margotje 19.01.10, 15:12 Kto mi powie co to jest po polsku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwaroslaw Re: common rail system URGENCJA potrzebna :) 19.01.10, 15:15 Tak sie nazywa system który pod cisnieniem podaje paliwo do cylindra Odpowiedz Link
margotje Re: common rail system URGENCJA potrzebna :) 19.01.10, 15:21 dziekuje, ale jeszcze mi potrzebne polskie (fachowe) nazewnictwo Odpowiedz Link
frax1 Re: common rail system URGENCJA potrzebna :) 19.01.10, 15:29 W piśmie fachowym, a także u specjalistów zajmujących się systemami wtryskowymi sformułowanie "common rail" jest powszechnie używane. Tłumaczenie "wspólna szyna" nie istnieje, a wtrysk bezpośredni jest za mało precyzyjne bo obejmuje również inne systemy wtrysku nie tylko common rail. Wydaje mi się że by nie zakłócać komunikacji z czytającym, ani nie silić się na w gruncie rzeczy nie istniejące polonizmy zostawienie "common rail" jako "common rail" będzie jak najbardziej ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link
margotje Re: common rail system URGENCJA potrzebna :) 19.01.10, 15:35 dziekuje, doskonala odpowiedz. tak tez myslalam :) Odpowiedz Link