edek40 08.04.10, 11:07 Moja polowica ma sluzbowo zameldowac sie we Wroclawiu w sobote o 11.00. Jaka proponujesz trase i na ile mam oszacowac czas przejazdu. Z gory dzieki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emes-nju Cwaniaczek 08.04.10, 13:15 Wydeptal sobie sciezynki i nie chce, zeby sie za duzo chetnych na nich nie pojawilo ;-) Odpowiedz Link
tomek854 Re: Cwaniaczek 08.04.10, 18:24 Phi. Ja mam swoje ścieżynki a do tego mnie nikt o nie nie pyta :-) Odpowiedz Link
edek40 Re: Cwaniaczek 08.04.10, 19:05 > Phi. Ja mam swoje ścieżynki a do tego mnie nikt o nie nie pyta :-) Phi. O ile dobrze pamietam, polecales mi w Szklarskiej Porebie zamknieta knajpke :))))) Odpowiedz Link
sven_b Re: Cwaniaczek 08.04.10, 19:41 > Phi. O ile dobrze pamietam, polecales mi w Szklarskiej Porebie zamknieta knajpke :))))) Uważaj na niego. Jak mi latem wyrysował objazd Wrocka to brakło mi punktów pośrednich w gps. Dobrze że wszedł Bass i podał alternatywe przez Poznań i Świecko:) Odpowiedz Link
winnix Re: Cwaniaczek 08.04.10, 19:44 To ja w obronie (Jezu, bronię Orysia!!;)) powiem, że jak mi wytłumaczył jak mam dojechać na Manu Chao i gdzie najlepiej zaparkować, to trafiłam bez problemu, a naprawdę zmysł orientacji mam na poziomie niewiele wyższym od zera ;) Odpowiedz Link
sven_b Re: Cwaniaczek 08.04.10, 20:57 Oryś to mistrz dygresji i człowiek-świder, ale ja też nie mogę złego słowa powiedzieć. Opracował mi plan zwiedzania Szkocji. Jak każda turystyczna pierdoła wybierałem sie nad Loch Ness. Kazał olać, coś wyrysował na serwecie i dał z zaleceniem 'tu jedź'. Zerwało nam majtki przez głowę:) Odpowiedz Link
tomek854 Re: Cwaniaczek 08.04.10, 22:04 W tej Szkocji to muszę gdzieś dalej zacząć jeździć, bo okolice Glasgow to już znam aż mi się rzygać chce. Dzisiaj byłem tłumaczyć w Saltcoats. Postanowiłem wrócić jakąś drogą którą nigdy jeszcze nie jechałem - jest taki trójkąt dróg a między nimi mnóstwo ścieżynek, postanowiłem jechać tymi ściezynkami z założeniem "albo dojadę do jednej głównej, albo do drugiej a przynajmniej pozwiedzam sobie". Co rozwidlenie wybierałem tą mniej uczęszczaną. W Końcu dojechałem do takiego mikromostku że pierdziszonek ledwo się mieścił na szerokość. Mówię "no, tu to na pewno nie byłem jeszcze". Przejechałem przez mostek wziąłem zakręt w prawo i wylądowałem na farmie na którą rok temu woziłem pasze chyba pięć razy w jednym tygodniu, tylko zajeżdżałem od drugiej strony zawsze. Do dupy... ;-) Muszę się wreszcie wybrać na daleką północ coś nowego pozwiedzać ;-) Odpowiedz Link
qwaroslaw Re: Cwaniaczek 08.04.10, 22:19 tomku jak chcesz to moge ci dac namiary na mojeg kumpla z glasgow, jezdzi busem wlasnie na polnoc, i pare milych dla oka miejsc odwiedzil ;) Pare zwierzat tez "upolowal" bazanty kroliki to zaden problem. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Cwaniaczek 08.04.10, 22:44 Spoko, ja mam obiecaną fajną prackę na zaniedługo (nie mówię, żeby nie zapeszyć, pochwalę się jak będzie na piśmie) to też parę miejsc odwiedzę... Odpowiedz Link
sven_b Re: Cwaniaczek 08.04.10, 22:31 Na Islandię masz blisko. Wulkany, lodowe tunele. Zakładasz raki i godzinami spacerujesz po szklanych korytarzach. Warto. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Cwaniaczek 08.04.10, 22:45 To na pewno. I chciałbym jeszcze na wyspy owcze. Tam to podobno dopiero nic nie ma! Podobno Hebrydy przy tym to nic! Odpowiedz Link
tomek854 Re: Cwaniaczek 08.04.10, 22:00 Trzeba było ich wziąć z nienacka, a nie tak że przychodzisz otwarcie - oni widzą Cię z daleka i zdążą się zawsze zabić dechami... A tak poważnie: nie polecałem, tylko znajoma prosiła żeby powiedzieć czy wystrój jest OK - przez okna widziałeś ;-) Polecać nie mogłem, bo to nowa knajpa była, i to że znajoma ją prowadzi to nie znaczy że jest dobra (aczkolwiek może znaczyć, że miła znajoma) ;-) Odpowiedz Link
edek40 Re: Cwaniaczek 09.04.10, 08:26 > A tak poważnie: nie polecałem, tylko znajoma prosiła żeby powiedzieć czy wystrój > jest OK - przez okna widziałeś ;-) Ale po co na powaznie ? :)) Odpowiedz Link