Dodaj do ulubionych

Nadejszła wiekopomna chwiła...

19.10.16, 17:51
Dla miłośników okrągłych przebiegów :)

https://goo.gl/photos/a2gbN2majaPMACtN6

Ja zrobiłem tym ponad 60k km.
Obserwuj wątek
    • tiges_wiz Re: Nadejszła wiekopomna chwiła... 19.10.16, 17:51
      goo.gl/photos/a2gbN2majaPMACtN6

chyba tak lepiej ;)
    • tiges_wiz gópie gógle 19.10.16, 17:54
      https://s18.postimg.org/gevm7k3q1/P61019_162811.jpg

tada!
      • qqbek Re: gópie gógle 19.10.16, 22:52
        Polajkowałem na Twarzoksiążce to i tu stwierdzam, że natentychmiast mi się podoba... u mnie pewnie w przyszłym roku się 200.000 szykować będzie, to też podeślę fotkę z licznika... tylko mi się dolna linia wyświetlacza "odmeldowała" (typowa wada liczników E39 i E53), więc będzie to śmiesznie wyglądało.
        • bassooner Re: gópie gógle 19.10.16, 23:09
          byś go z tej okazji chociaż zatankował pod korek ;-)

a ten licznik to w jakim autku?
          • tiges_wiz Re: gópie gógle 19.10.16, 23:44
            zatankowałem :P i już 400 km zrobione ;)
            Akurat podjechałem po żonę do teściowej i nie trzeba było stawać gdzieś w polu ;)
          • qqbek Re: gópie gógle 20.10.16, 08:06
            Nubira. Kombi. Miałem zaszczyt przejechać się jako pasażer.
            • bassooner Re: gópie gógle 20.10.16, 10:22
              mówi się Nubira w kombi ;-)

ale to i tak nie to co Lanos, choć, nie powiem, blisko ;-)
              • tiges_wiz Re: gópie gógle 20.10.16, 11:25
                nie ma co porównywać nubirę 2.0 do lanosa ;)
                inna liga. kumpel miał nubirę 1.6 i jak się przejechał moją to był mocno zdziwiony jaka jest zmiana. Prawie 30 KM więcej a i wyposażenie zupełnie inne.

Miała być na chwilę i już 70k km zrobiłem ;). Przy ostatniej wymianie corocznej płynów kazałem sobie pomierzyć ciśnienie sprężania i po 13.5 na każdym cylindrze. Zawieszenie stuningowałem poliuretanami ;) bo tulejki padają co 10k km, więc mam spokój.

Z usterek przez 3 lata takich co na sznurku wracałem to pompa paliwa padła i wahacz pękł (pewnie te poliuretany też mu nie pomogły ;) ). A tak to sprawy eksploatacyjne. Za 2 lata 3 z przodu ? ;)
                • qqbek Re: gópie gógle 20.10.16, 13:32
                  Nubira to też GM pełną gębą... gdyby nie mechaniczny (a nie elektroniczny) licznik to wszystkie zegary właściwie są identyczne z Astrą G... tyle, że w zupełnie odwrotnej kolejności (w Astrze jest temperatura->obroty->prędkość->poziom paliwa... widać w Korei istotniejszy jest poziom paliwa ;)
                  • bassooner Re: gópie gógle 20.10.16, 15:01
                    z tego co pamiętam to nubira to vectra B a lanos to astra I... moje auto matka ;-)
                    • qqbek Re: gópie gógle 20.10.16, 15:17
                      Oj chyba nie (wymiary płyty podłogowej to już szybciej podobne miała Vectra A a nie B, do tego zegary naprawdę są żywcem z Astry - w Vectrze B jest jeden duży, brzydki prędkościomierz na środku i obrotomierz podobny do tego z Astry F - mniejszy i lekko z boku).
                      • wujaszek_joe Re: gópie gógle 20.10.16, 20:49
                        a lanos to nexia, a nexia to kadett.
                        Nubira to obecnie najlepszy pojazd w kategorii samochodów za grosze. Sporo pewnych niezużytych egzemplarzy i bardzo niskie ceny. I sprawia wrażenie wygodnego auta na co dzień.
                        • bassooner Re: gópie gógle 20.10.16, 23:01
                          tak macie rację... faktycznie jakoś tak to było ;-)
                      • tiges_wiz Re: gópie gógle 21.10.16, 10:02
                        silnik 1.6 to e-tec pewnie z jakiegoś opla, a 2.0 to już holden.
                        Komfort jazdy jest do dziś chwalony. Silnik w porównaniu do nowych aut jest głośniejszy, ale jak produkowali to się nie wyróżniał. Mógłby mniej palić.
                        • bassooner Re: gópie gógle 21.10.16, 11:10
                          a jak z rudą... ciamcia?
                          • qqbek Re: gópie gógle 21.10.16, 11:48
                            To jest najlepsze - z tego co pamiętam, to o ile dach i bagażnik nie są ocynkowane, blachy cienkie (progi, błotniki) zabezpieczone "cienko" (katoforeza podkładu), to elementy strukturalne (podłużnice, konstrukcja, podłoga, słupki) są już ocynkowane galwanicznie.
                            Tak więc o ile w nadkolach może być jak w Astrze pełen Czadoman ("Ruda tańczy jak szalona"), to w niebitym egzemplarzu za wiele nie ma prawa się dziać.
                            • tiges_wiz Re: gópie gógle 21.10.16, 15:02
                              na aledrogo znalazłem leganze 2.0 z przebiegiem 450 000 i podobno jeszcze fajnie działa. Jestem w stanie w to uwierzyć.
                          • tiges_wiz Re: gópie gógle 21.10.16, 11:53
                            Wrażliwe miejsca jak nadkola są chyba ocynkowane i póki do blachy nie zarysujesz to nic się nie dzieje.
    • edek40 Re: Nadejszła wiekopomna chwiła... 20.10.16, 13:38
      Ani 2 ani 5 nie są okrągłe. Te zera też jakieś kwadratowe troszkę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka