Dodaj do ulubionych

odwieczny problem - opony

05.11.08, 10:45
Panie i Panowie, mój problem jest nieco odmienny, bo dotyczy opon letnich.
Wiem na 100%, że będą musiały być zmienione w najbliższym sezonie wiosenno
letnim. W związku z tym zacząłem się zastanawiać, czy nie kupić opon teraz. Są
teraz duże obniżki, więc czemu by nie skorzystać. Co o tym myślicie? A może
lepiej poczekać, kupić jak przystało, kulturalnie na wiosnę komplet letnich opon.

Pozdrawiam
Wobi
Obserwuj wątek
    • mrzagi01 Re: odwieczny problem - opony 05.11.08, 11:00
      a pewnie że kup teraz, jak ci sie budżet zapina :)
    • edgar22 Re: odwieczny problem - opony 05.11.08, 12:28
      Też się nad tym zastanawiam, ale wydaje mi się, że na wiosnę będzie więcej i lepszych promocji na letnie niż teraz.
      • wo_bi Re: odwieczny problem - opony 05.11.08, 12:46
        edgar22 napisał:

> Też się nad tym zastanawiam, ale wydaje mi się, że na wiosnę będzie więcej i le
        > pszych promocji na letnie niż teraz.

No właśnie wiosną promocje są bez sensu, bo i tak ludzie będą kupować. ;) Z
        resztą nie pamiętam, żeby kiedykolwiek jakieś promocje mi się rzuciły w oczy.
        Poza tym, podejrzewam, że te opony w promocjach, tą są właśnie pozostałości z
        poprzedniego sezonu... Ale mogę się mylić.
        • edgar22 Re: odwieczny problem - opony 05.11.08, 13:01
          > No właśnie wiosną promocje są bez sensu, bo i tak ludzie będą
          > kupować

Nie jestem handlowcem, więc nie znam się na tym. Mogę się mylić.
          Ale jak rzucę teraz okiem na ofertę opon letnich i zimowych, to w letnich mamy "niedobitki" i pojedyncze przypadki większych obniżek, a w zimowych możemy przebierać jak w ulęgałkach, a i promocyjnych obniżek dużo więcej. Na wiosnę będzie odwrotnie.
    • lexus400 Re: odwieczny problem - opony 05.11.08, 13:11
      Moje zdanie jest takie, że kupowanie teraz letnich nie ma sensu.
      • typson Re: odwieczny problem - opony 05.11.08, 19:20
        hehe, krótko, prosto i na temat :)

W sumie racja, nie wiem po co w imie rzekomych oszczednosci zawracać sobie dupe
        oponami, ich odbiorem i ich składowaniem (mogą sie zdziadzić źle przechowywane)
        jesli na wiosne zamawiasz w sklepie, jedziesz do warsztatu, gdzie na Ciebie
        czekają i jest z głowy
    • dwiesciepompka Re: odwieczny problem - opony 05.11.08, 19:13
      Łodewieczny ten problem mam i ja.
      Zmieniłem w zeszły piątek na zimówki myśląc, iż letnie już wywalę. Szczególnie,
      że tak jak podejrzewałem, po zmianie opon samochód przestał mi jechać w prawo. A
      tu 'zmieniacz opon', poproszony o opinię, mówi, że do ogranicznika jeszcze
      trochę brakuje, a tył to już w ogóle przyzwoicie i żebym sobie je na przyszły
      sezon miejscami zamienił. Nie mam na to specjalnej ochoty i raczej w końcu
      letnie kupię.
      Decydował jednak będę wiosną, bo jakoś wielkich promocji czy obniżek na letnie
      teraz nie dostrzegam.
    • sven_b Re: odwieczny problem - opony 05.11.08, 20:01
      Kupując teraz z przeznaczeniem na półkę pozbawiasz się okazji sprawdzenia czy
      wszystko jest z nimi ok. Głupio byłoby zorientować się w kwietniu że któraś
      opona bije.
    • wo_bi no dobra, przekonaliście mnie, nie kupuje teraz 05.11.08, 21:19
      Po co zaprzątać sobie nimi głowę teraz. Będę zastanawiał się i zmieniał na wiosnę.

Pozdrawiam
      Wobi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka