27.06.10, 18:28
Jakoś mi to zwisa. I tak wiem na co stać każdego z kandydatów oraz co sobą
prezentuje. Ostatnie kilkanaście czy kilkadziesiąt lat dobitnie to pokazało.
To co bredzą podczas wyborów nijak się ma do rzeczywistości. Więc i tak wiem
na kogo głosować. Ale być może są na tym świecie osoby, które zmienią zdanie
po takiej debacie
Obserwuj wątek
    • t-tk Re: Debata? 27.06.10, 18:47
      Ja wzorem aniołków... bliźniaczek Napieralskiego idę wyprowadzić psa. Podobnie jak przedpiszca, po tej debacie zdania nie zmienię czego by tam nie powiedzieli.
      • plawski Re: Debata? 27.06.10, 20:49
        "lubię to"
        • krakus.mp Chyba mamy przesrane! 27.06.10, 21:32
          wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8070329,O__Rydzyk_apeluje__To_jest_walka_o_Polske__trzeba.html
          Przez takiego sq...ałego palanta, który posiadł umiejętność manipulowania
          uległymi ludźmi, Polska pogrąży się w szambie na kilka lat. Oczywiście jak
          wybory wygra kaczka no.2! A to że wygra, jestem pewny.:(
        • typson Re: Debata? 27.06.10, 21:46
          Ale co? Chcesz powiedzec, ze lubisz nasze poglądy czy (co bardziej
          prawdopodobne) chcesz przeleciec blizniaczki Napiera? :)
          • t-tk Re: Debata? 27.06.10, 21:59
            typson napisał:

> Ale co? Chcesz powiedzec, ze lubisz nasze poglądy czy (co bardziej
            > prawdopodobne) chcesz przeleciec blizniaczki Napiera? :)
            >

Albo samego Napiera, u mnie w grupie laski na niego lecą ;)
            • typson Re: Debata? 27.06.10, 22:05
              i dlatego nie powinny miec prawa głosu. Na Kwaśniewskiego też dziewczęta
              głosowały, bo taki przystojny i ma takie niebieskie oczy
              • wolfgang87 Re: Debata? 27.06.10, 22:45
                A ci co na Kaczynskiego chca glosowac, moim zdaniem, tez nie powinni miec glosu, gdyby wprowadzoc cenzus IQ. Za wysokie ;)

Na pewno wygra ten, który ma większą kiełbasę.

Kurde, ale keidyś to były czasy. Miliony dla każdego! Tyle obiecywali. A dziś? Szkoda gadac...
                • tomek854 Re: Debata? 27.06.10, 22:55
                  No, kaczka obiecuje, że wszyscy będziemy bogaci i wakacje w Egipcie spędzać...
                  • wolfgang87 Re: Debata? 27.06.10, 23:19
                    No tak, dzieki kaczce, to 30% bedzie rosnąć.
                    A nasza kiełabasa przegoni ich kiełbasę:)
          • plawski Re: Debata? 28.06.10, 11:26
            Poglądy. Ktoś się mnie spytał czy będę oglądał debatę. Odpowiedziałem
            "po chuj?" i dalej już to co Ty napisałeś...
            Bliźniaczki? Trójkącik znaczy?
    • tomek854 Re: Debata? 27.06.10, 22:55
      Ja generalnie poglądy mam takie same na debate, ale oglądałem z innego powodu.
      Zastanawiam się, jak to wpłynie na niezdecydowanych.

I Komorowski moim zdaniem wypadł o wiele gorzej niż się po nim spodziewałem,
      choć na końcu celnie uderzył z tym papierkiem...
    • franek-b Re: Debata? 27.06.10, 22:58
      Podobno wg socjologów takich osób jest całkiem wiele.

Nie wierzę w wygraną Kaczyńskiego, ponieważ casus z 2005 się nie powtórzy. Casus polegał na tym, że w tle był POPiS - i wydawało się dla wielu, że nie ma znaczenia czy głosują na Tuska czy Kaczyńskiego bo i tak opowiadają się za tymi partiami (vide Krakus). Obecnie podział jest jasny i klarowny i będę dalej się upierał, że umizgi Kaczyńskiego pręcej zniechęcą własnych niż przekonają komuszków.

Debata była ciekawa, Komo pokazał pazur a na koniec wrzucił duży granat do szamba pisu z napisem rolnicy - przypomniał, że Kaczor nie chciał dopłat do hektara w zamian za armię europejską. Brawo za ten ruch.
      • wolfgang87 Re: Debata? 27.06.10, 23:21
        Nie zmienia to faktu, że Komar to taki lisek-chytrusek. Z invitro się wyłgał podle, z rent i emerytur to też sprytnie: toż to ja sam tworzyłem te przywileje! Mistrzowskie zagranie. "Bedziemy likwidowac, jak bedzie trzeba, ale sami wicie-rozumicie - ja to żem tworzył, to mi ciężko będzie".
      • mejson.e Re: Debata? 27.06.10, 23:47
        franek-b napisał:

> Nie wierzę w wygraną Kaczyńskiego, ponieważ casus z 2005 się nie powtórzy. Casu
        > s polegał na tym, że w tle był POPiS - i wydawało się dla wielu, że nie ma znac
        > zenia czy głosują na Tuska czy Kaczyńskiego bo i tak opowiadają się za tymi par
        > tiami (vide Krakus). Obecnie podział jest jasny i klarowny i będę dalej się upi
        > erał, że umizgi Kaczyńskiego pręcej zniechęcą własnych niż przekonają komuszków

Zgoda, co do 2005, ale tym razem jest jednak groźniej - po pierwsze Jarosław
        stał się wiarygodny, bo ludzie mu współczują (?!) - po prostu katastrofa
        wymazała z pamięci ludzi wszystko złe, czego się dopuścił wcześniej - a po
        drugie nawet nie zwolennicy PiS boją się monopolu władzy w rękach PO i
        przepychania ustaw bardzo niekorzystnych dla "zwykłych" ludzi.
        Będzie na niego głosować nawet mąż sekretarki SB, której odebrano część
        wynagrodzenia i nauczyciele, którzy boją się przeforsowania najnowszych pomysłów
        MEN zwiększających pensum i obowiązki.
        Te obawy PiS potrafi przerażająco skutecznie wykorzystywać.
        Dodajmy do tego agitację Kościoła i przed kościołami, argumenty z anteny Radia
        Maryja, że Komorowski pozbawi emerytur i mamy realne zagrożenie w postaci
        elekcji Kaczyńskiego.
        To już nie są żarty, to już walka o każdy głos.
        A jeśli komuś już trudno jest pójść do nieodległego lokalu wyborczego, to czy
        będzie się chciało pójść do gminy po zaświadczenie i głosować w jakimś obcym
        mieście?

Może się okazać że o wynikach wyborów przesądzi jedna gmina...

Albo reklama SKOK nadawana w ciszy wyborczej kończąca się słowami "bo teraz
        Polska jest najważniejsza"...
        • tomek854 Re: Debata? 27.06.10, 23:54
          > drugie nawet nie zwolennicy PiS boją się monopolu władzy w rękach PO i
          > przepychania ustaw bardzo niekorzystnych dla "zwykłych" ludzi.

To jest jak dla mnie najistotniejszy czynnik.
          • lexus400 Re: Debata? 28.06.10, 08:06
            Panowie - to jest groźne jak napisał mejson, czytając komentarze pod sondą
            dotyczącą debaty to się po prostu skóra na dupie marszczy.
            • lexus400 Jak można odwrócić kota ogonem. 28.06.10, 09:01
              Gdyby Kaczyński pluł w mordę Hofmanowi, ten powiedziałby, że pada deszcz.
              www.tvn24.pl/-1,1662590,0,1,jestem-zalamany-tym--co-mowil-komorowski,wiadomosc.html
            • bassooner Re: Debata? 28.06.10, 09:46
              panowie! wierzcie mi, jeśli nawet wygra Jarek... nic złego się nie stanie!
              spoko, luzik. co będzie robił jak wygra? będzie mieszał ile sie da,
              przeszkadzał, jątrzył, a jego poparcie będzie spadało bardziej niż Lechowi przed
              katastrofą, bo nie ma co ukrywać, że dla Lecha najlepsze propagandowo było
              walnięcie samolotem o glebę. Jarkowi się już to nie uda - jego poparcie będzie
              spadać, pewnie aż do poniżej 15 proc.
              no właśnie, a co z pierwszą damą? kto zostanie pierwszą damą? prezio bez
              połowicy? jak to będzie w przypadku odwiedzin innych preziów? sami przylecą?
              więc jak już mówiłem, się poświęcę, zauroczę Jarka, pokokietuję, uwiodę i ja
              zostanę pierwszą damą!
              • lexus400 Re: Debata? 28.06.10, 10:26
                bassooner napisał:

> no właśnie, a co z pierwszą damą? kto zostanie pierwszą damą? prezio bez
                > połowicy?

Kurde a ja mam teściową na zbyciu!!;D
              • plawski Re: Debata? 28.06.10, 11:34
                Bass, jesteś wymiataczem.
              • qqbek Re: Debata? 28.06.10, 12:21
                bassooner napisał:

> panowie! wierzcie mi, jeśli nawet wygra Jarek... nic złego się nie
                stanie!
                > spoko, luzik. co będzie robił jak wygra? będzie mieszał ile sie da,
                > przeszkadzał, jątrzył, a jego poparcie będzie spadało bardziej niż
                Lechowi prze
                > d
                > katastrofą,

Ja się właśnie zastanawiam, czy nie lepiej by było, by Kaczucha
                jednak wygrała. Wad ma takie rozwiązanie bez liku co prawda, ale
                jedną, podstawową zaletę też. Otóż PiS bez prezia zdechłby w
                przyszłorocznych wyborach parlamentarnych. Biorąc pod uwagę nasz
                ustrój, Kaczucha na stanowisku prezydenta gwarantowałaby nam
                przynajmniej 9 lat normalnych rządów, bez PiS-u i wizji "IV RP" (rok
                Platformie i PSL, 4 lata koalicji Platformy i SLD lub PSL po wyborach
                roku 2011 i w 2015 kolejne 4 lata tym, którzy po, nieuniknionym moim
                zdaniem, rozpruciu się Platformy, stworzą nowe partię centroprawicowe
                i centrolewicowe).

> bo nie ma co ukrywać, że dla Lecha najlepsze propagandowo było
                > walnięcie samolotem o glebę. Jarkowi się już to nie uda - jego
                poparcie będzie
                > spadać, pewnie aż do poniżej 15 proc.

Z punktu widzenia PR posunięcie mistrzowskie, to trzeba przyznać.
                Fajnie by było, gdyby śledztwo w końcu pokazało, kto naciskał i na
                kogo (najlepiej tuż przed wyborami w 2011:)

> no właśnie, a co z pierwszą damą? kto zostanie pierwszą damą?
                prezio bez
                > połowicy? jak to będzie w przypadku odwiedzin innych preziów? sami
                przylecą?

A kota niech sobie potarmosi :)

> więc jak już mówiłem, się poświęcę, zauroczę Jarka, pokokietuję,
                uwiodę i ja
                > zostanę pierwszą damą!

To też rozsądna alternatywa :)
                • wujaszek_joe Re: Debata? 28.06.10, 12:57
                  a kto powiedział że Kaczyński zrezygnowałby z prezesowania partii? Nie ma
                  takiego obowiązku, to tylko zwyczaj.
                  Jego elektorat łyknie to bez problemów, przecież to taki genialny wódz jest to
                  musi ratować Polskę na różne sposoby. Zresztą do tej pory nieformalnie był
                  prezydentem.
                  PIS jest prywatną partią Kaczyńskiego. Statut tam mają taki, że prezesa może
                  odwołać prezes. Komu dałby taką władzę, pozbawiłby się swojej potęgi?
                  • qqbek Re: Debata? 28.06.10, 13:36
                    wujaszek_joe napisał:

> a kto powiedział że Kaczyński zrezygnowałby z prezesowania partii?
                    Nie ma
                    > takiego obowiązku, to tylko zwyczaj.

Chyba żeśmy Konstytucji RP nie doczytali, gdy ją nam Kwaśniewski
                    wysłał. Polecam wnikliwszą lekturę artykułu 132.

> PIS jest prywatną partią Kaczyńskiego. Statut tam mają taki, że
                    prezesa może
                    > odwołać prezes. Komu dałby taką władzę, pozbawiłby się swojej
                    potęgi?

Będzie musiał w razie wyboru... a wtedy wszystkie te Kurskie, Ziobra
                    i Bielany ruszą po władzę... i będzie koniec PiS.
                    • wolfgang87 Re: Debata? 28.06.10, 14:20
                      > Będzie musiał w razie wyboru... a wtedy wszystkie te Kurskie, Ziobra
                      > i Bielany ruszą po władzę... i będzie koniec PiS.

A te wszystkie cudaki (co by nie mówić - kwiat partii) to w Brukseli siedzom. I tam maja raczej dobrą kasę :) A jak nie-kwiat partii się weźmie, to już nie bedzie tak pieknie.
                      Jednak co Kurski, to Kurski. Ziobro, to Ziobro. Charyzmatyczne postacie :)
                      • lexus400 Re: Debata? 28.06.10, 15:54
                        Panowie - wyniki sondy są budujące:))
                        www.tvn24.pl/-1,1662638,0,1,internauci-tvn24pl-i-onetpl-debate-wygral-komorowski,wiadomosc.html
                • wolfgang87 Re: Debata? 28.06.10, 14:18
                  > > no właśnie, a co z pierwszą damą? kto zostanie pierwszą damą?
                  > prezio bez
                  > > połowicy? jak to będzie w przypadku odwiedzin innych preziów? sami
                  > przylecą?
                  >
                  > A kota niech sobie potarmosi :)

-Co robi Kaczorek przed seksem?
                  -Odwraca kota ogonem!

-
              • tomek854 Re: Debata? 28.06.10, 18:50
                > katastrofą, bo nie ma co ukrywać, że dla Lecha najlepsze propagandowo było
                > walnięcie samolotem o glebę. Jarkowi się już to nie uda

Nie bądź takim pesymistą. Jeden Tupolew jeszcze się ostał :D
      • plawski Re: Debata? 28.06.10, 11:27
        Debaty nie oglądałem ale dziś w kontrwywiadzie Komor powiedział, że ma
        w nosie kaczkę i bielana. Można odsłuchać na RMF. "ALE TO BYŁO DOBRE"
    • cracovian Juan Valdez... 28.06.10, 20:24
      ...na prezydenta!

Albo np. Calderón jak juz drugi Meksyk z Polski ma byc.
      • krakus.mp Kacza telewizja !!! 30.06.10, 21:41
        Po zobaczeniu programu po zakończonej debacie na jedynce, utwierdzam się w
        przekonaniu iż publiczna TV to kacza telewizja. Cały program (zaproszeni goście
        ze starą, pomarszczoną babą (Staniszkis) na czele i prokaczyńskim
        dziennikarzyną)był ustawiony w jednym celu.Mianowicie pokazania miażdżącej
        przewagi Kaczyńskiego nad Komorowskim. Okrzyki elektoratu kaczki, puszczane co
        kilka minut i cytowanie wypowiedzi kaczki podczas debaty, tak by udowodnić
        niższość pana Komorowskiego.
        Precz z kaczą TV.
        • lexus400 Re: Kacza telewizja !!! 30.06.10, 21:43
          krakus.mp napisał:

> Precz z kaczą TV.

Dokładnie tak samo mi się skojarzyło - kacza tv.
          • wolfgang87 Re: Kacza telewizja !!! 30.06.10, 22:29
            A najlepsza była ta słodziutka dziennikarka z TVP. Dobrze jej chyba płacą:)

Ale co by nie mówić, Kaczor wydobrzał i dużo lepiej wypadł.

A czy liczyliście słowa kluczowe? Dla mnie słowa kluczowe to internet, technologie, cyfrowy, telefonia, nauka, edukacja, etc...

Internet - 0 razy
            Technologie - 0 razy
            Cyfrowy - 0 razy
            Telefonia - 0 razy
            Edukacja - w kontekscie podwyzek dla nauczycieli...
            Nauka - raz - i o zgrozo - Kaczorek

Wlasnie po to ogladam te debaty, zeby sie utwierdzic, ze jest zle i bedzie zle - i że musimy sami dzialac.
            • fastaxe77 Już wiem! 01.07.10, 00:42
              Po dzisiejszej "debacie" zdecydowałem, że....
              ZAGŁOSUJĘ NA OBU.
              • sven_b Re: Już wiem! 01.07.10, 16:16
                Trza głosować tak, żeby potem nie było wstydu, że I dama sika do kuwety.
                • wujaszek_joe Re: Już wiem! 01.07.10, 18:48
                  niedobrze że kacza mafia ma TVP
                • krakus.mp Re: Już wiem! 01.07.10, 21:54
                  sven_b napisał:

> Trza głosować tak, żeby potem nie było wstydu, że I dama sika do kuwety.

Ja się zastanawiam, czy jest na kogo głosować?

Utwierdzam się w przekonaniu, że PiS i PO to identyczne partie, nie warte
                  kulawego psa z podniesioną nogą.
                  • wujaszek_joe Re: Już wiem! 01.07.10, 22:15
                    Jak dla mnie róznica jest kolosalna, reformy albo ich brak.
                    Zresztą już nie musisz się zastanawiać, wszystko wskazuje na powtórkę roku 2005.
                    Czyli wygraną ojca Rydzyka.
                    Kaczyńskiemu rośnie.
                    • lexus400 Re: Już wiem! 01.07.10, 22:19
                      wujaszek_joe napisał:

> Jak dla mnie róznica jest kolosalna, reformy albo ich brak.
                      > Zresztą już nie musisz się zastanawiać, wszystko wskazuje na powtórkę roku 2005
                      > .
                      > Czyli wygraną ojca Rydzyka.
                      > Kaczyńskiemu rośnie.
                      Krzysztof Jackowski twierdzi co innego i oby miał rację:))

wybory.wp.pl/kat,1025913,title,Znany-jasnowidz-juz-wie-kto-wygra-w-wyborach,wid,12433734,wiadomosc.html
                      • sk-1 Re: Już wiem! 02.07.10, 11:35
                        Tu mówi moherowy beret .
                        Taki kudłaty i pleciony , co na łbie siedzi i na uszach się opiera .
                        Co wedle niego ludzie zegarki ustawiają , jak w niedziele na msze śfięte gania.

Czytam Państwo WAsze niepokoje i widzę że wisi Wam który wygra .
                        Marszałek wygra , będzie dobrze . Wygra prezes to drugie dobrze , albo jeszcze
                        lepiej , bo pózniej łatwiej Donald go pokona .
                        Mówicie tak bo w większości jesteście niezależni .
                        Nie macie pojęcia co się stanie z tysiącami ludzi jak wygra Kaczyński .
                        Do waadzy dojdą mściwe , zapalczywe , zacieczszewione i niekompetentne partyjne
                        Alfabety . Będą układy , spiski , zastraszania i szukanie zewsząd zagrożenia .
                        Trzeba będzie partyjnemu debilowi chylić czoła bo cie zniszczy . Dwa dodać dwa
                        będzie cztery tylko wtedy , kiedy partyjna jełopa powie to pierwsza .

Ogólnie , większość poczciwej bereciarni bedzie miała prze...rypane ,
                        Wielka szkoda , bo biedacy nie wiemy jak się nas w ch...a robi .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka