m.a.n.n 30.11.07, 14:00 pl.youtube.com/watch?v=gTkZ40Ycdzw Chyba w sobote przejde sie do dilera... urocza! :] Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plawski Re: Honda s2000 30.11.07, 14:15 No urocza :) Nigdy w niej nawet nie siedziałem ale ktoś gdzieś pisał, że to jest dzikie auto, trudne w prowadzeniu, bo ta dupa lekka i trudna do przewidzenia. No, ale na tym to pewnie polega :) Fajna. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Honda s2000 30.11.07, 15:29 Wcale nie jest taka strasznie dzika... Kilka tygodni temu nia jezdzilem (bo sie zastanawialem czy nie kupic) i wrazenia mialem bardzo mile - samochod leciutki, naprawde duzo mocy, uczucia jak w gokarcie z dopalaniem. Wady to dosc spartanskie wyposazenie, bardzo malo miejsca (choc w porownaniu z duzo wiekszymi 2-miegscowymi kabrioletami wcale nie jest tak zle) i dosc pedalski wyglad. Wysoka osoba w tym samochodzie wyglada niestety dosc komicznie :( Odpowiedz Link
m.a.n.n Re: Honda s2000 30.11.07, 16:27 No i to jest problem, bo w obecnym dupowozie mam problem z miejscem na głowę. Ale żeby chociaż w tym usiąść;) Jeździć bym nie chciał, bo biorąc pod uwagę moje doświadczenie z tylnonapędowcami i brak kontroli trakcji to bym chyba wszystkie drzewa w szczecinie zaliczył... :] Do tego z tego co wyczytałem nie nadaje się do spokojnej jazdy, bo sama prowokuje. Taka ot zabaweczka-wiertareczka, marzenie do spełniania na emeryturze... Odpowiedz Link
frax1 Re: Honda s2000 30.11.07, 16:52 Siedziałem i moim zdaniem jest przestronniejsza od MX-5, za wiele szczegółów nie pamiętam bo było to dość dawno ale autko jest fajne - choćby przez wygląd i egzotykę. Tutaj jest tani egzemplarz, szczególnie przy obecnym kursie dolara tinyurl.com/2scvhrPozdrawiam Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Honda s2000 30.11.07, 20:35 Na emeryturze to by Cie zawieszenie S2000 i osteoporoza zalatwily :) Zreszta emeryt nie jest w stanie wsiasc do S2000 bez zlamania sobie jakiejs kosci. Nie, to niestety jest samochod dla podstarzalych tatusiow wylewajacyc swoja frustracje zyciem przez ostre przemierzanie zakretow i piszczenie kolami bez powodu. Pozdrawiam, Podstarzaly Tatus Marek Odpowiedz Link
yamasz Re: Honda s2000 02.12.07, 13:50 Ja osobiście nie nawidze tego typu dźwięków w samochodach, jak już ma być ładnie, to basowo i bulgocząco, ale nie z wydechu tylko z pod maski. Dlatego nie preferuje wielkich rur wydechowych zrobionych ze starych rynien w wszelkiej maści golfach czy beemkach. Lepiej żeby chodziło cichutko niż ma buczeć jak stary odkurzacz. PZDR yamasz Puści klamę, ruszy i na horyzoncie zniknie... Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Honda s2000 02.12.07, 14:17 W pelni sie zgadzam. Wole dzwiek ryczacego dolotu niz wydechu. Zreszta bardzo fajne rozwiazanie ma nowa Corvette - normalnie jest bardzo cicha, ale jak dasz gazu to sie otwiera zawor w wydechu omijajacy tlumik i robi sie bardzo glosno... Odpowiedz Link
emes-nju Re: Honda s2000 30.11.07, 14:31 Fajne to autko, ale szkoda go, bo koles jakos umiarkowanie nad nim panuje... Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: Honda s2000 30.11.07, 22:50 takim autem i z taką trąbką zamiast wydechu chyba nie da sie jechac spokojnie. a facetowi chyba brakuje automatu Odpowiedz Link
edek40 Yyyyyy 30.11.07, 14:40 Ale una, ta honda, to chiba tlumnik ma walniety. Strasznie halasuje ona. Odpowiedz Link
plawski Re: Honda s2000 03.12.07, 11:23 m.a.n.n napisał: > pl.youtube.com/watch?v=gTkZ40Ycdzw > Chyba w sobote przejde sie do dilera... urocza! :] Jak będziesz po jeździe próbnej, koniecznie daj znać :) Odpowiedz Link
m.a.n.n Re: Honda s2000 03.12.07, 13:52 Nie było próbnego egzemplarza, w sumie, to żadnego nie było. Może w styczniu 'coś' będzie. Moze spróbuję w Koszalinie jak będę na przeglądzie. Jeśli jajec nie urwę od nadmiaru roboty... ;] Odpowiedz Link
plawski Re: Honda s2000 03.12.07, 13:56 m.a.n.n napisał: > Nie było próbnego egzemplarza, w sumie, to żadnego nie było. Może w styczniu > 'coś' będzie. Moze spróbuję w Koszalinie jak będę na przeglądzie. Jeśli jajec > nie urwę od nadmiaru roboty... ;] No tak, w tym kraju pewnie takie auto jest do testów jedno na całą Polskę... o ile jest... Kup je w ciemno, co to 150 koła, prawda? :) Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Honda s2000 03.12.07, 16:35 Ile?!?!?! Roczny S2000 praktycznie bez przebiegu stoi u dealera za $22 tys... Odpowiedz Link
plawski Re: Honda s2000 03.12.07, 17:30 marekatlanta71 napisał: > Ile?!?!?! Roczny S2000 praktycznie bez przebiegu stoi u dealera za $22 tys... Marek, nie denerwuj mnie, psiakrew.... U nas nowy 169 PLN...... Odpowiedz Link