tomek854 01.08.14, 17:15 Wczoraj spotkałem w Ballachulish (nieopodal Glencoe) ekipę powożącą takim sprzętem: Potem pod Oban mijałem kolejnych Niemców śmigających Ładą Nivą... A Wy tutaj dyskutujecie o wyższości Land Cruizerów nad Pajerami... Mięczaki! :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
crannmer Re: Niemieccy turyści i ich wypasione terenówki 01.08.14, 18:27 Po mieszkancach Neufünfland mozna sie wszystkiego spodziewac. de.wikipedia.org/wiki/Landkreis_Dahme-Spreewald Odpowiedz Link
ballbreaker Re: Niemieccy turyści i ich wypasione terenówki 03.08.14, 23:48 W czerwcu, przy okazji wycieczki na Tourist Trophy i po Szkocji, na Isle of Skye spotkaliśmy Niemca, który przykulał się tam na cross'ie 150ccm :) Niby to już jakoś jedzie, ale byliśmy pełni podziwu dla gościa. Faktycznie, poczuliśmy się jak mięczaki. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Niemieccy turyści i ich wypasione terenówki 04.08.14, 02:41 Byłeś w Szkocji i się nie meldowałeś, o Ty paskudo! :) Odpowiedz Link
ballbreaker Re: Niemieccy turyści i ich wypasione terenówki 04.08.14, 11:32 Nie bylo czasu niestety. Kumpel wyznaczyl nam trase 5000km na 10 dni, wliczajac w to 3-dniowy pobyt na Isle of Man i 2-dniowy nad Loch Ness. Jak obrobie material zdjeciowy i filmowy to sie pochwale wycieczka. Jedno moge powiedziec na pewno: zakochalem sie w Szkocji i na pewno jeszcze tam wroce :) Odpowiedz Link
crannmer Re: Niemieccy turyści i ich wypasione terenówki 04.08.14, 12:15 ballbreaker napisał: >2-dniowy nad Loch Ness. Co mozna robic dwa dni nach Loch Ness? Zeby nie potwor, to tam by pies z kulawa noga nie pojechal. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Niemieccy turyści i ich wypasione terenówki 04.08.14, 23:51 Można zwiedzić Urquart Castle, zajrzeć do wodospadów Foyers, śluzy w Ford Augustus, można wybrać sie na okoliczne wzgórza (szczególnie z tych nad Drumnadrochit jest fajny widok), można przejść całe Great Glen od Inverness do Fort William, można obejrzeć prehistoryczne budowle w okolicach Culloden, pooglądać delfiny i foki w zatoce, że już nie wspomnę o tym, co jest dalej. Owszem, jak na Szkocję to Loch Ness nie powala, Loch Lomond jest znacznie lepsze, ale to nie znaczy, że jest tam brzydko i nudno. Odpowiedz Link
crannmer W Szkocji 05.08.14, 13:32 tomek854 napisał: > Można zwiedzić Urquart Castle, > można wybrać sie na okoliczne wzgórza Podobnie zrobilismy, przedkladajac Strone Point nad zwiedzanie Urquart Castle. Ruiny zamku w Olsztynie sa okazalsze ;-) > można przejść całe Great Glen od Inverness do Fort William Bez przezadyzmu :-) > , można obejrzeć prehistoryczne budowle w okolicach Culloden, To juz nie Loch Ness :-) > pooglądać delfiny i foki w zatoce, że już nie wspomnę o tym, co jest dalej. To juz nie Loch Ness :-) > Owszem, jak na Szkocję to Loch Ness nie powala, Loch Lomond jest znacznie lepsz > e, ale to nie znaczy, że jest tam brzydko i nudno. W Szkocji ogolnie praktycznie nigdzie nie jest ani brzydko *), ani nudno. Aczkolwiek na tle innych atrakcyjnych punktow podrozy Loch Ness wydal mi sie niewart spedzania tam wiecej czasu, niz godzinne podziwianie widoku na jezioro ze wzgorza. Plus przejazd wzdluz niego na drodze ze Skye do Elgin. _____ *) W zasadzie stajac w Szkocji w dowolnym punkcie i patrzac w dowolnym kierunku, jest najczesciej ladnie. Czesto jest bardzo ladnie. A wcale nie rzadko wprost powalajaco pieknie. Odpowiedz Link
tomek854 Re: W Szkocji 05.08.14, 23:43 To prawda, Urquart Castle jest wybitnie przereklamowany. Co do innych propozycji - ja wiem, że one nie są nad samym Loch Lomond, ale to kwestia rozumienia - jak jedziesz na wczasy do hotelu Grand w Sopocie to nie znaczy, że będziesz siedział w pokoju i ogladał tapetę, nie? Tylko ze się ruszysz jednak trochę po okolice. Mi w tym kontekście chodziło o "spędzenie dwóch dni nad Loch Lomond. A co do ładności Szkocji - kiedyś jak się zapytałem Szkota gdzie pojechać na wycieczkę żeby było ładnie to powiedział "rozłóż mapę, zamknij oczy, walnij palcem na ślepo i popatrz gdzie wypadło, jak nie jest napisane "Industrial Estate" to będzie ładnie" ;-) Odpowiedz Link
ballbreaker Re: Niemieccy turyści i ich wypasione terenówki 05.08.14, 02:31 jednego dnia mozna sie nachlac z autochtonami i nauczyc sie dziwnej gry z rzucaniem kulkami w piaskownicy a nastepnego dnia zwiedzic, to co Tomek napisal. Mnie wystarczy :) Odpowiedz Link
truskava The Fast and the Furious 04.08.14, 09:55 3 lata temu natknąłem się na tanksztele w Gdyni na kilku szybkich i wściekłych: Odpowiedz Link
crannmer Re: The Fast and the Furious 05.08.14, 13:39 Tez mialem faze szybkiego i wscieklego :-) forum.gazeta.pl/forum/w,14718,124775818,,Najezdzilem_sie_Porsche_Dieslem.html?v=2 Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Niemieccy turyści i ich wypasione terenówki 04.08.14, 09:17 Ech... miałem takiego :))) Było czym pofurmanić :) Odpowiedz Link