Dodaj do ulubionych

Examiner i "ASO"?

19.05.06, 19:09
Witam.
Jak już pisałem na innym poscie,mam problemy z zasilaniem benzyną w moim
boxerze 1.6,przerywa,trzęsie i takie tam.Więc pojechałem do aso podpiąć sie
pod komp żeby nie szukać nie wiadomo czego.A w aso okazało sie ze examiner za
nic nie chce sie połączyć z centralką samochodu i poprostu nie da sie
zdiagnozować usterki.Fachowcy z aso nie mają pojecia czemu sie tak dzieje.Może
ktoś sie oriętuje jak może być tego przyczyna?Dodam że podłączali dwa examinery.
Ppozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ar1454 Re: Examiner i "ASO"? 19.05.06, 22:12
      Ja mam podobny proble w swojim boxerze tylk ze motor 1.4 ktos wstawił chipa i
      przez to jest zmienione oprogramowanie auto ma takie objawy ze po nocy trza
      przekrecac kluczykiem dwa razy i ma nierównom prace na zimnym silniku a jak
      pochodzi to gra wszystko.W poniedziałek odaje do znajomego i wymontuje chipa i
      wgra nowe oprogramowanie koszt około 150zł i przez co bedzie mozliwosc
      komunikowania sie bo jak narazie to nic.Sprawdz moze jest podobnie moze nie
      wiesz ze jest jakis chip.Ja byłem zaskoczony jak kupiłem swojom 145, wymiana
      paskow rolek filtrów a tu rano taka gupia nie równa praca? i pytanie co moze
      byc,ciezko znalez takie auto w mojej okolicy z boxerem ale po poszukiwaniach
      kumpel znalazł i wponiedziałek bedzie chyba ok ??
      • xippo79 Re: Examiner i "ASO"? 20.05.06, 08:39
        Hmm,opcja z chipem raczej nie wchodzi w gre,ponieważ pierwszy właściciel to był
        starszy gościu(mój wujek),miał auto od nowości i jestem pewien że nie montował
        żadnych takich rozwiązań.Auto mu służyło do toczenia sie na trasie
        wrocław-rzeszów z prędkościami do 100km/h.Pozatym do tej pory wszystko działało
        bez zarzutu.Ale dzięki za rade i pozdr.
    • aquarius01 Re: Examiner i "ASO"? 21.05.06, 23:45
      I oczywiście Panowie w ASO pokusili się o sprawdzenie połączenia elektrycznego
      pomiędzy Examiner'em a samochodem ? A dokładniej sprawdzili i zadbali o czystość
      złącza w samochodzie. Mnie to wygląda na trywialne zabrudzenie i zaśniedzenie
      pinów w złączu - rzadko używane, jeżeli kiedykolwiek, więc po jakimś czasie
      powinno się o to zadbać - tutaj wielkiej filozofii nie ma, to działać musi, pod
      warunkiem, że z punktu widzenia "kabelkologii" wszystko jest w porządku -
      przypatrz się tej kwestii a jestem przekonany, że Twój problem da się rozwiązać ;)
      • hr.dracula Re: Examiner i "ASO"? 22.05.06, 10:27
        A może po prostu ustawili niewłaściwy typ centralki ....
        BX 1,6 występował w wersji Bosch i Magneti-Marelli
      • radekradek79 Re: Examiner i "ASO"? 23.05.06, 22:15
        ja właśnie wróciłem od fachowca od centralek znaczy to sie jeszcze okaze czy
        fachowca tylko owy moze sobie z z tym poradzić miałem taki sam problem jak wy
        no i zaczne łagodnie poszły flesze w centrali i nie utrzymywały określonych
        parametrów wymienili zrobili instalke oprogramowania no i jeszcze nic nie wiem
        okarze sie czy pommoglo jak na razie ok z małym wyjątkiem ogołocili mnie na 4
        stówki
    • xippo79 Re: Examiner i "ASO"? 22.05.06, 14:24
      Nie wiem czy o tochodzi ale ten element u mnie jest firmy bodajże GM, .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka