chunkpunk 02.08.05, 21:21 moze wie ktos gdzie dostane miske olejowa do 2.4 jtd z 2001 roku ? uzywana z rozbitka ew nowa ? szukam wszedzie i jakos nic Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michalsiak Re: micha 02.08.05, 22:23 A co za nisko siedzi?? Ja na razie przyhaczyłem lekko osłoną pod silnik :-) michalsiak Odpowiedz Link
malgoska1 Re: micha 02.08.05, 22:49 Witam. > A co za nisko siedzi?? Pewnie na krawężniku albu studzience zahaczył żeliwną osłoną (rury wydechowej?), przykręcaną do miski olejowej. Ja za namową właściciela pewnej 156 (który w warsztacie niejedną miskę montował po takim przypadku), odkręciłem tę osłonę i jeżdżę bez. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
chunkpunk Re: micha 03.08.05, 10:46 po prostu pekla widac ryski zeliwie chcialem spawac ale i urwal sie zaczep czy jak mu tam wiec szukam uzywki Odpowiedz Link
malgoska1 Re: micha 03.08.05, 13:35 Witam. > po prostu pekla widac ryski zeliwie chcialem spawac ale i urwal sie zaczep Spawanie żeliwa nie jest proste - nie zrobi tego każdy "kowal". Ale można spróbować wykleić jakimś kompozytem typu Chester Metal lub Loctite. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
19-74pm Re: micha 03.08.05, 15:41 Ja swoją miskę w 1,9 JTD też miałem spawać ale jak u mechanika zobaczyłem że pęknięcie ma 1cm to skleiłem to 2-składikowym POXIPOLEM i jest ok.Dowiedz się jeszcze czy pasuje miska od 2,4 TD.Wydaje mi się że dół silnika jest taki sam a silnik był bardziej popularny więc części może być więcej.Pzdrawiam Piotrek Odpowiedz Link
chunkpunk Re: micha 03.08.05, 20:25 kupilem nowa 600 zl niestety uzywki nie znalalzem i chyba w sumie dobrze bo po zdjeciu okazalo sie ze popekana jescze w 5 miejscach jest i urwane zaczepy Odpowiedz Link