Dodaj do ulubionych

Czyja to wina

03.02.07, 04:53
Popijalismy sobiez polowica wino dzisiaj wieczorem. Wprawilo to nas w dobry
humor.
Znalazlem ciekawy artykul o winie w Wikipedii. Na zdrowie.
en.wikipedia.org/wiki/Wine_competition
Obserwuj wątek
    • sven_b Re: Czyja to wina 04.02.07, 11:33
      Osobiscie uwazam, ze kto wypina tego wina :-), ale skoro juz o winach mowa to
      idąc do znajomych lubie miec pod pachą jakąś butelke. Zwykle polwytrawną, ktora
      uwazam za towarzyski kompromis pomiedzy winem wytrawnym, a polslodkim nie przez
      wszystkich lubianymi. Konkretnie nie odpowiem jaką markę preferuje, bo takiej
      nie mam - daleko mi do znawcy i zwykle bazuje na wiedzy sprzedawcy :-) W domowym
      zaciszu zdarza nam sie otworzyc butelke, glownie gdy chcemy uczcic jakis maly
      sukcesik albo date w kalendarzu. Ogolnie tą pasje uwazam za wdzieczną bo nie
      wymaga blichtru i duzych wydatkow by napic sie czegos dobrego. Podobnego zdania
      jest z resztą Marek Kondrat: www.winarium.pl/
      Koneserom polecam film 'Bezdroża'.
    • 1realista Re: Czyja to wina 04.02.07, 23:24
      nanecie mozna znaleźć sporo fajnych "winnych" stron. Zalezy kto jakie wina preferuje ale gdzieś tam znajdzie sie jakiś pasjonat co slówko skreśli po polskiemu i nie trzeba żabojadzkiego znać żeby coś moc zrozumieć.
      • 1realista Re: Czyja to wina 04.02.07, 23:34
        tak jeszcze dorzucę... ja lubię wytrawne wino ale jak będziecie mieli możliwosc spróbowania wina z dzikiej rózy to probujcie. Ciekawe doznania smakowe.
      • typson Re: Czyja to wina 04.02.07, 23:34
        W radiu PIN sa fajne felietony o winie, polecam, przy okazji stania w korku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka