Dodaj do ulubionych

Pandemia. Bilans

21.02.10, 11:30
link

Okazuje się, że na potrzeby pandemii może zmienić się jej definicja.
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Pandemia. Bilans 21.02.10, 11:38
      sven_b napisał:

> Okazuje się, że na potrzeby pandemii może zmienić się jej
      definicja.

Okazuje się, że na skutek "pandemii" powinniśmy wymienić rzecznika
      praw obywatelskich, a pani minister, lekarzowi z zawodu, jakiś medal
      i nagrodę ufundować.
      • wujaszek_joe Re: Pandemia. Bilans 21.02.10, 11:53
        nie chce mi się wierzyć żeby to było takie proste. Może warto wystraszyc się o
        raz za dużo niż raz za mało?
        • jerry.s Re: Pandemia. Bilans 21.02.10, 12:15
          tu nie chodzi o to czy warto raz za dużo czy raz za mało ... tu chodzi o zwykłą
          analizę ryzyka ...

jeśli w rok na AH1N1 umiera 14 tys osób a na 'zwykłą' grypę 700 tys osób, to po
          jaki czort mam się szczepić czymś co powstało na łapu-capu i czego do końca nie
          przetestowano ...
          większe prawdopodobieństwo jest że zginę na drodze prowadząc auto ...
          • wujaszek_joe Re: Pandemia. Bilans 21.02.10, 12:34
            wydaje mi się, że cały alarm związany z nowymi odmianami grypy nie polega na ich
            obecnym zagrożeniu, tylko nikt nie wie co może się z tego wykluć.
            Ja wolę takie alarmy na wyrost od jednej porządnej hiszpanki, o ile mamy na to w
            ogóle jakikolwiek wpływ.
            • franek-b Re: Pandemia. Bilans 22.02.10, 16:03
              > wydaje mi się, że cały alarm związany z nowymi odmianami grypy nie polega na ic
              > h
              > obecnym zagrożeniu, tylko nikt nie wie co może się z tego wykluć.

Czyli potwierdzasz, że szczepienie jest bzdurą:-) Bo szczepienie nie uchroni przed nowymi odmianami wirusa, tylko przed tymi co zostały już wykryte
        • emes-nju Re: Pandemia. Bilans 22.02.10, 15:04
          wujaszek_joe napisał:

> nie chce mi się wierzyć żeby to było takie proste. Może warto
          > wystraszyc się o raz za dużo niż raz za mało?

Tu nie o strachu mowa, a o poteznych pieniadzach, jakie na tego typu akcjach
          zarabiaja koncerny farmaceutyczne.

Oczywiscie nie bronie koncernom prawa do zarabiania pieniedzy, ale sa pewne
          granice przyzwoitosci. A te zostaly przekroczone! Pomysl sprzedawania
          niesprawdzonego specyfiku i obarczanie odpowiedzialnoscia za ewentualne skutki
          uboczne panstw, ktore go zakupily jest iscie szatanski. I nie jest przypadkiem
          to, ze specyfik nie pojawil sie w "jednoosobowych" dawkach, zeby mozna bylo go
          kupic w aptece. Bo w aptece NIKT nie odwazylby sie kupic srodka, na ktorego
          opakowaniu napisane by bylo, ze chyba dziala, ale nikt tego nie sprawdzil. A
          jakby ludzie jednak go pokupowali, bo na opakowaniu nie byloby dostatecznej
          informacji, to producent moglby liczyc sie z ryzykiem masowych procesow i
          gigantycznych odszkodowan. Zrobiono wiec swinskiej grybie odpowiedni PR i rzady,
          po przerazeniu opinii publicznej przez oglaszajaca pandemie WHO, ulegly naciskom
          przerazonej opinii publicznej i interes sie rozkrecil.
          • computerland1 Re: Pandemia. Bilans 22.02.10, 15:36
            dokladnie. swiete slowa. dlatego naszej Pani Minister Zdrowia powinni pomnik
            postawic. a pier... idiotom wyniki choroby pokazac. chociaz Oni i tak powiedza,
            ze czarne jest biale...
      • computerland1 Re: Pandemia. Bilans 22.02.10, 11:53
        qqbek, jakie masz auto?:)
        • qqbek Re: Pandemia. Bilans 22.02.10, 13:04
          computerland1 napisał:

> qqbek, jakie masz auto?:)

BMW E36
          • computerland1 Re: Pandemia. Bilans 22.02.10, 13:22
            qqbek napisał:

> > qqbek, jakie masz auto?:)
            >
            > BMW E36

priv:)
    • bimota Re: Pandemia. Bilans 21.02.10, 19:20
      To, ze zwykli ludzie daja sie poniesc panice mozna zrozumiec, ale ze lekarze,
      narazajac przy tym ich zdrowie i zycie... Wychodzi na to, ze lekarz wie tyle
      samo o chorobach co zwykly obywatel...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka