Dodaj do ulubionych

Kontrolka wtrysku

14.03.07, 09:41
Witam.Mam małe pytanko.Od wczoraj zaczela mi sie swiecic kontrolka od
wtrysku.Nie swieci sie ona ciagle ale zapala i potem gasnie.I tak od czasu do
czasu.Co moze byc tego powodem?Czy moze to byc jakis poluzowany
kabelek.Ostatnio byl u mechanika z powodu falowania i idlaczal kazda czesc po
kolei zeby dojsc do przyczyny falowania.Czy mogl cos nie docisnac do konca i
nie styka czy to cos powazniejszego?
Pozdrawiam.Aga
Obserwuj wątek
    • radekradek79 Re: Kontrolka wtrysku 15.03.07, 21:06
      to nie był mechanik to jakiś laik który próbuje coś naprawić metodą a jak to
      odłącze to ciekawe czy będzie działać masz trochę błedów w kompie najprostszą
      metodą jest i pierwsze co możesz zrobić to reset kompa bo po tym odłączaniu
      napewno mu się trochę porąbało odłącz akumulator na 5 minut kleme minusową
      oczywiście w pierwszej kolejności potem podłącz spowrotem odpal samochód i
      odczekaj aż włączy się wentylator chłodnicy wtedy autko powróci do jadnego z
      siedmiu programów i po wyłączeniu się wentylatora wyłącz auto i odpal ponownie
      powinno zadziałać jak nie to następnym krokiem będzie egzaminer
      • saperalfa156 Re: Kontrolka wtrysku 15.03.07, 21:16
        Autko nie faluje bo jak sie okazalo wystarczylo wgrac od nowa
        oprogramowanie.Mechanik jako jedyny poznal sie na problemie i nie zakladal z
        gory ze to ta czy inna czesc jest do wymiany.A co do kontrolki wtrysku to
        myslisz ze to cos da ,to odlaczenie i ponowne podlaczenie akumulatora?
        Pozdrawiam.Aga
        • radekradek79 Re: Kontrolka wtrysku 15.03.07, 21:37
          można spróbować nie koniecznie jak już napisałem przyniesie to efekt ale może
          akurat pomoże zaszkodzić napewno nie zaszkodzi to jest poprostu resetowanie
          kompa pozbywanie się błędów z jego pamięci a ta kontrolka właśnie sygnalizuje
          jakiś błąd albo usterke a jak było wymieniane oprogramowanie to najlepiej
          jechać do tego co wymieniał i pokazać mu to niech on oceni co spieprzył
          • radekradek79 Re: Kontrolka wtrysku 15.03.07, 21:40
            przy każdej wymianie lub odłączaniu jakiej kolwiek części elektrycznej silnika
            takie postępowanie czyli resetowanie odłączenie aku itd jest niezbędne
      • saperalfa156 Re: Kontrolka wtrysku 17.03.07, 19:33
        Witaj Radku.Zresetowalam go tak,jak mi poleciles.Nietety nic to nie
        dalo.Kontrolka wtrysku swieci sie nadal(od czasu do czasu).Na wtorek jestem
        umowiona z mechanikiem.Zastanawiam sie czy to moze byc sonda lambda?Zauwazylam
        tez,ze ostatnio jakby troche wiecej zaczal palic.
        Pozdrawiam.Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka