05.07.06, 11:18
Moze was to zdziwi ale wczoraj kibicowalem Italii w meczu z Niemcami :)
Ogladacie mundial? Komu kibicujecie?
Obserwuj wątek
    • telbi Re: Mundial 05.07.06, 11:23
      Witam

No wiesz jak zwykle zwyciestwo wlochow bylo pewne. hihihi ;)

Pozdrawiam
      PS niemcy bardzo dobrze zagrali troche mi ich szkoda bylo.
    • nicolaromeo Re: Mundial 05.07.06, 11:35
      Te płaczące niemieckie "Madchen", coś pięknęgo mógłbym na to patrzeć godzinami.
      Szkoda tylko, że premierem jest Prodi, Berlusconi to by chyba wyściskał z
      radości Merkel :)
      • alces1 Re: Mundial 05.07.06, 11:48
        Heh - temat prawie, że już spóźniony, bo raptem do końca Mundialu pozostały 3
        mecze, ale za to jakiej rangi!.
        Kibocowałem Włochom, bo nie lubię Niemców (zwłaszcza Odonkora), moim zdaniem
        czarnym koniem była Ghana (szkoda, że już nie grają), a jeśli chodzi o
        dzisiejszy mecz, to trzymam kciuki za Portugalię, chciałbym nawet by zostali
        Mistrzami Świata, jednak przy obecnej dyspozycji Włochów nie będzie to bułka z
        masłem.
        Pozdrawiam!
        • streetfighter69 Re: Mundial 05.07.06, 12:28
          Wlochy, Francja i Portugalia to bardzo silne druzyny, rozstrzygniecia trudno
          przewidziec. Jestem dzis za Portugalia ale rozsadek wskazuje na Francuzow.
          Zidane z Brazylia zagral jak przystalo na najlepszego pilkarza Europy ostatnich
          10-ciu lat, do tego chyba najlepsza defensywa na swiecie. Ten zespol jest stary
          ale jeszcze umie pokazac jak sie powinno grac w pilke. Mimo wszystko stawiam w
          finale na rewanz za ME 2000, czyli Wlochy - Francja, a szanse w finale oceniam
          na 50/50.
    • alcol Re: Mundial 05.07.06, 13:02
      Dla mnie to niestety nie było aż tak oczywiste bo nie lubię ani Niemców ani
      Włochów - ale ogladało się ku mojemu zaskoczeniu bardzo miło. Co do Italii to
      lubię tylko ichniejsze kulinaria no i oczywiście... Alfę
      • rafal.gtv Re: Mundial 10.07.06, 00:24
        No i proszę...
        ironia losu :) ???
        • uki145 Re: Mundial 10.07.06, 00:34
          Witam! no to sie Zizu popisał :-) nerwowi ci piłkarze konczacy kariere (vide
          Figo) pojedynki główkowe wole ogladac ,ale w innej postaci :-). dlatego
          stwierdzam ,ze zwyciestwo nalezało sie Italii ,chociaz Francuzi wcale nie robia
          złych samochodów ;-) .Pozdrawiam Łukasz
          • alces1 Re: Mundial 10.07.06, 09:03
            Heh - śmiało można by rzec, że ten który w 98 roku poprowadził Francję na
            szczyt, teraz przyczynił się do jej upadku... I to cały Zizou!
            P.S. - nie spodziewałem się takiego zachowania z jego strony, to tylko
            utwierdziło mnie w przekonaniu, że puchar należy się komu innemu...
            • parkermarcin Re: Mundial 10.07.06, 10:11
              FORZA ITALIA!!! wspaniała technika, zgranie, przygotowanie szybkościowe jak i
              wytrzymałościowe i przede wszystkim kolektyw- dawno nie widzieliśmy takiej
              Italii.
              Jesli chodzi o Francje to powiem jedno, po odejsciu Zidan`a to juz nie ta sama
              druzyna, skonczyla sie era wielkiej Francji, zreszta można było to dostrzec w
              końcówce, kiedy Zizu dostał czerwoną kartkę, to tak jakby z nim zeszło
              powietrze...
              • malgoska1 Re: Mundial 10.07.06, 10:21
                Witam.

> FORZA ITALIA!!! wspaniała technika, zgranie, przygotowanie szybkościowe jak i
                > wytrzymałościowe i przede wszystkim kolektyw- dawno nie widzieliśmy takiej
                > Italii.

No tak. Wspaniale się bronili. Szkoda, że nie wiedzą, co to znaczy atak. :(
                Że o murowaniu bramki w "11" przeciwko "10" Francuzom albo grze na czas nie
                wspomnę...
                No i ten karny, którego sędzia nie gwizdnął...
                Koniec końców uważam, że tytuł należał się jednak bardziej Francuzom niż
                Włochom.

Pozdrawiam,
                Maciej Loret
              • alcol Re: Mundial 10.07.06, 10:30
                Pomimo tego, że jestem wyznawcą "jedynej słusznej marki" i pomykam AR to nie kocham wszystkiego co włoskie i niestety dla mnie wczorajszy mecz był porażką ze strony Włochów - wiem, że taka jest piłka a karne to loteria ale z całym szacunkiem dla drużyny z Italii to Francuzi zasłużyli wczoraj na złoto. Zizu faktycznie nie trzymał wczoraj afektu i dał się sprowokować jak dziecko ale należy pamietać, że Włośi to mistrzowie symulowania, prowokacji i nieczystych tricków - jednym sie to podoba i mówia że to spryt i "mądrosć piłkarska" innym nie - i ja należę do tych drugich.
                • and5 Re: Mundial 10.07.06, 11:30
                  Gdyby na złoto zasługiwali ci co ładnie grają to mistrzem świata powinna zostac
                  Argentyna. Ale ci co pięknie grali, mecze na mundialu oglądali już tylko w TV.
                  Włosi faktycznie zagrali słabsze spotkanie. To wszystko było wynikiem meczu
                  półfinałowego z Niemcami. Tam przez 120 minut mecz był toczony na bardzo szybkim
                  poziomie, więc nie dziwcie się, że Włosi zagrali wczoraj drugą połowę i dogrywkę
                  na przetrwanie do karnych. W sumie w przekroju całego turnieju to Włosi
                  zdecydowanie bardziej zasłużyli na złoto. I całe szczęście,ze tak się stało.
                  Czekałem na to 12 lat. To było swoiste zadoścuczynienie za MŚ 1998 i Euro 2000.

ITALIA CAMPIONE DEL MONDO
                • alces1 Re: Mundial 10.07.06, 12:34
                  Podobno, że Marco Materazzi zprowokował Zidane mówiąc mu, iż to przez niego
                  Marcinkiewicz musi odejść!
                  • da_vinci.go2.pl Re: Mundial 10.07.06, 12:53
                    No już prędzej Balcerowicz.
                    • alces1 Re: Mundial 10.07.06, 12:59
                      Balcerowicz, to raczej bliżej poprzedniego Mundialu - chyba nie jesteś na bierząco;)
                      • da_vinci.go2.pl Re: Mundial 10.07.06, 13:29
                        Nie po prostu "Balcerowicz musi odejść" jest dobre zawsze i wszędzie.
          • 146tsj Re: Mundial 10.07.06, 13:07
            Już się wyjaśniło co powiedział
            Materazzi do Zidana - "Grasz jak Rasiak" :)
            • malgoska1 Re: Mundial 10.07.06, 14:09
              Witam.

> Już się wyjaśniło co powiedział
              > Materazzi do Zidana - "Grasz jak Rasiak" :)

Taaaa...
              Za to, to Zidane by wybił rodzinę materaca do 64567853423565 pokolenia
              wstecz ;)))

Pozdrawiam,
              Maciej Loret
              • alces1 Re: Mundial 10.07.06, 16:14
                > Taaaa...
                > Za to, to Zidane by wybił rodzinę materaca do 64567853423565 pokolenia
                > wstecz ;)))

Wstecz, to oni już raczej padli...
                • malgoska1 Re: Mundial 10.07.06, 16:37
                  Witam.

> Wstecz, to oni już raczej padli...

A następców mało ;))
                  Ale poprzedników można wykopać... ;)

Pozdrawiam,m
                  Maciej Loret

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka