Dodaj do ulubionych

Sumliński

12.01.16, 22:51
Bardzo mnie bawi to, jak wszyscy mają z niego bekę.

Pewnie słyszeliście, że Newsweek odkrył, że te jego "dzieła" to są kompilacje fragmentarycznych plagiatów z klasycznych powieści szpiegowskich i kryminalnych. Do tego Orliński, którego śledzę na Facebooku, postanowił sam sprawdzić jak się czyta to arcydzieło, i od kilku dni wkleja "co smaczniejsze kawałki", ubaw po pachy...

Teraz pół internetu wzięło się za tropienie "zapożyczeń" i "inspiracji" i ciągle znajdują coś nowego...

Próbka np. tutaj:

https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/10625111_528892957285937_3605082816837568142_n.png?oh=6413e7c386d028a7b92ae9bf850cc7cf&oe=57425A85

Nie wie ktoś, czy ten facet ma już nową posadkę w nowych, narodowych mediach? :)
Obserwuj wątek
    • wujaszek_joe Re: Sumliński 12.01.16, 23:27
      obrażasz patriotę. Sumliński powinien zostać jakimś dyrektorem w służbach bardzo specjalnych.
      koniecznie z darmową kartą vip do czytelni w IPN :)
    • mrzagi01 Re: Sumliński 13.01.16, 00:20
      Nie znasz się. Koleś jest pierwszym na świecie DJem literackim. On nie zrzyna. on SAMPLUJE :)))
    • mrzagi01 Re: Sumliński 13.01.16, 00:26
      Fajnie by było, jakby machnął epizod o masowaniu stóp żony Marce..... eeee tego no.... Sikorskiego :D
      • tomek854 Re: Sumliński 13.01.16, 00:50
        Kto wie, może przeczytamy za jakiś czas o Piotrowiczu, co to poczciwy był, tylko się przebrał na próbę w mundur PRL-owskiego prokuratora stanu wojennego bo chciał zobaczyć, jakby w takim mundurze wyglądał i akurat miał takiego pecha, że go w tym mundurze złapali? :>
        • samspade Re: Sumliński 13.01.16, 08:46
          Będzie komiks bazowany na Klossie.
          • bassooner Re: Sumliński 13.01.16, 09:18
            ciekawe jak teraz czują się ci wszyscy którzy z tej książki czerpali wiedzę o Komorowskim i całym tym spisku... gdzieś mi wpadła w oko teoria, że dziadek, czy ojciec Komorowskiego to były rewolucjonista, czekista i że przejął majątek właściwych Komorowskich zagarniając nie dość, że ich posiadłość to i nazwisko, a były prezydent z tej racji to ruski agent. ROTFL!!!!
            • wujaszek_joe Re: Sumliński 13.01.16, 10:28
              takiego hejtu jak Komor to nikt wcześniej nie miał.
              no i się udało, mamy dudę.
            • sven_b Re: Sumliński 13.01.16, 10:36
              Siła wyporu na prawicy jest imponująca. Dominuje teza, że autor padł ofiarą oszczerstwa, a sama publikacja nie jest plagiatem a jedynie 'formą konwencji'. Sam autor zamierza szukać w tej sprawie sprawiedliwości w sądzie. Wygląda na to, że to kolejny 'piękny umysł', który w normalnym świecie przekreślił karierę, ale w obecnej rzeczywistości wypływa jako męczennik.
              • franek-b Re: Sumliński 13.01.16, 10:57
                Bardzo podoba mi się określenie 'siła wyporu' :-) z fizyki wiemy, że siła wyporu jest równa ciężarowi cieczy, w której jest zanurzone. Głowy tych ludzi są puste, więc i siła duża :-P CBDO
            • edek40 Re: Sumliński 13.01.16, 12:58
              bassooner napisał:

> ciekawe jak teraz czują się ci wszyscy którzy z tej książki czerpali wiedzę o K
              > omorowskim i całym tym spisku...

Czuja spisek.
              • bassooner Re: Sumliński 13.01.16, 13:05
                fakt. protokoły mędrców syjonu też spisane na potrzebę i na podstawie, a swoich zwolenników wciąż mają ;-)
    • franek-b Re: Sumliński 13.01.16, 10:53
      Nie znałem gościa, ale zachęcony również prze Orlińskiego i Ciebie teraz sprawdziłem kim jest ten jegomość.
      Nie wiem o co chodzi, ale te wszystkie oszołomy są pod dużym wpływem kościoła.
      https://images78.fotosik.pl/229/ad03af3c545d1be6.jpg

Swoją drogą Na wschód od Edenu to wspaniała książka i może dziwić taka pozycja wśród ulubionych dzieł takiego oddanego wyznawcy bozi.
      • bassooner Re: Sumliński 13.01.16, 11:35
        dziwne! w książkach ulubionych nie wpisał Alistair'a MacLean'a ;-)
    • tomek854 I Ty możesz zostać prawicowym publicystą! 13.01.16, 19:27
      Zainspirowany arcydziełem Sumlińskiego, postanowiłem dołożyć swoją cegiełkę do wykorzystywania klasyki literatury w służbie PiS:

orynski.eu/byc-jak-sumlinski/
      Choć mam jednak nieoparte przeczucie, że bassowi lepiej by to poszło...
      • bassooner Re: I Ty możesz zostać prawicowym publicystą! 13.01.16, 21:22
        staram się na berbeli nie wchodzić w politykę... czasami coś tak wcisnę ale raczej nie...
      • franek-b Re: I Ty możesz zostać prawicowym publicystą! 13.01.16, 23:14
        Przeczytałem, bardzo fajne :-) tylko sprawdź proszę interpunkcję. Zwłaszcza w częśći o Pawłowicz :-P (brak spacji lub spacje w złych miejscach), myślę, że pomoże w czytaniu :-)
        • tomek854 Re: I Ty możesz zostać prawicowym publicystą! 14.01.16, 02:41
          franek-b napisał:

> Przeczytałem, bardzo fajne :-) tylko sprawdź proszę interpunkcję. Zwłaszcza w c
          > zęśći o Pawłowicz :-P (brak spacji lub spacje w złych miejscach), myślę, że pom
          > oże w czytaniu :-)

W części o Pawłowicz to tam, gdzie najwięcej błędów to są dosłowne cytaty z jej Facebooka :)
          • franek-b Re: I Ty możesz zostać prawicowym publicystą! 14.01.16, 12:11
            To zwracam honor :-) (lub jakby napisała Pawłowicz, podobno profesor 'chonor') ;-)
            Swoją drogą, to mieliśmy świetną posłankę Grodzką, którą uparcie prawica nazywała posłem, a teraz mamy Pawłowicz, która chce by ją nazywać posłem i profesorem - a sama twierdzi, że jest kobietą. Nie rozumiem prawicy.
    • tomek854 Re: Sumliński 03.03.16, 01:49
      Wygląda na to że mój tekst o sumlinskim, w którym też było o Pawłowicz, czytają w sejmie. Wchodzę dzisiaj na profil poslanki i co? I zablokowany jestem, choć się tam nie udzielam :) :) :)

To jakby oficjalny dyplom polaka gorszego sortu! *dumny*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka