Dodaj do ulubionych

Ból przy siusianiu po nagłym cc:(((

26.06.07, 08:38
18.06 miałam nagłe cc po odklejeniu sie łożyska(Córeczka niestety zyła tylko
2 dni)sad((
Mam pytanie: bardzo mnie boli przy siusianiu(ciagnie i czasami jakby
szczypało),czy to normalny objaw?? czy mogło sie coś tam wydarzyć?

Pozdrawiam Laguna
Obserwuj wątek
    • nati1011 Re: Ból przy siusianiu po nagłym cc:((( 26.06.07, 09:50
      Bardzo mi przykro z powodu córeczki. Jezeli potrzebujesz wsparcia, to zapraszam
      na forum : strata dziecka, chore dziecko. Tam jest niestety bardzo dużo mam w
      podobnej sytuacji.

ból przy siusianiu jest naturalny, ale powinien stopniowo ustępować, jeżlei
      wcześniej cię nie bolało a teraz boli, to zgłoś się do lekarza. bo może to być
      zapalenie pęcherza, co też się zdarza po cc.
      • kasiaba1 Re: Ból przy siusianiu po nagłym cc:((( 26.06.07, 11:32
        Jeśli to nie infekcja (można sprawdzić) to bardzo prawdopodobne że wina
        cewnika, czasem niesety po nieumiejętnym cewnikowaniu tak się dzieje sad
        Raz obrazowo mówiąc bałam się iść siku, okropnie bolało, powinno minąć za kilka
        dni.
        Bardzo mi przykro z powodu Małej, przytulam Cię mocno.
    • blekitna_laguna Jeszcze jedno Pytanko... 26.06.07, 13:11
      Dziekuje Wam za odp.

Na forum Strata już jestem.

Mam jeszcze jedno pytanie:
      W zasadzie od drugiej dobypo cc mam podwyżoną dodziś tem (waha sie od 37,2-
      38.6), przypisywałam to obrzmiałym piersią z powodu laktacji-ale teraz ilość
      mleka jest naprawdę niewielka a w dodatku doszły do tego koszmarne poty nocne-
      zlewam sie nimi-na kl.piersiowej i z tyłu głowy, bardzo mnie to martwi, ale że
      jestem na etapie załatwiania spraw związanych z pogrzebem Córeczki-nie pójde
      za szybko do lekarza.

Boję sie....

Przytulam Laguna
      • blekitna_laguna Re: Jeszcze jedno Pytanko... 26.06.07, 13:11
        przepraszam za literówki-ciagle jestem w stresie....
      • nati1011 Re: Jeszcze jedno Pytanko... 26.06.07, 14:03
        to zrozumieałe, że jesteś w stresie i cierpisz - to tez wpływa na twój stan
        zdrowia.

Temperatura w granicach 37,5 po porodzie jest do zaakceptowania, ale 38, 6 to
        już zdecydowanie za dużo. Czy dostajesz antybiotyk? Ja po pierwszej cc
        dostałąm profilaktycznie na 2 tygodnie augmentin, po drgiej cc już tylko dawali
        jednorazową dawkę tuż przed. Mimo antybiotyku w 9 dobie dostałam temperatury ok
        40 stopni i utrzymywała się kilka dni. Nikt nie wiedział dlaczego. Więc czasem
        tak bywa, ale ciebie boli przy siusianiu więc może to jakieś bakterie w
        układzie moczowym. Jeżeli nie możesz iść do ginekologa to może do ogolnego? A
        przynajmniej zrób sobie badanie moczu i morfologię. Jak będa w normie(możesz
        spytać przy odbiorze), to możesz trochę poczekać - jak złe, to idz do tego
        lekarza. Wiem, że to trudne, ale musisz żuć. Mimo wszystko...

a potami się nie martw. tak organizm pozbywa się nadmiaru wody. Chyba wszystkie
        kobiety po porodzie poca się koszmarnie. A jeszcze teraz jest ciepło.

• blekitna_laguna Re: Jeszcze jedno Pytanko... 27.06.07, 07:42
          Dziękuje Ci Nati-to mi wiele wytłumaczyło.

Zajmę sie soba ale dopiero po pogrzebie, teraz wszystkie moje czynności jak i
          mysli sa skupione na pogrzebie i na jutrzejszym spotkaniu z moja Córeczką.
          Antybiotyku nie dostałam-jedynie przy porodzie, nic tez takiego nie zlecono
          przy wypisie(??)

Zaryzykowałam ciąże-po chorobie nowotworowej, wiedząc i maja pełną swiadomość
          tego iż to może wywołac "wilka z lasu"...

Ryzyko zostało...Dziecka swojego nie mam...

Przytulam mocno.
          Laguna
          • nati1011 Re: Jeszcze jedno Pytanko... 27.06.07, 08:44
            laguna

twoja historia poruszyła mnie do głębi. Naprawdę cieżko zrozumieć, dlaczego
            jedną osobę dotyka aż tyle tragedii. Tym bardziej, że śmierć twojego dziecka,
            nie została spowodowana przez chorobę. Mam nadzieję, że znajdziesz pokój serca
            i ukojenie w bólu. Myślami jestem z tobą.

Prosze tylko, nie poddawaj się. Masz jeszcze jedno dziecko. Musisz żyć dla
            niego. Przecież wiesz, jak bardzo dziecko potrzebuje swojej mamy. Jak 3 lata
            temu chorowałam i było już bardzo źle, i nie miałam już siły by przeżyć kolejny
            dzień, chciałam już tylko zasnąc i nigdy się nie obudzić, bo ból był nie do
            zniesienia - moja 6 letnia córeczka mi powiedziała, że jak umrę, to ona naje
            się mydła i umrze razem ze mną. Tylko ona była powodem, że podjęłam walkę.
            • blekitna_laguna Re: Jeszcze jedno Pytanko... 27.06.07, 09:27
              Nati.

Nie poddałam sie chorobie tylko i wyłacznie dla mojej córki-dla Niej
              najbardziej...
              Serce mi pękało gdy musiałam zostawić Ją w domu i iść do szpitala na następne
              chemię-to Jej zawdzieczma dziś to że żyję, jak tylko wracałam ze szpitala nie
              opuszczałam Jej na krok-chłonełam każdą chwilę jakbym sie obawiała że ta może
              być ostatnią...

Dziekuje Ci Córeczko za to co zrobiłas dla mamy..
              Dziękuje ludziom dobrej woli za WSZYSTKO-bo dobro powraca..

Sciskam Laguna
              • nati1011 Re: Jeszcze jedno Pytanko... 27.06.07, 10:05
                Myślami jestem z tobą i twoją rodziną. Szkoda, że tylko tyle mogę dla was
                zrobić.
    • cobia Re: Ból przy siusianiu po nagłym cc:((( 28.06.07, 17:35
      Laguna - jeszcze raz napisze ze bardzo mi przykrosad. Znam Twoja historie z
      forum czerwcoweksad.

Mam podobny problem po cc - bierz urosept trzy razy dwie tabletki i trzy razy
      jedna tabletka witaminy c. Stan zapalny powinien po tym przejsc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka