tiges_wiz 19.10.16, 17:51 Dla miłośników okrągłych przebiegów :) Ja zrobiłem tym ponad 60k km. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiges_wiz Re: Nadejszła wiekopomna chwiła... 19.10.16, 17:51 goo.gl/photos/a2gbN2majaPMACtN6 chyba tak lepiej ;) Odpowiedz Link
qqbek Re: gópie gógle 19.10.16, 22:52 Polajkowałem na Twarzoksiążce to i tu stwierdzam, że natentychmiast mi się podoba... u mnie pewnie w przyszłym roku się 200.000 szykować będzie, to też podeślę fotkę z licznika... tylko mi się dolna linia wyświetlacza "odmeldowała" (typowa wada liczników E39 i E53), więc będzie to śmiesznie wyglądało. Odpowiedz Link
bassooner Re: gópie gógle 19.10.16, 23:09 byś go z tej okazji chociaż zatankował pod korek ;-) a ten licznik to w jakim autku? Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: gópie gógle 19.10.16, 23:44 zatankowałem :P i już 400 km zrobione ;) Akurat podjechałem po żonę do teściowej i nie trzeba było stawać gdzieś w polu ;) Odpowiedz Link
qqbek Re: gópie gógle 20.10.16, 08:06 Nubira. Kombi. Miałem zaszczyt przejechać się jako pasażer. Odpowiedz Link
bassooner Re: gópie gógle 20.10.16, 10:22 mówi się Nubira w kombi ;-) ale to i tak nie to co Lanos, choć, nie powiem, blisko ;-) Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: gópie gógle 20.10.16, 11:25 nie ma co porównywać nubirę 2.0 do lanosa ;) inna liga. kumpel miał nubirę 1.6 i jak się przejechał moją to był mocno zdziwiony jaka jest zmiana. Prawie 30 KM więcej a i wyposażenie zupełnie inne. Miała być na chwilę i już 70k km zrobiłem ;). Przy ostatniej wymianie corocznej płynów kazałem sobie pomierzyć ciśnienie sprężania i po 13.5 na każdym cylindrze. Zawieszenie stuningowałem poliuretanami ;) bo tulejki padają co 10k km, więc mam spokój. Z usterek przez 3 lata takich co na sznurku wracałem to pompa paliwa padła i wahacz pękł (pewnie te poliuretany też mu nie pomogły ;) ). A tak to sprawy eksploatacyjne. Za 2 lata 3 z przodu ? ;) Odpowiedz Link
qqbek Re: gópie gógle 20.10.16, 13:32 Nubira to też GM pełną gębą... gdyby nie mechaniczny (a nie elektroniczny) licznik to wszystkie zegary właściwie są identyczne z Astrą G... tyle, że w zupełnie odwrotnej kolejności (w Astrze jest temperatura->obroty->prędkość->poziom paliwa... widać w Korei istotniejszy jest poziom paliwa ;) Odpowiedz Link
bassooner Re: gópie gógle 20.10.16, 15:01 z tego co pamiętam to nubira to vectra B a lanos to astra I... moje auto matka ;-) Odpowiedz Link
qqbek Re: gópie gógle 20.10.16, 15:17 Oj chyba nie (wymiary płyty podłogowej to już szybciej podobne miała Vectra A a nie B, do tego zegary naprawdę są żywcem z Astry - w Vectrze B jest jeden duży, brzydki prędkościomierz na środku i obrotomierz podobny do tego z Astry F - mniejszy i lekko z boku). Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: gópie gógle 20.10.16, 20:49 a lanos to nexia, a nexia to kadett. Nubira to obecnie najlepszy pojazd w kategorii samochodów za grosze. Sporo pewnych niezużytych egzemplarzy i bardzo niskie ceny. I sprawia wrażenie wygodnego auta na co dzień. Odpowiedz Link
bassooner Re: gópie gógle 20.10.16, 23:01 tak macie rację... faktycznie jakoś tak to było ;-) Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: gópie gógle 21.10.16, 10:02 silnik 1.6 to e-tec pewnie z jakiegoś opla, a 2.0 to już holden. Komfort jazdy jest do dziś chwalony. Silnik w porównaniu do nowych aut jest głośniejszy, ale jak produkowali to się nie wyróżniał. Mógłby mniej palić. Odpowiedz Link
qqbek Re: gópie gógle 21.10.16, 11:48 To jest najlepsze - z tego co pamiętam, to o ile dach i bagażnik nie są ocynkowane, blachy cienkie (progi, błotniki) zabezpieczone "cienko" (katoforeza podkładu), to elementy strukturalne (podłużnice, konstrukcja, podłoga, słupki) są już ocynkowane galwanicznie. Tak więc o ile w nadkolach może być jak w Astrze pełen Czadoman ("Ruda tańczy jak szalona"), to w niebitym egzemplarzu za wiele nie ma prawa się dziać. Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: gópie gógle 21.10.16, 15:02 na aledrogo znalazłem leganze 2.0 z przebiegiem 450 000 i podobno jeszcze fajnie działa. Jestem w stanie w to uwierzyć. Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: gópie gógle 21.10.16, 11:53 Wrażliwe miejsca jak nadkola są chyba ocynkowane i póki do blachy nie zarysujesz to nic się nie dzieje. Odpowiedz Link
edek40 Re: Nadejszła wiekopomna chwiła... 20.10.16, 13:38 Ani 2 ani 5 nie są okrągłe. Te zera też jakieś kwadratowe troszkę... Odpowiedz Link