kostruszka 31.12.06, 19:43 Oczywiście chodzi mi o majtki siatkowe. Poradźcie, czy lepsze są wysokie (bo np. trzymają opatrunek), czy niskie (bo nie urażają rany). Pozdrawiam. kostruszka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lechickachata Re: Wysokie czy niskie majtki po cc? 01.01.07, 22:48 Polecam wysokie. Cięcie różnie jest wykonywane, ale zwykle robi się poziomo, dość nisko i wtedy jest 99% szans na to, że niskie majtki będą się spotykać na jednej linii z raną. Gosia Michasia Fotki Odpowiedz Link
mama.dawida Re: Wysokie czy niskie majtki po cc? 01.01.07, 23:51 Również polecam wysokie. Ja na początku kupiłam niskie i szybciej je zdjełam niż założłam Boli wtedy rana i miałam wrażenie, że zaraz mi te majtki ją naruszą. A wysokie przy okazji podtrzymają brzuszek, który dynda jak galareta! Pozdrawiam Odpowiedz Link
lechickachata Galareta! 02.01.07, 00:02 Jakie trafne porównanie! (niestety...) Gosia Michasia Fotki Odpowiedz Link
kostruszka Re: Wysokie czy niskie majtki po cc? 02.01.07, 00:14 Dziewczyny, bardzo dziękuję za info! Pozdrówka. kostruszka Odpowiedz Link
driadea Re: Wysokie czy niskie majtki po cc? 02.01.07, 14:00 Opatrunku to ja nie miałam. Majtki ubrałam dopiero w 3 dobie, bo wcześniej nie pozwolili (i chodziłam z tą wielką podpaską trzymając ją nogami - bomba). Założyłam zwykłe, bawełniane. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kraplakowa Re: Wysokie czy niskie majtki po cc? 02.01.07, 19:20 Nie ma aż tak niskich gatek żeby nie podrażniały blizny. Wysokie są zdecydowanie wygodniejsze. Ja zamiast siateczkowych kupiłam takie paskudne ogromniaste bawełniaki w hipermarkecie. Stosowałam jak jednorazówki - jak mi się poplamiły to wywalałam i po kłopocie (koszt ok 2zł!). Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: Wysokie czy niskie majtki po cc? 05.01.07, 17:21 Wysokie - z tym, że lepsze dla mnie są te hartmanna (białe) - mam jeszcze kilka par fioletowych, innej marki, i to porażka (pakowane po 2 pary - wysokie i niskie) - zwijają się akurat w miejscu cięcia. Odpowiedz Link
katka74 Re: Wysokie czy niskie majtki po cc? 30.01.07, 10:14 No a ja mam inne doświadczenia. Miałam wysokie i niestety rana zaczęła się paskudzić, bo niby za mały dostep powietrza. Kazali mi robic okłady a rane całkiem odsłonić, majtki więc zsuwałam jak najniżej. Może gdybym od początku miała niskie nie byłoby problemu? A co do opatrunku to kazali zdjąc 12 godz. po cesarce i już potem żadnego nie zakładają. Odpowiedz Link