tomek854 08.05.14, 18:19 Conchita Wurst - Rise Like A Phoenix (Austria) 2014 Eurovision Song Contest I to z Austrii! Wszyscy wiemy, kto był z Austrii. I też miał wąsy. A tak na marginesie niejedna laska chciałaby mieć taką figurę i pewnie taki głos :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiges_wiz Re: Gender nas atakuje z mańki! 08.05.14, 20:07 ale ta piosenka taka nijaka. ani dobra, ani słaba. Czy tego całego Conchitę ktoś by zauważył, jakby się tak nie ubrał? Odpowiedz Link
tomek854 Re: Gender nas atakuje z mańki! 08.05.14, 21:56 NIe, bo dzisiaj nikogo nie interesuje kto jak śpiewa, tylko kto jak się ubiera właśnie. A piosenka - jak dla mnie eurowizjowy standard. Czyli papka o niczym, żeby Mamonie się mogły cieszyć, że już ją gdzieś słyszeli... Odpowiedz Link
lexus400 Re: Gender nas atakuje z mańki! 09.05.14, 13:09 ot piosenka jak piosenka jak tysiące podobnych rzewnych piosenek, prawdą jest jednak, że głos całkiem ok moim zdaniem tym bardziej, że to facet (chyba?) Odpowiedz Link
tomek854 Re: Gender nas atakuje z mańki! 09.05.14, 18:15 Mnie tak coś tknęło jak mówiłem o tym Mamoniu, co to lubi takie piosenki które już raz słyszał... I BINGO. Ta piosenka nie tylko jest podobna do tysięcy innych rzewnych piosenek, ale jest (przynajmniej zwrotka, bo refren jednak troszkę inny) prawie identyczna z tym hiciorem sprzed lat: Bon Jovi - Always Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Gender nas atakuje z mańki! 08.05.14, 23:14 Dżender srender... dla mnie chujnia straszliwa. W ogóle cała ta eurowizja, to wystawa osobliwości. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Gender nas atakuje z mańki! 09.05.14, 01:41 A to swoją drogą. Ostatnia znacząca rzecz jaka na Eurowizji wypłynęła to była chyba Abba... Odpowiedz Link
qqbek No tak. 09.05.14, 08:59 tomek854 napisał: > A to swoją drogą. Ostatnia znacząca rzecz jaka na Eurowizji wypłynęła to była c > hyba Abba... Celine Dion z jej rzewnymi piosenkami raczej nie trzeba liczyć ;) (ale nawet jeśli tak, to i tak ponad 20 lat temu ostatni coś w świecie muzyki znaczący zwycięzca się trafił) Odpowiedz Link
tomek854 Re: No tak. 09.05.14, 13:08 O, to Celin Dion też była na Eurowizji? To teraz nawet Kanada jest w Eurowizji? Ostatni raz jak oglądałem to był Izrael, ale Kanada? Odpowiedz Link
qqbek Re: No tak. 09.05.14, 14:15 tomek854 napisał: > O, to Celin Dion też była na Eurowizji? Wygrała w 1988 > To teraz nawet Kanada jest w Eurowizji? > Ostatni raz jak oglądałem to był Izrael, ale Kanada? Reprezentowała (gościnnie) Szwajcarię. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Gender nas atakuje z mańki! 11.05.14, 01:08 Ale będzie teraz faza :-) Forum onetu już kipi: "Kabaret MASONERII trwa!!!!!! Ludziska! Ta cała oprawa Eurowizji to masońskie dzieło. Jak ktoś biegły w symbolice iluminatów będzie wiedział o co chodzi." "Jestem kobietą mam włosy na brzuchu i może za rok wygram eurowizję! Co mam powiedzieć dzieciom? w jakiej kategorii traktować to coś, tego stwora - to on ona ono - kto to ma być? Boże oby moje dzieci zostały uchronione od tego co sie dzieje na świecie i na co ludzie pozwalają!!!!" "Ostatnio taką jednomyślność w Europie mieliśmy w 1938 roku, kiedy prawie wszyscy poparli w Monachium pewnego trochę mniej zarośniętego Austriaka." "wynik konkursu świadczy o tym, ile w Europie jest dewiantów i jak bardzo potrafią się zjednoczyć i wpłynąć na normalnych ludzi" Już się nie mogę doczekać komentarzy biskupów i Korwina :D Odpowiedz Link
bassooner Re: Gender nas atakuje z mańki! 11.05.14, 10:34 biskupi skomentują oficjalnie a nieoficjalnie nie będą mogli spać po nocach... Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: Gender nas atakuje z mańki! 11.05.14, 12:37 a ja nie rozumiem o co chodzi i po co ta histeria. artysta ma prawo robić co mu się podoba (po za łamaniem prawa, ale może z lekkim naginaniem), a ja mam prawo do tego aby mi się podobało albo nie. skandal i szokowanie to nic nowego, ale żeby zaraz wpadać w taką histerię? Odpowiedz Link
tiges_wiz i jeszcze Donatan 11.05.14, 12:49 Miał okazję aby pomilczeć i nie zrobił tego. Zupełnie od czapy wpisy na facebooku. Ludzie są przekorni i czasem po prostu stają po stronie tego "bitego". Na takie komentarze to mógł sobie pozwolić po konkursie. Odpowiedz Link
crannmer Re: i jeszcze Donatan 11.05.14, 19:08 tiges_wiz napisał: > Miał okazję aby pomilczeć i nie zrobił tego. > Zupełnie od czapy wpisy na facebooku. ? Odpowiedz Link
dr.verte Re: Gender nas atakuje z mańki! 11.05.14, 21:32 www.youtube.com/watch?v=ACUjQ6nD0-c Odpowiedz Link
qqbek Tak ex post. 11.05.14, 23:53 Dobrze się stało, że Conchita Kiełbaska wygrała z naszym szczuciem cycem. Jakkolwiek estetyka występu Cleo i Donatana, jako samcowi odpowiada mi bardziej, to pod względem wokalnym Austriaczka Conchita/Austriak Tom Kiełbaska bili Cleo na łeb, na szyję. Tak więc jeżeli chodzi o gatunek chodnikowego popu, reprezentowany przez Eurowizję, to wygrała muzyka mainstreamu, a nie jakieś jej lokalne, pseudofolkowe mutacje :) Odpowiedz Link
tomek854 Re: Tak ex post. 12.05.14, 00:41 To w sumie prawda. Muzycznie byliśmy kiepscy, choć oryginalni. Konczita wygrało, bo zaśpiewało dobrze piosenkę, którą juz wszyscy słyszeli. Ale też nie oszukujmy się, że broda i kiecka nie były bez znaczenia. Część pewnie zagłosowała z poczucia, że potrzebuje się pokazać, jak jest politycznie poprawna, część żeby pokazać wała homofobom, część dla jaj, część bo to było oryginalne, a część dlatego, że się podobała piosenka. Odpowiedz Link
franek-b Re: Tak ex post. 12.05.14, 11:19 Zupełnie się z Wami nie zgadzam. Kiełbasa muzycznie była w stylistyce typowo festiwalowego wurstu. Przemielone g...no, z sztampowym aranżem i partiami wokalnym mającymi pokazać rzekomy kunszt wokalny. Jeden wielki rzyg stylistyczny, takie utwory kupuje się w bankach piosenek i jest ich dzisiątki tysięcy. Bezpieczna, sztampowa, powielająca schematy produkcja, tak by słuchacz miał wrażenie że jest wznioścle a jednocześnie na tylke podobnie do innch podobnych produkcji by czuł się bezpiecznie i wzruszony. Idealna na festiwal, bo nie wiem dlaczego ale większość uważa, że takie są 'dobre' piosenki (w te przekonanie sami wpadliście). Nasz utwór jest dużo ciekawszy, melanż stylistyk połączony z ciekawym tekstem i wielką autoironią. Do tego wpadający w ucho motyw stanowią dużo ciekwaszą muzycznie produkcję popową. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Tak ex post. 12.05.14, 13:12 W tym rzecz że o ile zgadzam się z Tobą co do kiełbasianej piosenki, zdolności wokalne bynajmniej nie są rzekome. Dobrze to facet zaśpiewał, szkoda, że to takie kiepskie było. Natomiast nasz utwór może nie jest sztampowy, owszem, jest oryginalny, ale jest wysoce kiepski. Może i motyw wpada w ucho, szkoda, że jest tylko jeden, skrzeczany w kółko przez całą piosenkę. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Tak ex post. 12.05.14, 15:26 A gówno! Założe się, że Kiełbasa wygrała by nawet gdyby wyła jak Latoya Jackson sparzona z Enrique Iglesiasem. Wynik musiał być jedyny słuszny, politycznie poprawny. Z tego co oglądałem (a niewiele oglądałem, w zasadzie końcówkę) to jedyne co mi się podobało, to ta parka z Holandii brzdąkająca w stylu Fletwood Mac. O Donatanie+ Cleo powiem tyle, że to zupełnie nie moja bajka, ale show fajne, oryginalne i swojskie. IMHO najlepsze z tego co do tej pory wysłaliśmy na te koszmarne festyny (łącznie z Edytą Górniak). Wynik ogólnie rzecz biorąc satysfakcjonuje, bo nie będziemy musieli tego szajsu organizować w przyszłym roku u nas. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Tak ex post. 12.05.14, 15:28 > A gówno! Założe się, że Kiełbasa wygrała by nawet gdyby wyła jak Latoya Jackson > sparzona z Enrique Iglesiasem. Wynik musiał być jedyny słuszny, politycznie po > prawny. To zapewne prawda. Ale jednak odłożywszy emocje na bok trzeba przyznać, że facet umie śpiewać. > O Donatanie+ Cleo powiem tyle, że to zupełnie nie moja bajka, ale show fajne, o > ryginalne i swojskie. IMHO najlepsze z tego co do tej pory wysłaliśmy na te kos > zmarne festyny (łącznie z Edytą Górniak). Też prawda, ale akurat "najlepszy z naszych eurowizjowych wykwitów" to wciąż żadna rekomendacja :-) > Wynik ogólnie rzecz biorąc satysfakcjonuje, bo nie będziemy musieli tego szajsu > organizować w przyszłym roku u nas. 100% zgody! ;-) Odpowiedz Link
crannmer Re: Tak ex post. 12.05.14, 15:40 mrzagi01 napisał: > A gówno! Założe się, że Kiełbasa wygrała by nawet gdyby wyła jak Latoya Jackson > sparzona z Enrique Iglesiasem. Wynik musiał być jedyny słuszny, politycznie po > prawny. Innymi slowy sugerujesz manipulacje wynikow w wiekszosci bioracych udzial panstw i organizacji. Masz na to jakies dowody? Czy chocby poszlaki? Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Tak ex post. 12.05.14, 15:54 crannmer napisał: > mrzagi01 napisał: > > A gówno! Założe się, że Kiełbasa wygrała by nawet gdyby wyła jak Latoya J > ackson > > sparzona z Enrique Iglesiasem. Wynik musiał być jedyny słuszny, politycz > nie po > > prawny. > > Innymi slowy sugerujesz manipulacje wynikow w wiekszosci bioracych udzial panst > w i organizacji. > > Masz na to jakies dowody? Czy chocby poszlaki? Przeprowadziłem eksperyment myślowy ;) Odpowiedz Link
crannmer Re: Tak ex post. 12.05.14, 15:59 mrzagi01 napisał: > Przeprowadziłem eksperyment myślowy ;) A dokonales pozniej weryfikacji z dostepnymi danymi o wynikach z telwotingu i jury? Odpowiedz Link
tomek854 Re: Tak ex post. 12.05.14, 19:17 > A dokonales pozniej weryfikacji z dostepnymi danymi o wynikach z telwotingu i j > ury? Nie, ale gotował parówki i one pękały dokładnie tak jak pękają przeciwnicy teorii spisku wyzwani na solówę. I jeszcze głosowanie się odbyło w czasie w którym bardzo dużo razy mozna zrobić ziuuum i pfuuu. Znaczy, prawda! :-) Odpowiedz Link
sven_b Re: Tak ex post. 13.05.14, 12:47 > Wynik musiał być jedyny słuszny, politycznie poprawny. Niekoniecznie. Pomysł Austriaków był genialnym, szachowym ruchem w str. jury i publiki. Kontrowersyjny, testujący nastroje, wystawiający na próbę i co najważniejsze dla autorów - sprawdził się. Rozgorzała gorąca dyskusja, bo gdzieś umknęło, że wystąpił facet przebrany za kobietę, a nie kobieta z brodą. Dwie skrajności, bo tolerancja także może popadać w fundamentalizm, zderzyły argumenty bez znaczenia. Z jednej konserwatywni wieszczą upadek europejskiego morale, z drugiej tolerancyjni, skłonni uznać słuszność małżeństwa z pekari, piętnują ciemnotę. Nie mniej to tylko kontrowersje wokół marketingowej sprawy. Odpowiedz Link
franek-b marketing 13.05.14, 13:13 Szukanie na siłę w tym politycznej poprawności jest wg mnie nieuzasadnione. Niestety dominujący głos w PL pokazujący taką motywację obnaża, że jednak mentalnie jesteśmy daleko za Europą. Wg mnie zadziałał mix czynników, z dominującym marketingowym. Wystarczy, że w każdym kraju tak jak u nas pisano o lokalnym artyście + Kiełbasa i kogo ludzie znali? Kiełbasę, bo na swoich nie można głosować. Zresztą zdaje się nie pierwszy przypadek w tym konkursie, gdzie wygrywa trans. Odpowiedz Link
sven_b Re: marketing 13.05.14, 14:11 > dominujący głos w PL pokazujący taką motywację obnaża, że jednak mentalnie > jesteśmy daleko za Europą. Zawsze w takich sytuacjach mam problem z oceną skąd pochodzi głos dominujący. A to przez schemat działania mediów, które mimo 100 rozsądnych głosów lecą do tego jednego, któremu właśnie odbiło się kotletem. Kartkując prasę mam wrażenie, że sodoma zalała kontynent, dlatego współczuję ludziom budującym sobie światopogląd na bazie doniesień. Wyszła ciekawa książka pt. Made in Japan K.Tomańskiego. W jednym z rozdziałów autor genialnie zestawił jakość polskich mediów w porównaniu z japońskimi i amerykańskimi, podsumowując w skrócie jako całkowitą utratę dziennikarskiego rzemiosła. Priorytetem jest nieweryfikowany szum. Odpowiedz Link
tomek854 Re: marketing 13.05.14, 14:23 > Zresztą zdaje się nie pierwszy przypadek w tym konkursie, gdzie wygrywa trans. A mnie jeszcze jedna rzecz zastanawia. Dlaczego wszyscy piszą "ona". Jakoś tak się zrobiło, że się mówi ze Eurowizję wygrała kobieta z brodą, a przecież wygrał facet w sukience... Odpowiedz Link
bassooner Re: marketing 13.05.14, 15:30 > A mnie jeszcze jedna rzecz zastanawia. Dlaczego wszyscy piszą "ona". Jakoś tak się zrobiło, że się mówi ze Eurowizję wygrała kobieta z brodą, a przecież wygrał facet w sukience... _____________________________________________________________________________ każdy tłumaczy sobie jak mu najciemniejsze zakamarki duszy podszeptują ;-) Odpowiedz Link
franek-b Re: marketing 13.05.14, 15:37 > się zrobiło, że się mówi ze Eurowizję wygrała kobieta z brodą, a przecież wygra > ł facet w sukience... ksiądz??? Odpowiedz Link
crannmer A jednak proba oszustwa 13.05.14, 20:23 Wg ostatnich wiadomosci jury z Gruzii jest podejzane o zmowe. Dlatego wyniki jury zostana anulowane, a werdykt gruzinski aktualnego konkursu bedzie sie opierac 100% na telewotingu. Rozwaza sie wykluczenie Gruzii na trzy lata z konkursu. Odpowiedz Link