streetfighter69 05.07.06, 11:18 Moze was to zdziwi ale wczoraj kibicowalem Italii w meczu z Niemcami :) Ogladacie mundial? Komu kibicujecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
telbi Re: Mundial 05.07.06, 11:23 Witam No wiesz jak zwykle zwyciestwo wlochow bylo pewne. hihihi ;) Pozdrawiam PS niemcy bardzo dobrze zagrali troche mi ich szkoda bylo. Odpowiedz Link
nicolaromeo Re: Mundial 05.07.06, 11:35 Te płaczące niemieckie "Madchen", coś pięknęgo mógłbym na to patrzeć godzinami. Szkoda tylko, że premierem jest Prodi, Berlusconi to by chyba wyściskał z radości Merkel :) Odpowiedz Link
alces1 Re: Mundial 05.07.06, 11:48 Heh - temat prawie, że już spóźniony, bo raptem do końca Mundialu pozostały 3 mecze, ale za to jakiej rangi!. Kibocowałem Włochom, bo nie lubię Niemców (zwłaszcza Odonkora), moim zdaniem czarnym koniem była Ghana (szkoda, że już nie grają), a jeśli chodzi o dzisiejszy mecz, to trzymam kciuki za Portugalię, chciałbym nawet by zostali Mistrzami Świata, jednak przy obecnej dyspozycji Włochów nie będzie to bułka z masłem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
streetfighter69 Re: Mundial 05.07.06, 12:28 Wlochy, Francja i Portugalia to bardzo silne druzyny, rozstrzygniecia trudno przewidziec. Jestem dzis za Portugalia ale rozsadek wskazuje na Francuzow. Zidane z Brazylia zagral jak przystalo na najlepszego pilkarza Europy ostatnich 10-ciu lat, do tego chyba najlepsza defensywa na swiecie. Ten zespol jest stary ale jeszcze umie pokazac jak sie powinno grac w pilke. Mimo wszystko stawiam w finale na rewanz za ME 2000, czyli Wlochy - Francja, a szanse w finale oceniam na 50/50. Odpowiedz Link
alcol Re: Mundial 05.07.06, 13:02 Dla mnie to niestety nie było aż tak oczywiste bo nie lubię ani Niemców ani Włochów - ale ogladało się ku mojemu zaskoczeniu bardzo miło. Co do Italii to lubię tylko ichniejsze kulinaria no i oczywiście... Alfę Odpowiedz Link
uki145 Re: Mundial 10.07.06, 00:34 Witam! no to sie Zizu popisał :-) nerwowi ci piłkarze konczacy kariere (vide Figo) pojedynki główkowe wole ogladac ,ale w innej postaci :-). dlatego stwierdzam ,ze zwyciestwo nalezało sie Italii ,chociaz Francuzi wcale nie robia złych samochodów ;-) .Pozdrawiam Łukasz Odpowiedz Link
alces1 Re: Mundial 10.07.06, 09:03 Heh - śmiało można by rzec, że ten który w 98 roku poprowadził Francję na szczyt, teraz przyczynił się do jej upadku... I to cały Zizou! P.S. - nie spodziewałem się takiego zachowania z jego strony, to tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że puchar należy się komu innemu... Odpowiedz Link
parkermarcin Re: Mundial 10.07.06, 10:11 FORZA ITALIA!!! wspaniała technika, zgranie, przygotowanie szybkościowe jak i wytrzymałościowe i przede wszystkim kolektyw- dawno nie widzieliśmy takiej Italii. Jesli chodzi o Francje to powiem jedno, po odejsciu Zidan`a to juz nie ta sama druzyna, skonczyla sie era wielkiej Francji, zreszta można było to dostrzec w końcówce, kiedy Zizu dostał czerwoną kartkę, to tak jakby z nim zeszło powietrze... Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Mundial 10.07.06, 10:21 Witam. > FORZA ITALIA!!! wspaniała technika, zgranie, przygotowanie szybkościowe jak i > wytrzymałościowe i przede wszystkim kolektyw- dawno nie widzieliśmy takiej > Italii. No tak. Wspaniale się bronili. Szkoda, że nie wiedzą, co to znaczy atak. :( Że o murowaniu bramki w "11" przeciwko "10" Francuzom albo grze na czas nie wspomnę... No i ten karny, którego sędzia nie gwizdnął... Koniec końców uważam, że tytuł należał się jednak bardziej Francuzom niż Włochom. Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
alcol Re: Mundial 10.07.06, 10:30 Pomimo tego, że jestem wyznawcą "jedynej słusznej marki" i pomykam AR to nie kocham wszystkiego co włoskie i niestety dla mnie wczorajszy mecz był porażką ze strony Włochów - wiem, że taka jest piłka a karne to loteria ale z całym szacunkiem dla drużyny z Italii to Francuzi zasłużyli wczoraj na złoto. Zizu faktycznie nie trzymał wczoraj afektu i dał się sprowokować jak dziecko ale należy pamietać, że Włośi to mistrzowie symulowania, prowokacji i nieczystych tricków - jednym sie to podoba i mówia że to spryt i "mądrosć piłkarska" innym nie - i ja należę do tych drugich. Odpowiedz Link
and5 Re: Mundial 10.07.06, 11:30 Gdyby na złoto zasługiwali ci co ładnie grają to mistrzem świata powinna zostac Argentyna. Ale ci co pięknie grali, mecze na mundialu oglądali już tylko w TV. Włosi faktycznie zagrali słabsze spotkanie. To wszystko było wynikiem meczu półfinałowego z Niemcami. Tam przez 120 minut mecz był toczony na bardzo szybkim poziomie, więc nie dziwcie się, że Włosi zagrali wczoraj drugą połowę i dogrywkę na przetrwanie do karnych. W sumie w przekroju całego turnieju to Włosi zdecydowanie bardziej zasłużyli na złoto. I całe szczęście,ze tak się stało. Czekałem na to 12 lat. To było swoiste zadoścuczynienie za MŚ 1998 i Euro 2000. ITALIA CAMPIONE DEL MONDO Odpowiedz Link
alces1 Re: Mundial 10.07.06, 12:34 Podobno, że Marco Materazzi zprowokował Zidane mówiąc mu, iż to przez niego Marcinkiewicz musi odejść! Odpowiedz Link
alces1 Re: Mundial 10.07.06, 12:59 Balcerowicz, to raczej bliżej poprzedniego Mundialu - chyba nie jesteś na bierząco;) Odpowiedz Link
da_vinci.go2.pl Re: Mundial 10.07.06, 13:29 Nie po prostu "Balcerowicz musi odejść" jest dobre zawsze i wszędzie. Odpowiedz Link
146tsj Re: Mundial 10.07.06, 13:07 Już się wyjaśniło co powiedział Materazzi do Zidana - "Grasz jak Rasiak" :) Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Mundial 10.07.06, 14:09 Witam. > Już się wyjaśniło co powiedział > Materazzi do Zidana - "Grasz jak Rasiak" :) Taaaa... Za to, to Zidane by wybił rodzinę materaca do 64567853423565 pokolenia wstecz ;))) Pozdrawiam, Maciej Loret Odpowiedz Link
alces1 Re: Mundial 10.07.06, 16:14 > Taaaa... > Za to, to Zidane by wybił rodzinę materaca do 64567853423565 pokolenia > wstecz ;))) Wstecz, to oni już raczej padli... Odpowiedz Link
malgoska1 Re: Mundial 10.07.06, 16:37 Witam. > Wstecz, to oni już raczej padli... A następców mało ;)) Ale poprzedników można wykopać... ;) Pozdrawiam,m Maciej Loret Odpowiedz Link