Dodaj do ulubionych

cc na życzenie Dln.Śląsk(Femina)lub Opole

20.03.09, 11:04
Niestety nie miałam szczęściaa urodzić pierwszego dziecka naturalnie.Gdy byłam w ciąży, ani przez moment nie pomyślałam o cc. Miałam też nadzwyczajną nieprzyjemność przejść przez 12 godzinne piekło, żeby w końcu zrobili mi cc... Mam 36 lat, nie chcę rodzić naturalnie, po prostu nie mam zamiaru znowu przez to przechodzić. Raczej wskazań do cc nie będę miała, więc w państwowym szpitalu nie mam szansy na cc. Myślę o porodzie w Feminie. Słuszałam też, ze w którymś opolskim szpitalu po pierwszym cc, drugie też robią cc.Ponoć także cc na życzenie pp pierwszym jest możliwe w którymś wałbrzyskim szpitalu. Czy może któraś z Was coś wie na ten temat.
Jeżeli chodzi o Feminę, to mam pytania do dziewczyn, które tam rodziły:
- jaki jest całkowity koszt cc z pobytem
- kiedy trzeba się skontaktować z kliniką, żeby wszelkie formalności załatwić?
Martwię się też taką sprawą związaną z porodem w prywatnej klinice. Czy jest jakiś sprzęt w przypadku komplikacji związanych z dzieckiem? Czy robią np. przesiewowe badanie słuchu?
Mój komfort porodu nie jest ważny, najważniejsze jest maleństwo.
Obserwuj wątek
    • ksiezniczka256 Re: cc na życzenie Dln.Śląsk(Femina)lub Opole 07.05.09, 14:18
      up
      • oli.nek Re: cc na życzenie Dln.Śląsk(Femina)lub Opole 07.05.09, 20:15
        ja mialam 2 c.c. w opolu. drugie c.c. bylo konsekwencja pierwszego.
        kolezanka z w-wy pytala czy to nie bylo przypadkiem na zyczenie, bo
        z taka latwoscia je zrobili. w opolu, gdybym chciala rodzic
        naturalnie po pierwszym c.c. musialabym podpisac papier, ze na
        wlasna ospowiedzialnosc. a tak o 23:00 odeszly mi wody, godzina na
        rozruszanie macicy i c.c. bez zmruzenia okiem.
        • oli.nek Re: cc na życzenie Dln.Śląsk(Femina)lub Opole 07.05.09, 20:17
          jeszcze dodam, ze oczywiscie za darmo. jeszcze lekarz sie mnie pytal
          czy naturalnie czy chce c.c. i jak powiedzialam, ze ciecie to
          przytaknal, ze tak bedzie lepiej.
          • iwonagos Re: cc na życzenie Dln.Śląsk(Femina)lub Opole 09.05.09, 09:13
            a który to szpital w Opolu?
            • oli.nek Re: cc na życzenie Dln.Śląsk(Femina)lub Opole 09.05.09, 17:22
              jest tylko jeden szpital polozniczo-ginekologiczny w opolu na
              reymonta. tu masz link
              www.ginekologia.opole.pl/
              • iwonagos Re: cc na życzenie Dln.Śląsk(Femina)lub Opole 09.05.09, 21:42
                Bardzo dziękuję za odpowiedź i linka smile
                • mamamilochy Re: cc na życzenie Dln.Śląsk(Femina)lub Opole 24.06.09, 21:13
                  forum.gazeta.pl/forum/w,588,96691695,96691695,Femina_urodzilam_.html
                  link o Feminie, poczytaj, ja dwójkę dzieci tam urodziłam przez CC
              • iwonagos do oli.nek 06.08.09, 01:37
                Obie cc miałaś w OPOLU?
                czy to były cesarki planowane? czy chodziłaś do jakiegoś lekarza w Opolu? czy poszłaś "z ulicy". Ja chodzę do lekarza z Wrocławia, boję się, że trzeba mieć lekarza z opoleskiego szpitala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka