Dodaj do ulubionych

(Nie) cały ten Majdan...

26.03.14, 12:49

Ogólnie (i nie chodzi mi tylko o te filmy ale o cześć ludzi, którzy chcą dość na Ukrainie do władzy) uważam, że daliśmy ciała wychodząc mocno przed szereg w sprawie Krymu, daliśmy ciała nawet popierając pomarańczową rewolucję, a nawet za Kuczmy.
Dopóki po tamtej stronie wciąż wychwalany będzie (półoficjalnie czy nieoficjalnie) mord na Polakach to wstrzymałbym się z popieraniem jakiegokolwiek rządu, a o angażowaniu się politycznym, czy pomocy, budowaniu wspólnych brygad itd to w ogóle... szczerze wolę jednak Ruskich niż nacjonalistyczną Ukrainę z atomówkę za miedzą.

Na filmach jeden z bohaterów Majdanu... już ś.p. stety niestety...
Obserwuj wątek
    • wujaszek_joe Re: (Nie) cały ten Majdan... 26.03.14, 13:15
      jednego bandytę mniej..
      Ukraina to dziki kraj i sądząc po majdanie to mieszkańcy naprawdę musieli mieć tego dość.
      niby czemu mamy siedzieć cicho?
      jak Putin po nas przyjdzie też będziemy cicho?
      drzemy się na całe gardło i wg mnie bardzo dobrze robimy.
      a ultrasów znajdziesz też i u nas.
      • bassooner Re: (Nie) cały ten Majdan... 26.03.14, 13:26
        masz rację... jednak chyba obecnie Rosja jest bardziej przewidywalna niż Ukraina. Pomyśl sobie taki scenariusz - na Ukrainie dochodzą do władzy nacjonaliści i mają atomówkę, a wszak już domagają się zwrotu ziem od Polski.
        • bassooner Re: (Nie) cały ten Majdan... 26.03.14, 13:41
          aha... nie piszę, żeby siedzieć cicho ale w chwili obecnej krzyczymy. można przecież oficjalnie potępić, skrytykować, napisać o pogwałceniu, o łamaniu praw itd itp i poczekać na dalszy rozwój wydarzeń.
        • tomek854 Re: (Nie) cały ten Majdan... 26.03.14, 21:54

Ale przecież nie mają atomowki....

---
          www.gazetae.com
          • bassooner Re: (Nie) cały ten Majdan... 27.03.14, 00:12
            ale chcą...
            • tomek854 Re: (Nie) cały ten Majdan... 27.03.14, 08:55
              dziwisz im się po tym jak się przekonali ile warte są międzynarodowe gwarancje ktore dostali w zamian za pozbycie sie jej?

problem jest taki że to nie polska powinna ich tam bronić i występować w ich interesie tylko ci którzy zgodnie z umową mają taki obowiązek
              • wujaszek_joe Re: (Nie) cały ten Majdan... 27.03.14, 09:05
                to jest chyba najdziwniejsze. USA i GB nie dotrzymały umowy i nikt nie robi z tego problemu.
    • dr.verte Re: (Nie) cały ten Majdan... 27.03.14, 01:42
      abstra(c)hując od sprawy Ukrainy , co do samego videła :

no to jak spiewaly Fasolki(?) "...kazdy ma jakiegos bzika , kazdy jakies hobby ma"

kurwa co za czasy , strach isc do burdelu wszedzie wszystko nagrywaja , Orwell 1984
      • tomek854 Re: (Nie) cały ten Majdan... 27.03.14, 08:57
        poczekaj aż się google glass upowszechni...
        • wujaszek_joe Re: (Nie) cały ten Majdan... 27.03.14, 09:30
          z tym najmniejszy problem. zażąda się kopania po twarzy przez laskę bez okularów :)
    • qqbek Bass... 25.01.15, 01:46
      ...nadal sądzisz, że Poroszenka to patafian rwący się do władzy nad tym biednym narodem, po grobach Polaków pnący się do władzy.

Nadal szczerze wolisz Ruskich z ich księciem udzielnym, Putinem?
      • tomek854 Re: Bass... 25.01.15, 03:18
        I z armią propagandowych trolli w całym internecie, właśnie sobie przeczytałem ciekawą dyskusję: www.facebook.com/tomasz.maciejczuk.16/posts/1531885467076564

Zagadka: kto z dyskutujących jest ruskim trollem?
        (chociaż ciekawe było jakiś czas temu w Wyborczej o tych Polakach, co naprawdę w to wierzą i robią to za darmo - ale armia trolli oczywiście jest, mam nawet koleżankę Rosjankę świetnie mówiąco po polsku, pochwaliła się ile jej oferowali za taką pracę...)
        • krakus.mp Re: Bass... 25.01.15, 09:40
          Ciężko to wszystko ogarnąć. Zaczynam się skłaniać ku temu, że Putin jest w zmowie z decydentami na Ukrainie i razem dążą do rozpierduchy w Europie. To że giną niewinni ludzie nie robi na nich wrażenia. Dla nich ważne jest wciągnięcie NATO do tej wojny i rozbicie UE.
          Ukraina nigdy nie będzie w NATO i UE. Poroszenko zdaje sobie z tego sprawę.
          • tiges_wiz Re: Bass... 25.01.15, 11:55
            Genialny ruch ruskich, to postawienie na prawicę w krajach europejskich. Co w jakimś kraju zrobi się spokojniej, to prawica robi jakąś rozpierduchę. Nie zdziwiłbym się, jakby się okazało, że sterują nawet tym ukraińskim prawym sektorem.
            • bassooner Re: Bass... 25.01.15, 12:03
              nigdzie nie napisałem, że Poroszenko to patafian itd... pisałem coś o przykładowym scenariuszu ;-)
              a co będzie... będzie dym tak długo jak ruskie będą chcieli, Ukraina powinna odpuścić wschód... przesunąć granicę i iść drogą jaką chce.
              • tomek854 Re: Bass... 25.01.15, 17:11
                No a Ty myślisz, że jakby przesunęli na Zachód to by Rosjanom to wystarczyło?
                • bassooner Re: Bass... 25.01.15, 20:33
                  tego nie wiem, ale wiem, że będzie im trudniej... tam już nie gadają po rosyjsku i mają większą tożsamość narodową...
                  • tomek854 Re: Bass... 26.01.15, 14:39
                    Mają na to inne metody - sponsorują lokalnych debili, jak Le Penów we Francji na przykład.
        • mrzagi01 Re: Bass... 25.01.15, 22:59
          A kto płaci Schetynie za wygadywanie pierdół o wyzwoleniu Oświęcimia przez ukraińców?
          • bassooner Re: Bass... 26.01.15, 13:02
            nie znam całej wypowiedzi ale coś tam było, że w armii czerwonej byli też i ukraińcy, łotysze, polacy itd...
          • sven_b Re: Bass... 26.01.15, 13:51
            Miał kaprys ukłuć niedźwiedzia w tyłek.
            • bassooner Re: Bass... 26.01.15, 18:52
              taa... w tą stronę to się obrażają ;-)
              • sven_b Re: Bass... 27.01.15, 11:28
                Od początku tego konfliktu obserwuję dramat instytucji zwanej ONZ. Nieme kino.
                • bassooner Re: Bass... 27.01.15, 11:49
                  spokojnie można by ją zlikwidować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka