luka156 18.05.05, 14:20 co oznacza palenie się kontrolki "żółty kolor" w kształcie słońca z wykrzyknikiem, znajduje się ona nad kontrolką świateł mijania. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgoska1 Re: co to za kontrolka 18.05.05, 14:53 Witam. Przepalona żarówka mijania lub pozycyjna. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
robert8888 Re: co to za kontrolka 18.05.05, 17:43 mi się kiedyś paliła i oznaczała przepaloną żarówkę oświetlenia tablicy rejestracyjnej Odpowiedz Link
szefu13 Re: co to za kontrolka 02.06.05, 21:13 Też bywa. Podobno albo jakaś żarówka, albo słaby akumulator. Odpowiedz Link
pigr Re: co to za kontrolka 02.06.05, 23:22 Zgadza się. Miałem to samo. Dziwne jest natomiast, że żadna kontrolka nie informuje o przepalonej żarówce świateł mijania. Ma ktoś pomysł, dlaczego? Odpowiedz Link
malgoska1 Re: co to za kontrolka 03.06.05, 10:30 pigr napisał: > Zgadza się. Miałem to samo. Dziwne jest natomiast, że żadna kontrolka nie > informuje o przepalonej żarówce świateł mijania. Ma ktoś pomysł, dlaczego? Informuje właśnie ta o której mowa w wątku ;) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
pigr Re: co to za kontrolka 03.06.05, 14:30 Kłopoty z rozumieniem? W wątku była mowa - albo, albo. Odpowiedz Link
pigr Re: co to za kontrolka 03.06.05, 15:15 Albo jeszcze inaczej - łopatologicznie. Zapaliła mi się omawiana kontrolka z powodu przepalenia się żarówki nad tablicą rejestracyjną. Natomiast nie zapaliła się, kiedy przepaliła mi się żarówka od światła mijania. Spytałem, czy ktoś wie, dlaczego tak się dzieje. To wszystko. Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: co to za kontrolka 03.06.05, 15:31 Producent wyszedł z założenia , że spalenie lampy mijania jest widoczne również bez kontrolek ;) Odpowiedz Link
malgoska1 Re: co to za kontrolka 03.06.05, 19:09 rafal.gtv napisał: > Producent wyszedł z założenia , że spalenie lampy mijania jest widoczne > również bez kontrolek ;) Wg manual jest inaczej. Żeby tylko klienci tego producenta nie "wyszli z siebie" ;) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: co to za kontrolka 04.06.05, 19:03 A na poważnie - producent systemu elektroniki tego auta wypuszczał kilka wersji tego urządzenia - nie zajmowałem się nimi na tyle dokładnie , aby znać je na pamięć - jeśli Pigr poda nr. VIN tego auta - dowiemy się , czy jest to norma , czy też możliwa usterka. O ile pamiętam miałeś problem z przypadkowym wyłączaniem klimatyzacji - kto wie , czy te sprawy nie mają wspólnego podłoża. Chociaż IMHO ta zbieżność zjawisk jest przypadkowa , a brak diagnostyki oświetlenia jest spowodowany np. niską rezystancją drugiej , sprawnej żarówki mijania - bo ten obwód jest wspólny w 156, a układ autokontroli nie jest generalnie zbyt zaawansowany technicznie. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: co to za kontrolka 03.06.05, 19:07 pigr napisał: > Kłopoty z rozumieniem? W wątku była mowa - albo, albo. Pamiętasz kto to napisał: "Zgadza się. Miałem to samo. Dziwne jest natomiast, że żadna kontrolka nie informuje o przepalonej żarówce świateł mijania." Odpowiedziałem Ci na to (zgodnie z moim manualem), że zapali Ci się wówczas żółte "słoneczko", o którym pisał autor wątku. P.S. Dziś, to na pewno wstałeś lewą nogą ;)) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
pigr Re: co to za kontrolka 04.06.05, 00:19 Codziennie wstaję lewą.., aczkolwiek ta informacja kompletnie nie przyda się nikomu na tym forum. Odpowiedz Link
malgoska1 Re: co to za kontrolka 04.06.05, 07:30 > Codziennie wstaję lewą.., Aaaa... No to sporo się wyjaśniło ;) > aczkolwiek ta informacja kompletnie nie przyda się > nikomu na tym forum. Wręcz przeciwnie. Teraz łatwiej zrozumieć Twoje wypowiedzi. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
pigr Re: co to za kontrolka 04.06.05, 23:15 Cóż za genialne spostrzeżenie. Dedukcja najwyższych lotów. Ma tyle samo wspólnego z logiką, co jego treść do tematyki forum. Pisałem, że wymiana zdań między nami nie ma sensu. Mam to napisać drukowanymi literami? Jeśli ten dziecinny przymus idiotycznego komentowania wszystkiego, co piszę, ta chorobliwa konieczność posiadania ostatniego słowa, tak Kolegę podnieca, proszę bardzo - zostawiam Koledze wolne miejsce. Może Kolega popisać się swym "poczuciem humoru" i mieć swoją dziką satysfakcję. Odpowiedz Link
luka156 Re: co to za kontrolka 06.06.05, 13:56 Chciałbym się wtrącić, to była tablica rej. Dzięki wielkie Odpowiedz Link
robert8888 Re: co to za kontrolka 06.06.05, 19:00 a wiec jednak tablica, tak jak przypuszczalem Odpowiedz Link
apandinus A u mnie... 10.06.05, 18:19 ... ta kontrolka żyje jakby własnym życiem - raz gaśnie zaraz po rozruchu silnika, raz pali się przez kilka minut, a innym razem - przez np. pół godziny. Nie zaobserwowałem, żeby jakieś "światełko" nie dzialało... Pozdrawiam A.P. AR 156SW 2.0 TS Odpowiedz Link
pigr Re: A u mnie... 10.06.05, 20:05 Wybierz się do jakiegoś elektryka. Przez internet trudno ustalić przyczynę. Odpowiedz Link