13.01.06, 15:04
Czy Wasza blizna około 3 mies. po cc dalej była różowa, kiedy zbladła?
Obserwuj wątek
    • elza78 Re: Blizna 13.01.06, 20:53
      moja po 7 jest jescze rozowa i ponoc wiele wody w rzece musi uplynac zanim sie
      zrobi biala smile cierpliwosci wink
    • mazuba Re: Blizna 13.01.06, 21:49
      moja 9 miesiecy po cc jest takze rozowa, ale bardzo cienka i mi to nie
      przeszkadza. lekarz powiedzial kilka mesiecy temu "ona zblednie", ale nei
      sadze, zeby sie stopila z reszta ciala predko.
      pozdr
      • mazia79 Re: Blizna 16.01.06, 14:34
        Cześć Kasiusmile
        Nie wiem czy mnie kojarzysz??
        Ja juz tez mam swoją coreczkę. Urodziła się 28 grudnia przez cc w starym
        szpitalu. U mnie z tymi bliznami jest strasznie. Na końcach mam takie bardzo
        duże i bolące wypukłości. Do dzis nie bardzo mogę chodzić, bo ból, najczęściej
        wieczorem jest nie do zniesienia. Taki starsznie piekacy i promieniujacy.Minęło
        juz 3 tyg a te blizny niewiele się zmieniły. Ja to nawet przestaje marzyć, ze
        kiedys będą cieniutkie i różowe, o bialych nie wspomne. Ale mnie to jest
        zupełnie wszystko jedno jak bedą wyglądać, byle juz nie bolałysad
        Kasiu a czy Ty tez miałas takie duze zgrubienie , taki wałek nad blizną? Czy to
        kiedys znika i brzuch w tym miejscu się spłaszcza?
        Pozdrawiam Ciebie i Karolinkęsmile
        Marzena i Iga
        • kasiadove Re: Blizna 17.01.06, 14:57
          Oj Maziu, gratuluje z całego serca. Widzę że malutka Iga troszkę się
          pospieszyła smile fajnie że już jest. Jeśli chodzi o te wypukłości na końcach, to
          ja tak miałam po lewej str. jak byłam na kontroli po 6 tyg. to lek. powiedziała
          mi ze to zrost na powłoce brzusznej, i powinien się rozejść i rzeczywiście
          zniknął 2 tyg. później. Nie martw się wszystko minie z czasem smile. Ja do dziś
          walczę z kilogramami (chociaż w ciąży przytyłąm tylko 11) i oponką. No ale od
          nowego roku wzięłam się za siebie i jest już lepiej smile
          Dostałaś na maila informacje o tym forum?
          www.noworodek.pl/child/phpBB2/viewtopic.php?t=25114&postdays=0&postorder=asc&start=180

Jak znajdziesz chwilke to zglądnij. Oczywiście jak masz ochote to na pisz do
          mnie tu lub na maila gazetowego jak było smile i jak malutka.
          POZDRAWIAM!
          Ps. Wiesz że Tweety_bird (tarnowska styczniówka) tez urodziła końcem grudnia?
          Ma synka, miała cc, w nowym. No i tym sposobem mamy dzieci z jednego roku smile
          Fajnie!
        • siedmiokropka Re: Blizna 18.01.06, 12:32
          Wprawdzie ja nie Kasia (a Agatasmile) ale mogę Ci podpowiedzieć,że wałek nad
          blizną zniknie, też miałam coś takiego - rodziłam 4 lipca 2005). Moja blizna
          bardzo bolała mnie w pierwszych tyg. kiedyś nie mogłam się dosłownie ruszyć jak
          coś tam zaczęło tak strasznie ciągnąć:/.Miałam córcię na rękach i nie mogłam
          jej nawet obok położyć... Siedziałam tak pół godziny......Naprawdę.Miałąm
          kłopoty z załatwianiem potrzeb fizjolog.Ale wszystko minęło. Fakt,że dla
          spokoju poszłam do lek.zrobił mi USG jamy brzusznej, miałam potem większy
          komfort psych.Teraz blizna jest nadal różowa,swędzi czasami, ale jest
          delikatniejsza, nawet ładna. Będzie dobrzesmile).Pozdrawiam
          • mazia79 Re: Blizna 19.01.06, 14:52
            Bardzo dziękuje za odpowiedzi no i oczywiście za zaproszenie na nowe
            (przynajmniej dla mnie) forum. Oczywiscie z niego skorzystam, bo niestety moja
            malutka będzie musiała iśc do żłobka i mam nadzieje , ze inne tarnowskie mamy
            mi doradza cos w tej kwestii.
            Pozdrawiam
            Marzena i dzis ciągle marudzaca Igasmile
    • pyzula3 Re: Blizna 21.01.06, 14:06
      Dziewczyny, ja jestem piec lat po cesarce i dopiero teraz moja blizna jest
      calkiem " apetyczna" no ale pewnie dlugo sie nia nie naciesze bo we wrzesniu
      urodze druga dzidzie. No i mam nadzieje ze rowniez uda mi sie przez cesarke.
    • a.lenard Re: Blizna 17.02.06, 09:37
      Miałam cesarkę prawie rok temu i moja blizna jest raczej ciemna,
      tzn.ciemniejsza od skóry. Smarowałam kremem specjalnym, ale nie systematycznie,
      może tez dlatego jest ciemniejsza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka