nurich 30.09.05, 16:33 Witajcie, jestem 6 tyg po cc.Blizna po cięciu zaczyna mnie swędzić i odchodzą z niej drobne strupki. Czy można ja czymś smarować, co złagodziłoby ten świąd? Czy jest może jakaś maść aby blizna była łagodniejsza? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antenka78 Re: krem, maść? 01.10.05, 12:47 Położna poleciła mi maść Cepan,bo sama stosowała.Ja jakoś obeszłam się bez żadnej maści,tyle że brzuch w okolicy blizny pozostaje na razie bez czucia,ale to ponoć może potrwać i 2 lata(( Odpowiedz Link
izula75 Re: krem, maść? 04.10.05, 11:25 Polecam, z reszta nie tylko ja ale mój ginekolog i dziewczyny po cc na forum, maść contractubex. Fakt ze do tanich nie należy, bo taka mała tubka kosztuje ok 30 zł ale ponoc warto!!! Ja smaruję na razie jakiś miesiąć i widzę że moja blizna robi sie coraz cieńsza, a po tej maści ma ponoć prawie całkiem zniknąć. Pozdrawiam Acha, brzuszek też mam zdrętwiały jeszcze, a rodziłam pod koniec lipca tego roku. Odpowiedz Link
magkow14 Re: krem, maść? 04.10.05, 12:11 Jeśli chodzi o maści Contractubex lub Cepan to lepiej się wstrzymać, ponieważ przy zbyt wcześnym ich zastosowaniu może dojść do rozejścia się rany. A blizna i tak zrobi się cieniutka i nie widoczna, ja nie stosowałam żadnych specyfików i trzeba się bardzo uważnie przyjżeć, żeby ja dostrzec. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
magkow14 Re: krem, maść? 04.10.05, 12:05 Ja nie radziłabym stosować żadnych maści, u mnie świąd utrzymywał się dość długo, ale wszystko idzie wytrzymać, zwłaszcza jak się ma dużo zajęć , a przy dziecku jest co robić . Trzymaj się. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
izula75 Re: krem, maść? 04.10.05, 12:07 Dlaczego nie radziłabyś uzywać żadnych maści????? Mi tą maść przepisał ginekolog-chyba się zna na rzeczy??? Po co się męczyc jak mozna sobie i swojemu ciału ulżyć? Odpowiedz Link
magkow14 Re: krem, maść? 04.10.05, 12:15 Jeśli chodzi o maści Contractubex lub Cepan to lepiej się wstrzymać, ponieważ przy zbyt wcześnym ich zastosowaniu może dojść do rozejścia się rany. A blizna i tak zrobi się cieniutka i nie widoczna, ja nie stosowałam żadnych specyfików i trzeba się bardzo uważnie przyjrzeć, żeby ja dostrzec. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
nurich Re: krem, maść? 11.10.05, 17:23 Witam, kupiłam krem Cepan. Jestem bardzo zadowolona. Po tygodniu regularnego smarowania blizna wygląda dużo lepiej Pozdrawiam i dziekuję za rady Odpowiedz Link
tuniaa Re: krem, maść? 11.10.05, 18:04 ja mam do blizn na twarzy po szwach, po usówaniu znamion, taką maść z macicy perłowej "no-scar" super działa, blizny bladziutkie i się "rozpłaszczyły" bardzo, ale to bardzo wydajna 30 ml, około 40 złotych, ale naprawdę warto. kiedyś miałam cepan, ale jak jesteś wrazliwa na zapach to nie wiem czy wytrzymasz, bo śmierdzi cebula, bo to wyciag z cebuli, ja nie byłam w stanie tego znieść, a rękę miałam smarowac, ale to od osoby zależy, ale ten krem z macicy o niebo lepszy Odpowiedz Link
radkiewiczbeata Re: krem, maść? 12.10.05, 10:57 Jestem 3m-c po cc używam Cepan jest super! POLECAM Odpowiedz Link