eary 23.08.07, 11:34 dziewczyny jak wygląda blizna po cc? Jakiej jest wielkości? na jakiej wysokości? I co może się z nią dziać? dzięki! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikita0 Re: blizna, jak wyglada? 23.08.07, 14:30 U mnie 10 cm cieniusieńka kreseczka jak namalowana olówkiem zaraz nad owłosieniem, nawet jak założe skąpe majteczki nic nie widać nie wiem co sie może dziać, u mnie się nic nie dzieje, niczym nie smaruje. A jestem już po drugim cc. Gdzie pierwsza blizna? nie wiem i neie chce wiedzieć, ale też ją lubiłam Odpowiedz Link
gizmaaa Re: blizna, jak wyglada? 23.08.07, 15:32 u mni jakieś 12 cm, tylko ja mam troszeczke wyżej zrobioną, bo jakbym ubrała skąpe majteczki to i tak by ją było widać. Ale nie wygląda strasznie taka kreseczka, długo nie chciała mi się goić, miałam takie małe dziurki, przez które wyszło troszkę ropki, ale teraz jest oki. Odpowiedz Link
anita_szostak1 Re: blizna, jak wyglada? 24.08.07, 11:31 U mnie jest poprzeczna tuż nad linią włosów. Teraz po 3 latach od cc muszę dobrze się przyjrzeć, żeby ją znaleźć. To cieniutka kreseczka. Goiła mi się bardzo dobrze. Przez pare miesięcy miałam to miejsce jakby zdrętwiałe, ale nie bolało. Odpowiedz Link
kasiask Re: blizna, jak wyglada? 25.08.07, 07:02 Jestem po 3 cc. Mam bliznę, która wyglada jak biała, wąska kreseczka. Nie boli , nie swędzi. Odpowiedz Link
jovila Re: blizna, jak wyglada? 07.09.07, 11:17 moja blizna jest stosunkowo świeża- 2 m-ce z małym hakiem.Mam ją bardzo nisko (bo we włosach). Póki co jest czerwona, ma 12cm, nie boli już od dawna, ale jak tak jak pisałyście wyżej skóra nad nią jest zdrętwiała (jakby nie moja) Odpowiedz Link
mad-25 Re: blizna, jak wyglada? 10.09.07, 19:28 U mnie prawie jej nie widac. Cieniutka niteczka we włosach. Nawet w skąpych stringach nie widac. Ale jestem 3 lata po... Odpowiedz Link
monika_stg Re: blizna, jak wyglada? 26.05.08, 15:19 moja blizna ma już 4 lata i niestety za fajnie nie wygląda ;-( jest guba i cały czas różowa..jestem w drugiej ciąży i prawdopodobnie bede miała drugą cesarkę i boję się co to będzie ;-(( Odpowiedz Link
hs79 Re: blizna, jak wyglada? 14.09.07, 22:03 Ja tez mam nisko we włosach, też z jakieś 12 cm. jakby uśmiech Pół roku temu miałam cc, jak na razie jest nieco zgrubiała i czerwona, ale wiem że z czasem będzie mniej wyraźna. Odpowiedz Link
kingaolsz Re: blizna, jak wyglada? 15.09.07, 11:03 Ja mam ok.20 cm, szeroka na centymetr biala, wystajaca blizne. Goila sie dlugo i nawet w jednym momencie sie otworzyla w jednym miejscu i saczyla sie biala wydzielina. Na okolo blizny nie mam czucia, tak samo jest z czescia brzucha od blizny do pepka. Poza tym brzydko podcina mi brzuch i mam nad nia falde. Kinga Odpowiedz Link
monok Re: blizna, jak wyglada? 14.10.07, 21:46 Witam Ze względu na szybką akcję ja mam bliznę pionową ok 15 cm długa,sięga pępka,i jest brzydka,ale najważniejsze że moje słoneczko jest zdrowe.Kiepsko się goiła,nawet sączyło się coś.Lekarz polecił mi maść,już nie pamiętam nazwy ale co najważniejsze pomogła.Teraz już została tylko kreseczka.chociaż w lato zmuszona jestem nosić wysokie bikini.Pozdrawiam Odpowiedz Link
enigmatic2 Re: blizna, jak wyglada? 19.10.07, 17:36 Wszystko zależy od predyspozycji własnych czyli skóry. Ja mam tzw. zdolność do bliznowaceń i moja blizna po c.c. to bliznowiec czerwony i zgrubiały. Odpowiedz Link
ziutka23 Re: blizna, jak wyglada? 06.01.08, 13:45 no ja niestety też. nie dość, że pionowa, to szeroka i różowa, bliznowiec niczym nie smarowałam, przyjełam, że taka już moja natura! może przy następnym dziecku też bedzie cc, więc mi ją wytną, a następna oby się lepiej goiła. Odpowiedz Link
bluntcik Re: blizna, jak wyglada? 13.01.08, 08:47 u mni eteż brzydka - szeroka i różowa mocno. ale przynajmniej w e włosach łonowych. no i podobno przy następnym mi wytną Odpowiedz Link
agajan3 Re: blizna, jak wyglada? 13.02.08, 23:49 i u mnie zbliznowaciała szczególnie na środku, gdzie nie wcierałam dobrze żelu na blizny. kolejnym razem wytną, i od razu zastosuję plasterki z silikonem- mam nadzieje ze pomoże... Odpowiedz Link
earl.grey Re: blizna, jak wyglada? 24.02.08, 02:25 u mnie już druga, ok. 13 cm. biała, wąska kreseczka, ładna by była, gdyby nie to, że nad nią trochę nadmiaru ciała... Nie smarowałam niczym, bo jakoś mi lekarze i położne odradzali. Co się może stać? Jak nie będziesz dźwigać za bardzo, to raczej nic, chyba, że masz skłonności do bliznowców. A moja siostra usunęła sobie bliznę laserem, bo jej przeszkadzała, a miała tylko cieniutką kreseczkę. Rózne manie ludzie mają. Odpowiedz Link
monlam1 Re: blizna, jak wyglada? 25.04.08, 09:58 U mnie ładnie,rok po już mało co widać zresztą jest nisko i naprawdę to taka mała kreseczka,ale zależy chyba od umiejętności lekarza. Odpowiedz Link
mama-in-spe Re: blizna, jak wyglada? 02.05.08, 16:01 po obu cesarkach blizna mi zanikła po ok. roku, mąż w ogóle nie widzi, gdzie jest, ja słabo. nie ma żadnego śladu. niedługo nie będzie dowodu, że w ogóle rodziłam Odpowiedz Link