Dodaj do ulubionych

Orurowanie

19.06.15, 12:09
Jestem wrogiem tej chińskiej chrom-jagody i brutalnego gwałtu na stylistyce. Pal 6, gdy jedzie z tym jakieś 4x4, ale ludziska montują to na bogato w czym podejdzie, jakby codziennie musieli rozganiać kangury. Jest moda na SUVy, minisuvy, crossovery. Ok. Dla niektórych to jednoznaczne - musi być rura. Kia Sportage...:) Ford S-Max (tu w wersji dookoła!), Berlingo...
Za każdym razem jak to widzę moje czynności życiowe na chwilę ustają. Mam prywatną teorię, że to domena ludzi, którzy gustują w kasetonach na suficie.
Mijam zakład, który się tym para. Raz jeden jedyny wtoczył się tam stary Patrol w kolorze mysim i defaultowej czarnej feldze. Założyli mu matową ciemnoszarą rurę i zawiesili na niej 2 czarne dalekosiężne Helle. Całość fajnie zgrana i przemyślana. O, myślę sobie, jeden jedyny esteta na stu. Dziś Citroen Picasso... Zasłabłem na resztę dnia.
Obserwuj wątek
    • yamasz Re: Orurowanie 19.06.15, 16:11
      Pff, u mnie po wsi jeździ Tico z orurowanym przodem, chociaż temu się w sumie nie dziwie, że sobie strefę zgniotu dorobił. ;)
      • lexus400 Re: Orurowanie 21.06.15, 11:43
        Skomponuje się w jedną całość razem ze strefą zgniotu:))
    • lexus400 Re: Orurowanie 21.06.15, 11:46
      ......a jeśli chodzi meritum to masz svenie rację niestety. Temat dotyczy również tzw. świateł dziennych oczywiście z wykorzystaniem ledów, które to są montowane we wszystkich samochodach bez względu na wiek itp..
    • truskava Re: Orurowanie 22.06.15, 07:28
      Dawno temu widziałem malucha z mini-orurowaniem :-)
      Rurki chroniły tylne lampy autka, które pewnie były trudno dostępne w tamtym klimacie - a było to w Paryżu (auto oczywiście na miejscowych blachach).
    • qqbek Jak się mamy licytować na pogwałcenia estetyki... 22.06.15, 11:22
      ...to u mnie na osiedlu widuję Corsę B w kolorze butelkowozielono (od góry)-rdzawym (od dołu- mocno zaawansowana biodegradacja pojazdu) z pięknymi, olbrzymimi "bull bars" z przodu.

Widok stojącego u progu technicznej śmierci trzycylindrowego wyrobu samochodopodobnego z błyszczącymi nieskazitelnym chromem rurami jest surrealistyczny - zwłaszcza, że jeszcze do malucha czy Tico (dzięki ich kanciastości) rury jeszcze jako-tako pasują... do obłej Corsy B już wcale :)
      • sven_b Pozor! 22.06.15, 12:58
        > Widok stojącego u progu technicznej śmierci trzycylindrowego wyrobu samochodopo
        > dobnego z błyszczącymi nieskazitelnym chromem rurami jest surrealistyczny

Czujnie, czujnie! Jeden z naszych kolegów tutaj posiada Corsę :)
        • qqbek Re: Pozor! 22.06.15, 13:04
          Ale chyba nie ma "wentylacji progowo-drzwiowej" na liście opcji? A orurowany potwór ode mnie z osiedla ma :D Jak widzę te progi to od razu zaczynam się zastanawiać nad stanem podłogi (tj. czy już może sobie pomóc przy starcie jak Fred Flinstone, czy musiałby wpierw tupnąć kilka razy?).
          • sven_b Re: Pozor! 22.06.15, 14:36
            > Ale chyba nie ma "wentylacji progowo-drzwiowej" na liście opcji?

Mówią, że szanuje :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka