Dodaj do ulubionych

Pomóżcie dźwignąć to intelektualnie.

16.06.09, 13:30
tinyurl.com/ma2h7o
Logika mi buksuje. Czy w tym kraju człowiek musi być co chwila poddawany
ciągłej prowokacji? Parada szamanów, normalnie pandemia. Jak ten nejszyn ma
być zdrowy i normalnie jeździć po ulicach? Jak to czytam to czuję się tak
www.youtube.com/watch?v=Djb0YKqu_iY
Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: Pomóżcie dźwignąć to intelektualnie. 16.06.09, 13:56
      Matko!

Sven! Kolesiowi malo nie czasly galy! Musisz na siebie uwazac!

Gooooosfrabaaaa!
    • plawski Re: Pomóżcie dźwignąć to intelektualnie. 16.06.09, 14:02
      Nie ma bata, nie dźwignę.
      Za trudny temat :-)
    • edek40 Re: Pomóżcie dźwignąć to intelektualnie. 16.06.09, 16:11
      Co Ci buksuje? Nie rozumiesz? Przeciez owa Madonna to kiedys cycki i zdaje sie
      pupe pokazala publicznie w jakims wydawnictwie. A przeciez wszyscy wiemy jak
      takie rzeczy sa szkodliwe dla mlodych, dopiero ksztaltujacych sie osobowosci.
      Pierwszy przyklad dali PiSowscy radni w Swinoujsciu, ktorzy chcieli zabronic
      Niemcom opalania sie nago opodal polskiej granicy. Gdy to sie nie udalo,
      poustawiali tablice ostrzegawcze.

Sven, mowimy o rzeczach powaznych. Chodzi o mlodych ludzi, trzon naszych
      emerytur. Gdy oni sie wypacza, to nie bedzie dobrze...
      • sven_b Re: Pomóżcie dźwignąć to intelektualnie. 16.06.09, 16:58
        Edku, czy widzisz zgorszenie dla młodzieży ze strony babki w kabaretkach, która liże mikrofon? W dobie swobodnego dostępu do dobrodziejstw netu, brzmi to cokolwiek retro. Generowanie takich krucjat ze stycznej między świętem kościelnym, a koncertem pop mnie irytuje. Może dla tego, że dzieje się to na fali licznych ostatnio tego typu podjazdów, ewidentnie dzielących Polaków. Układa mi się to w ciąg metodycznie dostarczanych powodów. Absurdalne dzielenie ludzi na tych z listy Wildsteina, ze stoczni, z AK i spoza przy okazji jakiegoś szeregowego pionka z mikrofonem czy jakiejś pseudoaktorki, brutalnie pobitej ale bez obrażeń, którą odwiedza policja i prosi o zeznania. Odnosze oczojebne wrażenie że chce się tu dzielić ludzi na siłę. Zachodzę w głowę po co?
        • edek40 Re: Pomóżcie dźwignąć to intelektualnie. 16.06.09, 17:05
          Svenie, chyba nie wyczules ironii.
          • sven_b Re: Pomóżcie dźwignąć to intelektualnie. 16.06.09, 17:21
            Jestem w złej kondycji. I trochę kaszlę też:)
      • wujaszek_joe Re: Pomóżcie dźwignąć to intelektualnie. 16.06.09, 20:57
        powinniśmy spalić ją na stosie wedle najlepszych tradycji katolickiej korporacji
        • emes-nju Re: Pomóżcie dźwignąć to intelektualnie. 17.06.09, 10:18
          wujaszek_joe napisał:

> powinniśmy spalić ją na stosie wedle najlepszych tradycji
          > katolickiej korporacji

A moze lepiej poczekac az na koncercie sama przywiaze sie do krzyza
          i zalatwic ja superglutem? Sama by sie ukrzyzowala!
    • kaqkaba Re: Pomóżcie dźwignąć to intelektualnie. 16.06.09, 19:58
      Nie wiem co głupsze pytanie czy odpowiedz.
    • lexus400 Re: Pomóżcie dźwignąć to intelektualnie. 16.06.09, 20:03
      Jednak potwierdza się to co powtarzam od wielu już lat - ten kraj jest pojebany.
    • pizza987 Re: Pomóżcie dźwignąć to intelektualnie. 16.06.09, 21:11
      A ja odpowiem krótko, słyszałem odpowiedź jakiegoś innego hierarchy który ładnie się ustosunkował: nie widzi problemu w tym żeby osoby wierzące przykładowo rano poszły na mszę a wieczorem na koncert. Jedno drugiemu nie przeszkadza. I to jest moim zdaniem zdrowe podejście do tematu. Mam swoje przekonania, jednak fanatyzm z obojętnie której strony mnie wkurza.
      • t-tk Wy się tutaj podniecacie.. 16.06.09, 21:55
        zbieżnością świąt, a ja się boję żebym na ten koncert czasem nie musiał jechać... bilety podobno już są :(
    • franek-b Re: Pomóżcie dźwignąć to intelektualnie. 16.06.09, 23:20
      Świat zapieprza do przodu, ale niektórzy nie ogarniają tego i tkwią w jakiejś przeszłości. Nawet nie ma znaczenia czy utknęli w XVIII czy w okolicach lat 70-tych XX w. Oni nie ogarniają współczesności, nie zdają sobie sprawy, że datę koncertu wyznacza się biorąc pod uwagę głównie porę roku, dni wolne od roboty by publika przyszła, czy konkurencja czegoś nie robi w tym czasie, i oczywiście terminarz szołmena (czy szołmenki). Generalnie wszyscy mają w głębokiej dupie święto wniebowstąpienia bo najprawdopodobniej nie mają nawet pojęcia, że takie święto istnieje, ponieważ osoby zajmujące się trasą to wysoko wyspecjalizowane półprzygłupy/półgeniusze (przygłupy na temat otaczającego świata, geniusze w tym czym się zajmują). Liczy się kasa jaką można zarobić i to wszystko. Ale o tym trzeba wiedzieć lub chociaż zdawać sobie mglistą sprawę. Nyczowi wydaje się, że cały świat żyje ich świętami, modlitwami itd, podczas gdy jest dokładnie odwrotnie - staje się nieistotnym marginesem dla ludzi. Ok. 30% społeczeństwa chodzi do kościoła, z czego pewnie 10% wyciąga z tego coś więcej niż rytuał, w którym się wychowało, jest świadomy tego co się dzieje w kościele. Ale te 30% przesłania świat biskupom, politykom, którzy wchodzą im w dupę poniewaz liczą na rewanż w postaci poparcia przy wyborach.

Wczoraj oglądałem Lisa gdzie dysutował pisowiec z prezesem zetki na temat bluzgów kaczora na pracowników zetki. Pisowiec cytował jakieś głupkowate teksty z porannej audycji zetki, które rzekomo mialy świadczyć o tym, że pis to formacja obrażana przez media. Teksty w stylu 'nie dała dupy żona i dlatego to zrobił' były mega obrazą dla pisowca! Na ragument, że to taka konwencja programu, czyli że to kabaret a nie program publicystyczny (w zetce), pisior stwierdził, że on wychował sie na kabarecie starszych panów! Qrfa ale kto obecnie ogląda kabaret starszych panów? w jakiej epoce ten człowiek żyje? oni wszyscy w Pisie dawno stracili kontakt z bazą, pieprzą coś o AK (kogo to teraz obchodzi???), kabarecie starszych panów... Najgorsze w tym wszystkim jest to, że pewnie taki poseł Suski, opowiada sobie kawały o dupach, bzykaniu, itd, ale ze względu na prezesa kaczora, na wyborców świętojebliwych pieprzą te farmazony publicznie i udają przejętych powstaniem warszawskim podczas gdy jedynym ich zmartwieniem jest nie podpaść wodzowi kurduplowi jarosławowi. A księża to wieki temu stracili kontakt z bazą, nauczyli się wciskać ciemnotę w biedzie i średniowieczu, jak przychodzi oświecenie to się gubią.
      • plawski Dobry post. n/t 17.06.09, 09:29

• computerland1 Re: franek - maks:) n/t 17.06.09, 11:26

• sven_b Re: Pomóżcie dźwignąć to intelektualnie. 17.06.09, 11:51
        Ustawiłeś mi dzień. Thx.
        • bassooner Re: Pomóżcie dźwignąć to intelektualnie. 17.06.09, 13:22
          o ja pierd... co za film... o Jezu - dobrze, że nie latam na myśliwcach!!!
          • franek-b bless yo towarzysze za dobre słowo ;-) n/t 18.06.09, 17:06

• mrzagi01 ad continuum... 26.06.09, 14:56
      ... taki kwiatek
      www.walbrzyszek.com/news,single,init,article,851
      głęboko wierzę w ludową mądrość, ze jak bóg chce kogoś pokarać to mu
      rozum odbiera.
      • franek-b Re: ad continuum... 26.06.09, 23:41

> ... taki kwiatek
        > www.walbrzyszek.com/news,single,init,article,851
        > głęboko wierzę w ludową mądrość, ze jak bóg chce kogoś pokarać to mu
        > rozum odbiera.

Cholera tylko to stoi w zupełnej sprzeczności z moją dotychczasową konstatacją, że idioci to najszczęśliwsi ludzie... Ja myślę, że tym z tego artykułu nie odebrało rozum, tylko chcą zaistnieć w przestrzeni publicznej, jako że sami sobą nie reprezentują za dużo, więc najlepiej podeprzeć się jakąś sławą. Na zdjęcie z papieżem nie ma szans, więc lepiej wystąpić przeciwko jakiemuś znanemu artyście. Akcja reakcja i już nikomu nieznany radny jest na pierwszej stronie lokalnej gazety :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka