26.01.06, 03:34
W Pontiacu spalila sie zarowka od przeciwmgielnych. Pojechalem, kupilem nowa.
Wrocilem do domu, zamontowalem i wlaczylem swiatla zeby z duma obejrzec efekt
mojej pracy. Ledwo co wlaczylem i poleciala druga przeciwmgielna. Cholery byly
zrobione bardzo porzadnie, bo wytrzymaly praktycznie tyle samo godzin... Wam
tez leca zarowki parami?
Obserwuj wątek
    • ecikp Re: Zarowki 26.01.06, 08:38
      buu - niestety - głównie wymieniam prawą :( Miłoby było gdyby robiły to parami,
      ale to nie koncert życzeń. Przynajmniej dla mnie.
    • typson Re: Zarowki 26.01.06, 14:26
      zawsze pali sie druga, gdy wymienia sie pierwsza. Dlatego zarowki trzeba
      wymieniac parami a ewentualne dobre pozostalosci zostawiac jako awaryjny backup
      • fazi_ze_sztazi Re: Zarowki 28.01.06, 04:22
        typson napisał:

> zawsze pali sie druga, gdy wymienia sie pierwsza

a dlaczego?
        • typson Re: Zarowki 28.01.06, 12:45
          > a dlaczego?

a skad ja mam to wiedziec? Zauwazylem i nie tylko ja zreszta, ze jest taka
          prawidlowosc. Poniewaz we wspolczesnych autach zarowki wszelakie sa trudno
          dostepne to jak sie juz babrac to lepiej od razu zmienic obie
    • lexus400 Re: Zarowki 28.01.06, 20:38
      ......a u mnie jakieś 2 tygodnie temu spaliła się lewa żarówka mijania, jakież
      było moje zdziwienie gdy po wyjęciu okazała się ona być żarówką amerykańską
      niedostępną na stacjach benzynowych, więc postukałem w nią palcami i zaświeciła
      aby zgasnąć ponownie, wyjąłem ją (co przychodzi z trudem)po raz drugi i znowu
      stuknąłem a ona znowu zaświeciła. Kupiłem na Allegro 2 szt. aby wywalić obie,
      żarówki już mam ale ta zepsuta nadal jest dobra:)) i świeci z czego się bardzo
      cieszę bo dostęp do prawej jest jeszcze gorszy.
      • pizza987 A ja kocham pomysłowe metody dojścia do 28.01.06, 22:34
        żarówek. W fieście mojej mamuśki żeby wymienić w prawej lampie którąś z żarówek (a jest ich 4 szt.-H1 krótkie, H7 długie, 5W bezcokołowa pozycyjne i chyba 21 W kierunkowskaz) należy wyjąć lampę. Demontując uprzednio atrapę (na szczęście na wcisk) i odkręcić 3 śrubki. Żeby było weselej są to torxy, których w zestawie narzędzi brak. A ten sposób wymiany żarówek jest opisany w instrukcji obsługi. Różne są zboczenia na tym świecie....
        • lobuzek1 Re: A ja kocham pomysłowe metody dojścia do 29.01.06, 09:18
          Ja w Punciaku jeszcze nie miałem przyjemności zmieniać. I dobrze, bo rękę będę
          musiał mieć z gumy. Przynajmniej w wersji po liftingu żarówki się nie palą, w
          przeciwieństwie do poprzedniego modelu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka