Dodaj do ulubionych

Pieniadze i samochody

16.11.06, 14:55
Tak na posmianie sie – o pieniadzach w zwiazku. Zwracam chlopu uwagę, ze ma
balagam w samochodzie. On na to, ze to jego samochód i będzie tam miał taki
balagan jaki chce. Ja na to, ze nie jego samochód, bo jak go kupowala za
naszych „narzeczeńskich” czasow, to ja dolozylam 15 tysi. Chłop na to – to ja
ci te pieniadze oddam!
A ja: nie oddasz mi, bo teraz nie ma twoich pieniędzy i moich tylko wszystkie
są wspolne, to tak jakbym ja sobie sama oddawala wink)
Cieżko ma ze mną, prawda?
Obserwuj wątek
    • swieta_1 Re: Pieniadze i samochody 16.11.06, 15:12
      Eee tam zaraz ciężko, wesoło. Bardzo podoba mi się Twoja logika. Chyba muszę to przemyśleć i zastosować u siebie wink
      • barbara001 Re: Pieniadze i samochody 16.11.06, 16:25
        A mój M jezdzi bardzo poobijanym samochodem bo jest taki mało uważny, że ciagle
        mu cos na drodze wyskakuje (choc jeżdzi ostrożnie i nie jest zagrożeniem dla
        innych ludzi, tylko przy parkowaniu itd. zwykle w cos stuknie). I jak zazwyczaj
        klienci mówią - panie X ale ma pan poobijany samochód, M odpowiada, że to żony.
        Żenadka, a ja nawet nie mam prawka, jeszcze.
        • triss_m7 Re: Pieniadze i samochody 16.11.06, 17:24
          Taa, zony smile) Moj gdy sprzedawal samochod to tez mowil ze zony wink Tchorze tongue_outPP
    • triss_m7 Re: Pieniadze i samochody 16.11.06, 17:22
      Raczej to Ty masz z nim ciezko wink
      A tak powaznie to racja z tym wspolnym majatkiem. Niech sie chlop wystrzeli w
      kosmos... tongue_out
      Ja sie powaznie zastanawiam nad rozdzielnoscia majatkowa. Gdzies tu wyczytalam
      ze w razie czego to niezle klocki moga wyjsc. Chyba wole sie zabezpieczyc.
      • kicia031 Re: Pieniadze i samochody 17.11.06, 08:49
        My na szczescie nie jestesmy malzenstwem, wiec chodzi tu o prawa natury
        moralnej a nie formalnej wink)

Ale chyba jak sie ma rozdzielnosc, to nie mozna sie wspolnie rozliczac, wiec
        gdybysmy wzieli slub i mieli rozdzielnosc, to ja bylabym powaznie w plecy.
        • triss_m7 Re: Pieniadze i samochody 17.11.06, 09:43
          Jak widac wszystko ma swoje dobre i zle strony w naszym macochowym przypadku...
          Mnie zalezy tutaj na zabezpieczeniu mieszkania. M zostawil corce i ex
          mieszkanie (+ firme + samochod). Teraz mamy w planach zakup mieszkania i nie
          mam zamiaru ewentualnie kiedys w przyszlosci splacac (ex czy pasierbice) bo my
          tez mamy dzieci, a exia z corka juz swoje otrzymaly. Znajac ex to nie przepusci
          zadnej okazji na wyciagniecie czegokolwiek. W sumie to sie na tym nie znam i
          musze to dokladnie sprawdzic. Wiem ze Anastazja kiedys cos o tym pisala.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka