Dodaj do ulubionych

Dom na Odrze

22.07.10, 16:27
Kilka migawek o powstającym we Wrocławiu pierwszym domu na wodzie. Okazuje
się, że na przeszkodzie w dogonieniu Holendrów stoi nie bariera techniczna ale
kultowy urzędnik.

www.youtube.com/watch?v=6R0d1qWf71w
www.youtube.com/watch?v=thK2YxwvWmc
www.youtube.com/watch?v=ICh6qfoh7Is
Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: Dom na Odrze 22.07.10, 16:36
      sven_b napisał:

> Okazuje się, że na przeszkodzie w dogonieniu Holendrów stoi nie
      > bariera techniczna ale kultowy urzędnik.

Bo urzednik wie lepiej! A jak jego wiedza rozmija sie z rzeczywistoscia, tym gorzej dla rzeczywistosci ;-)

Inna sprawa. Moj tatus za komuny tlumaczyl mi, ze liberalne podejscie do obywateli polega m. in. na tym, ze co nie jest zabronione, jest dozwolone. Hm... A mowia, ze komuna to sie juz skonczyla, co?
      • sven_b Re: Dom na Odrze 22.07.10, 17:16
        Przechodzę teraz na gaz sieciowy, który zawitał na moją ulicę. Do tej pory
        opalałem się olejem, a ponieważ w międzyczasie moja okolica została nazwana
        otuliną i objęta strefą proklimatyczną, zainteresowałem się możliwościami
        uzyskania dotacji w tym kierunku. Ilość telefonów jaką wykonałem po tą prostą
        informację oraz niekompetencja urzędnicza powaliła nas na łopatki. Co
        szczególnie żenujące niektórzy urzędnicy, odsyłając nas do innych instancji,
        prosili o jakieś informacje jeżeli juz coś ustalimy.
    • edek40 Re: Dom na Odrze 22.07.10, 17:26
      > Kilka migawek o powstającym we Wrocławiu pierwszym domu na wodzie. Okazuje
      > się, że na przeszkodzie w dogonieniu Holendrów stoi nie bariera techniczna ale
      > kultowy urzędnik.

Ciekawe jak to to bedzie smigac w polmetrowym lodzie, a potem na wezbranku,
      ktore moze przerzucic budowle przez (umowna) linie brzegowa.

No i komary.

Wiecej wad nie widze. Lubie wode i wciaz zyje marzeniem, ze kiedys jeszcze
      poplywam/pomieszkam na Wisle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka