siudem7 01.09.07, 13:39 Co moze byc przyczyna ze zapala mi sie czerwona kontrolka ukladu wtrusku??? mial ktos podoba sytuacje...?? juz ten samochod zaczyna mnie wkurw....mam go raptem miesiac czasu....!!! dzieki z gory za rade pozdro!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alces1 Re: Uklad wtrysku 01.09.07, 16:44 diesel/benzyna? Cos wiecej na temat tej kontrolki, objawy itp... Odpowiedz Link
andypip Re: Uklad wtrysku 01.09.07, 17:30 Zaklej kontrolkę taśmą i spoko. Możesz w ostateczności podjechać do mechanika z examinerem. Odpowiedz Link
siudem7 Re: Uklad wtrysku 01.09.07, 18:32 Jedyne co jest to ze wentylator sie wlacza przy zimnym silniku i razem sie pali ta kontrolka od wtrysku. Jedzilem niedawno... to po nagrzaniu sie silnika kontrolka zgasla... nie ma zadnych falowan obrotow...Czemu ciekawe przy zimnym silniku tak sie dzieje z ta kontrolka i czemu sie wentylator wlacza... ???? Odpowiedz Link
adasko44 Re: Uklad wtrysku 02.09.07, 21:02 w mojej alfie 2,0 też sie zapalała kontrolka z wtrysku ale dopiero po 3 tyś obrotów,i sie okazało że walnienty jest czujnik spalania stukowego.W serwisie czujnik 350zł,a w sklepie dałem 170zł org.z BOSHA, jak wymieniłem to problem zniknął. Odpowiedz Link
aquarius01 Re: Uklad wtrysku 01.09.07, 19:16 Jest klimatyzacja ? Co udało się ustalić u mechanika po odczycie błędów komputera ? Sprawdziłeś czujnik temperatury cieczy chłodzącej, wkręcony w termostat ? Sprawdzić należało by wiele rzeczy a przede wszystkim przed kupnem auta dobrze go sprawdzić a nie pisać bzdury typu "już jestem wkur..." - to chyba trochę za późno... Odpowiedz Link
levis533 Re: Uklad wtrysku 02.09.07, 13:16 U mnie przez jakis czas kontrolka swiecila stale.Czasem gasla i auto jezdzilo jak marzenie;ale gdy wpadlem w dziure zapalala sie znowu.Ostatnio zrobilem trase 2000km i kontrolka dala spokoj.Bylem u magika specjalizujacego sie w alfie i powiedzial ze to przeplywomierz.Na razie mam spokoj;ciekawe jak dlugo? Jarek AR156 2.0 selespeed pozdrawiam Odpowiedz Link
spark1.8 Re: Uklad wtrysku 03.09.07, 08:19 siudem7 napisał: > Jedyne co jest to ze wentylator sie wlacza przy zimnym silniku i > razem sie pali ta kontrolka od wtrysku identyczne objawy powoduje odpięcie czujnika temperatury w termostacie. Odpowiedz Link