przy gojeniu po CC
          swędziało jak jasna cholera, nawet teraz czasami załaskocze. Tak więc 3
          tygodnie to jest pikuś. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka