Dodaj do ulubionych

aaaaaaale odlot!!!!!

21.09.09, 13:48
Właśnie wróciłem z jazdy próbnej:)) kurde ludziska to jest masakra co można
zrobić tym Subaru (jeszcze mi się ręce trzęsą) a ono ma "tylko" 420KM. Po
ustawieniach samochód prowadzi się idealnie, jest dosłownie przyklejony do
drogi ale to co robi silnik to mnie przerosło, nie zdawałem sobie sprawy z
potęgi mocy. Mam kręcony film i postaram się wrzucić go na youtuba w wolnej
chwili, niestety na filmie nie brakuje typowo męskich słów zachwytu:)) Muszę
trochę ochłonąć;D
Obserwuj wątek
    • strongwaz Re: aaaaaaale odlot!!!!! 21.09.09, 13:56
      Kurwa Mać, to znaczy że zabrakło staropolskiego OOOO KUUURWAAA! ??
      Też muszę kiedyś się przefurczyć sie taką/podobną furką.
      Od 100 do 200km/h w 10 sekund? mylę się?
      • lexus400 Re: aaaaaaale odlot!!!!! 21.09.09, 14:00
        > Od 100 do 200km/h w 10 sekund? mylę się?

chyba mniej ale prawdę mówiąc nie zauważyłem bo jak prowadziłem to byłem
        skoncentrowany na maxa a jak robiłem za operatora kamery to byłem prawie posrany:))
      • lexus400 No to macie film:)) 21.09.09, 15:35
        www.youtube.com/watch?v=T9j1XiyNsNQ
        • dr.verte Re: No to macie film:)) 21.09.09, 15:47

A tu bardzo podony filmik do tego lexusowego i widać że kolesie
          nadają na tych samych falach:

odsiebie.com/pokaz/3571924---ceb1.html

;-)))
          • franek-b Karol jest hardkorem to pewne 21.09.09, 21:19
            ooo widzę, że "Karol jesteś moim bogiem" to kultowy film :-) swoje lata ma, a dalej cieszy
        • lexus400 Re: No to macie film:)) 21.09.09, 16:26
          dr.verte napisał:

>
          > A tu bardzo podony filmik do tego lexusowego i widać że kolesie
          > nadają na tych samych falach:
          >
          >
          > odsiebie.com/pokaz/3571924---ceb1.html
          >
          > ;-)))

.....z tą tylko różnicą, że koleś z Twojego filmu jedzie jak pojebany przez
          miasto seryjnym autem:)) a ten samochód, którym ja jadę został odchudzony ze
          wszystkiego dosłownie i na moim filmie jedynym wykroczeniem jest jak widać
          kilkusekundowe przekroczenie prędkości.
    • crannmer Re: aaaaaaale odlot!!!!! 21.09.09, 14:06
      lexus400 napisał:
      >, niestety na filmie nie brakuje typowo męskich słów zachwytu:))

Jak w tej historii:

Wraca dresiarz z Paryża i opowiada swojej żonie, co tam widział. - Wiesz Zocha,
      idę kurwa, patrzę kurwa, a tu wielki plac kurwa! Patrzę na lewo kurwa... ochujeć
      można kurwa! Patrzę przed siebie kurwa... O żesz kurwa mać! Patrzę na prawo
      kurwa... O ja cię pierdole... Zocha zaczyna płakać. Dresiarz pyta: - Zocha, co
      Ci sie, kurwa, stało? - Boże, jak tam musi być pięknie...!

:-)
      • bassooner Re: aaaaaaale odlot!!!!! 21.09.09, 14:49
        ROTFL!!!
    • dr.verte Re: aaaaaaale odlot!!!!! 21.09.09, 15:03

gość w jakichś rajdach występuje czy ma to prywatnie dla fanu?
      • lexus400 Re: aaaaaaale odlot!!!!! 21.09.09, 15:27
        dr.verte napisał:

>
        > gość w jakichś rajdach występuje czy ma to prywatnie dla fanu?

To jest prywatna zabawka do jeżdżenia po torze, trochę droga zabawka bo zużycie
        paliwa liczy się w ilości pokonania okrążeń toru - średnio wystarcza na około 7
        okrążeń czyli 120l/40km oraz po 2 kpl. tarcz i klocków hamulcowych.
        • strongwaz Re: aaaaaaale odlot!!!!! 21.09.09, 16:08
          HEHE, znam tą uliczkę pod górkę, ale nie znam aż takich wrażeń...
          Dlaczego nie pojechaliście na autostradę? Pewnie dlatego że trzeba
          by zabrać ze sobą lewar i kpl. tarcz i klocków :))
          • lexus400 Re: aaaaaaale odlot!!!!! 21.09.09, 16:18
            Nie pojechaliśmy na "autostradę" z 2-ch powodów - trzeba by zatankować sporo
            paliwa a po drugie na pseudo-autostradzie znowu jakieś remonty w stronę Katowic
            i jest zbyt mały odcinek do rozpędzenia się a to auto ciągnie do 300/h bez
            problemu a w sumie najważniejszym powodem jest jeszcze zdrowy rozsądek, który
            podpowiadał, że nie znam na tyle możliwości tego samochodu a osiągnięcie w ciągu
            7sek. prędkości 180/h budzi respekt.
            • franek-b Re: aaaaaaale odlot!!!!! 21.09.09, 17:07
              eee 300 nie wyciągnie, z prostego powodu, że biegów nie wystarcza :-) poważnie :-) seria ma 238 max i to właśnie nie z powodu braku mocy

btw jakoś znajomo część tej trasy :-)
              • lexus400 Re: aaaaaaale odlot!!!!! 21.09.09, 18:02
                franek-b napisał:

> eee 300 nie wyciągnie, z prostego powodu, że biegów nie wystarcza :-) poważnie
                > :-) seria ma 238 max i to właśnie nie z powodu braku mocy
                >
                > btw jakoś znajomo część tej trasy :-)

Wiesz franek ja nie znam historii tego samochodu i nie wiem jakie modyfikacje
                zostały tam wprowadzone, wiem jedynie tyle co przekazał mi mechanik
                przygotowujący ten egzemplarz. Podobno 500szt. takich zostało wyprodukowanych.
                • crannmer Sprzeczne zeznania 21.09.09, 19:46
                  lexus400 napisał:

> wiem jedynie tyle co przekazał mi mechanik
                  > przygotowujący ten egzemplarz.

Mechanik raczy koloryzowac. Albo auto jest uzywane i optymalizowane torowo.
                  Wtedy stroi sie przekladnie glowna tak, aby przy maksymalnej dla danego toru i
                  warunkow predkosci maksymalnej obroty wychodzily krotko ponizej czerwonej lini
                  (jak sie ma czas i srodki, to stroi sie nie tylko przekladnie glowna, ale i
                  poszczegolne biegi pod charakterystyke danego toru - na kazdy tor inny zestaw
                  przelozen).

Poniewaz na zdecydowanej wiekszosci torow wyscigowych taki samochod 300 km/h nie
                  osiagnie, wiec i zakladanie przelozenia na 300 km/h nie ma sensu. Takie
                  przelozenie mialoby z kolei sens na urlop w Niemczech, ale nie na jazde torowa.
                  Przy przelozeniu do 300 km/h na torze jeden albo dwa najwyzsze biegi nie bylyby
                  wogole uzywane, a osiagalne przspieszenie mocno nieoptymalne. Co oczywiscie
                  ogranicza nieco sens takiego strojenia w uzyciu torowym.

Ergo albo autostradowe 300 km/h i (wzglednie) slabe osiagi na torze, albo auto
                  wymiatajace na torze, ale z Vmax rzedu dosc niskiego dwiesciekilkadziesiat.
                  • dr.verte Re: Sprzeczne zeznania 21.09.09, 19:54
                    fachowiec z MacLarena wspomógł nas cennymi wskazówkami
                    • crannmer Bujaj sie, fagasie n/t 21.09.09, 20:18

• dr.verte Turlaj dropsy wywłoko n/t 21.09.09, 20:30

• tomek854 Re: Turlaj dropsy wywłoko n/t 21.09.09, 20:42
                          Mogę ja też?

Idź do lasu liście pompować, bakłażanie!

:D
                          • crannmer Re: Turlaj dropsy wywłoko n/t 21.09.09, 20:57
                            Sie zastanawiam. Tak obcesowo potraktowalem goscia, a on moze mi na prawde
                            chcial zrobic komplement i wyrazic uznanie?

8->>
                            • lexus400 Re: Turlaj dropsy wywłoko n/t 21.09.09, 21:01
                              crannmer napisał:

> Sie zastanawiam. Tak obcesowo potraktowalem goscia, a on moze mi na prawde
                              > chcial zrobic komplement i wyrazic uznanie?

No właśnie szkoda, że na to wcześniej nie wpadłeś:) bo to niepotrzebne było.
                              • dr.verte Re: Turlaj dropsy wywłoko n/t 21.09.09, 21:02

właśnie , głowom myśleć a nie dupom
                                • typson Re: Turlaj dropsy wywłoko n/t 21.09.09, 22:06
                                  co Wy do k. nędzy robicie? Nie każcie mi moderować :)
                                  • franek-b Re: Turlaj dropsy wywłoko n/t 21.09.09, 22:18
                                    banem ich banem ich :-PPPP ;-)
                                  • margotje No wlasnie, czy aby nie za daleko 22.09.09, 10:30
                                    sie panowie posuneli?
                                    Bywalo tutaj ostro ale takiego chamstwa sobie nie przypominam......
                                    Zal kiszki sciska, bo Automobil uwazalam za swego rodzaju forum elitarne. tja..
                                    przynajmniej dotad az zaczeli tu bywac pewni madrzy, gneiwni i wszystkowiedzacy...
                                    • crannmer Re: No wlasnie, czy aby nie za daleko 22.09.09, 10:54
                                      Te, arbiter, nie wpychaj sie niepytana miedzy wodke, a zagryche, to nie bedziesz
                                      miala pozniej powodow do kwekania i strojenia fochow.

Chyba, ze masz zamiar udzielic sie merytorycznie. Ale wtedy prosze konkrety:
                                      nazwiska, imiona, ksywy. A nie takie lawirowanie, podszczypywanie i udawanie
                                      aniolka.
                                      • margotje Re: No wlasnie, czy aby nie za daleko 22.09.09, 11:42
                                        crannmer napisał:

> Te, arbiter, nie wpychaj sie niepytana miedzy wodke, a zagryche,
                                        to nie bedzies
                                        > z

Tylko dlatego, ze mam bardzo dobry nastroj i do wszystkich (nawet do
                                        Ciebie) nastawiona jestem przyjaznie, nie odpowiem Ci tak jak na to
                                        zaslugujesz.
                                        Powiem Ci jedynie, ze - pomimo wczesniejszych
                                        drobnych "przepychanek" - mialam Cie za faceta na poziomie. Fakt, ze
                                        znizasz sie do poziomu reprezentowanego przez obecnego tutaj goscia
                                        podejrzanej proweniencji, zmienia nieco moj poglad. Szkoda.....
                                        Milego dnia Ci zycze :-)
                                        • tomek854 Re: No wlasnie, czy aby nie za daleko 23.09.09, 03:26
                                          To prawda. Cranmer mógłby sobie odpuścić, to nie poziom drverte mimo wszystko.

Choć z drugiej strony mi się spodobało - fajnie jest takie powiedzonka wymyślać

"Zsuwaj się po zboczu na worku pełnym moczu, ciotka". Toż to prawie poezja! ;-)
                                          • kaqkaba ZJEBMASTER v. 1.0 23.09.09, 11:25
                                            Aż mi się czasy podstawówki przypomniały (wróć liceum, w podstawówce nie było
                                            komputerów) i królujący na każdym komputerze program Zjebmaster (obok
                                            Żużla-cośmy we czterech na jednym kompie grali).
                                            Programik był genialny wpisywało się imię osoby do zbluzgania a on generował
                                            fajne bluzgi z "ty zwisie pędzącego jaszczura" na czele.
                                            Ma ktoś go jeszcze?
                                            • tomek854 Re: ZJEBMASTER v. 1.0 25.09.09, 13:38
                                              Ja mam zjebota na jednym z ircowych kanałów (a drugi się odgryza). Dodaje to
                                              nieco życia:
                                              13:37 <@orys> x_x: zjeb {o}
                                              13:37 < x_x> {o}, jesteś tak gruby, że gdy stajesz na mówiącą wagę ona mówi "O
                                              KURWA" ty stolcolubny, tłusty eunuchu z małymi jajami
                                              13:37 < {o}> x_x, spierdalaj
                                              13:37 < x_x> {o}, jesteś tak brzydki, że jak byłeś niemowlakiem to na prośbę
                                              rodziców musieli przyciemnić szyby twojego inkubatora a twarz
                                              masz jak pół kutasa w musztardzie
                                              13:37 < {o}> x_x, a spierdalaj!
                                              13:37 < x_x> {o}, jesteś tłustym fiutem z niemytym napletem co ma twarz jak
                                              pieprzony w otwór analny, bezzębny nosiciel kleszczy
                                              13:37 < {o}> x_x, mam cię w dupie

:-)
                                        • franek-b Re: No wlasnie, czy aby nie za daleko 23.09.09, 10:04

> znizasz sie do poziomu reprezentowanego przez obecnego tutaj goscia
                                          > podejrzanej proweniencji, zmienia nieco moj poglad. Szkoda.....

Czasem facet musi pokazać, że nie daje sobie dmuchać w kaszę (jak mawiano przed wojną...), więc ja nie robiłbym z tego problemu, a poza tym pokazuje, że każdy jest tylko człowiekiem :-)
                    • tiges_wiz Re: Sprzeczne zeznania 21.09.09, 20:33
                      widzisz, tylko ze on ma racje, bo tak sie wlasnie stroi auta. Do RL ma dojsc na
                      koncu najdluzszej prostej jak to ma byc na tor.

wszystko po to aby miec jak najwieksza sile na kolach, a to wymaga obrotow mocy
                      maksymalnej. wiec im krotsze biegi, tym charaktertyka sily na kolach odpowiada
                      tej z idealna skrzynia cvt. Takie auto WRC rzadko kiedy dochodzi do 200 km/h, a
                      do 100 km/h potrafi 3x bieg zmienic.
                      • lexus400 Re: Sprzeczne zeznania 21.09.09, 20:44
                        tiges_wiz napisał:

> widzisz, tylko ze on ma racje, bo tak sie wlasnie stroi auta. Do RL ma dojsc na
                        > koncu najdluzszej prostej jak to ma byc na tor.
                        >
                        > wszystko po to aby miec jak najwieksza sile na kolach, a to wymaga obrotow mocy
                        > maksymalnej. wiec im krotsze biegi, tym charaktertyka sily na kolach odpowiada
                        > tej z idealna skrzynia cvt. Takie auto WRC rzadko kiedy dochodzi do 200 km/h, a
                        > do 100 km/h potrafi 3x bieg zmienic.

Całkiem możliwe jest, że gość miał na myśli ile można tym pojechać i
                        niekoniecznie w obecnej konfiguracji. Biegi są bardzo krótkie tak mi się wydaje
                        choć z drugiej strony osiągane prędkości są błyskawiczne i być może to tylko
                        wrażenie. Ja osiągnąłem v-max 110mil/h (licznik angielski) i to był chyba 4-ty
                        bieg włożony w zasadzie na "zapas":))
                  • lexus400 Re: Sprzeczne zeznania 21.09.09, 20:33
                    Wiesz crannmer przede wszystkim żałuję, że nie sprawdziłem organoleptycznie
                    v-max ale przyznaję szczerze, że wycykałem trochę. Może i trochę przekolorował
                    ale jedno jest pewne - zapierdala to strasznie i nie chodziło mi w zasadzie o
                    sprawdzanie v-max ale o osiągnięte przyspieszenie. Jak wyjechałem sam to
                    pokusiłem się o wyprzedzenie jakiegoś gościa wyskakując zza niego i nagle
                    wciskając pedał, facet chyba przeżył szok bo jechał z otwartą szybą:)) Na jazdę
                    normalnymi ulicami to się nie nadaje bo jest po pierwsze kurewsko sztywne co
                    widać jak się trzęsie kamera a po drugie silnik fajnie jedzie jak jest na
                    obrotach a to z kolei wiąże się z dużą prędkością.
                    • tiges_wiz Re: Sprzeczne zeznania 21.09.09, 20:37
                      rozpedz sie do 60 km/h, zapisz ile to obrotow na ostatnim biegu ;)
                      teraz sprawdz ile ma przy odcieciu i juz masz predkosc max ;)

jakby byl zestrojony normalnie, to max bylby przy obr mocy maksymalnej
                      ostatniego biegu, ale ten pewnie ma krotsze przelozenia, to moze dojsc ciut dalej
                    • tomek854 Re: Sprzeczne zeznania 21.09.09, 20:43
                      Bo kamerę, lexusie, to się kładzie na desce rozdzielczej i ręką do niej
                      przyciska a nie próbuje utrzymać w ręku ;-)
                      • lexus400 Re: Sprzeczne zeznania 21.09.09, 20:54
                        tomek854 napisał:

> Bo kamerę, lexusie, to się kładzie na desce rozdzielczej i ręką do niej
                        > przyciska a nie próbuje utrzymać w ręku ;-)

Tomku jak się ma tyle mocy pod nogą to człowiek małpiego rozumu dostaje i nie
                        myśli racjonalnie. Teraz się nie dziwię, że ludzie Ferrari i SLR-y
                        rozpierdzielają. Jedno Wam panowie powiem - trzeba mieć jaja żeby prowadzić
                        takie maszyny i wykorzystywać ich moc do maksimum.
                        • tomek854 Re: Sprzeczne zeznania 21.09.09, 20:55
                          Wiem, ale jako nałogowy kręciciel filmów z Hebrydów też nie od razu na to
                          wpadłem. Oczywiste rozwiązania czasem są nadzwyczaj głęboko ukryte w zawiłych
                          ścieżkach ludzkiego myślenia :-)
                        • tiges_wiz Re: Sprzeczne zeznania 21.09.09, 21:36
                          a co do predkosci maksymalnej, jak przy 75 km/h na piatym biegu nie bedzie 1500
                          obr. to zapomnij o 300 km/h ;)
                          • lexus400 Re: Sprzeczne zeznania 21.09.09, 21:42
                            tiges_wiz napisał:

> a co do predkosci maksymalnej, jak przy 75 km/h na piatym biegu nie bedzie 1500
                            > obr. to zapomnij o 300 km/h ;)

Niestety musiałem oddać auto tymczasem ale będzie jeszcze okazja potestować przy
                            zmianie ustawień zawieszenia, ponieważ teraz wprowadziłem mu ustawienia na v-max
                            w zakrętach ale już wiem, że będę mu zmieniał charakterystykę i nie wiem
                            dlaczego bardzo chętnie to gościowi zrobię i jeszcze rabatu udzielę:))
                • franek-b Re: aaaaaaale odlot!!!!! 21.09.09, 21:10
                  Poznaję po kierownicy, że to początek II generacji, pewnie silnik 2.5 (ponieważ wspomniałeś coś o milach), bo na stany sti miały 2.5 w odróżnieniu od europejskiej wersji 2.0. Piszę o tym ponieważ trochę poczytuję forum subaru :-) i generalnie z tego co tam wyczytuję, to mało kto modyfikuje skrzynię, ponieważ prościej(taniej) w tych autach dodawać mocy - remap, zmiana turbiny, wydech, kute tłoki itp. Sukces tego auta to właśnie względna prostota dodawania KMów :-) bez ingerencji w przeniesienie napędu. Niski v-max to chyba jedyna bolączka tych aut... poza purytańskim wnętrzem prosto z lat 80-tych.

Wszystkie uwagi dotyczące strojenia na wyścigi typu WRC są jak najbardziej prawidłowe:-)
                  • lexus400 Re: aaaaaaale odlot!!!!! 21.09.09, 21:35
                    To było Subaru z 98' z silnikiem 2,0
                    • franek-b Re: aaaaaaale odlot!!!!! 21.09.09, 21:48
                      no to gt znaczy się, jeszcze sti nie produkowali
                    • wujaszek_joe Re: aaaaaaale odlot!!!!! 21.09.09, 22:09
                      łe, to stary grat:)
                      Ciekawe jak trwałość takiego silnika. Czy go aby nie rozerwie nadmiar wrażeń?
                      • typson Re: aaaaaaale odlot!!!!! 21.09.09, 22:13
                        mysle, ze w tym momencie potrzebni nam sa eksperci od naklejek "D" na klapie
                        oraz wypierdzianych przez "volksdojczów" foteli :D
                        • xeikon Re: aaaaaaale odlot!!!!! 22.09.09, 21:48
                          typson napisał:

> mysle, ze w tym momencie potrzebni nam sa eksperci od naklejek "D" na klapie
                          > oraz wypierdzianych przez "volksdojczów" foteli :D
                          >

Już jeden "wszystkowiedzący" dał pokaz dobrego wychowania, więc pozwól Typson że
                          nie skorzystam z Twojej zaczepnej propozycji.
                          :)

Poza tym jazda Subarakiem nie jest mi dziwna.
                      • dr.verte Re: aaaaaaale odlot!!!!! 21.09.09, 22:21
                        wujaszek_joe napisał:

> łe, to stary grat:)

też jestem zawiedziony , disco-polo wychodzi...a myślałem że
                        jaki profesjonalista nówkę dopieszcza :(
                        • computerland1 Re: aaaaaaale odlot!!!!! 24.09.09, 19:48
                          a mnie to sie nie otwiera. otwiera sie glowna strona youtube. ale filmu niet:(
                          • tomek854 Re: aaaaaaale odlot!!!!! 24.09.09, 20:32
                            usunięty przez użytkownika...

Lexusie: wystarczyło soundtrack zastąpić jakąś darmową muzyczką... ;-)
                            • dr.verte Re: aaaaaaale odlot!!!!! 24.09.09, 20:40
                              Zostaje obejrzeć "Karol jesteś moim bogiem".

If You wan't Yakuza respect you better start killing Zaibatsu.
                            • lexus400 Re: aaaaaaale odlot!!!!! 25.09.09, 13:32
                              tomek854 napisał:

> usunięty przez użytkownika...
                              >
                              > Lexusie: wystarczyło soundtrack zastąpić jakąś darmową muzyczką... ;-)

Z innych powodów usunąłem.
                              • tomek854 Re: aaaaaaale odlot!!!!! 25.09.09, 13:39
                                Domyśliłem się, a to był żarcik :-)
                                • lexus400 Re: aaaaaaale odlot!!!!! 25.09.09, 14:34
                                  www.youtube.com/watch?v=J2wSEH9m9WI
                                  zmieniłem tytuł i kategorię, można oglądać ale nie koniecznie słuchać:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka